Jane ♥ Beautiful

14. ledna 2012

Jak se starám o své vlasy

Ahoj holky, dnes tu mám post o mých vlasech. Jsem na vlasy celkem háklivá a od doby, co jsem se začala starat víc o vlasy, si dávám pozor, co na ně dávám. 

Myju je cca 3x týdně a 1x za 3-4 měsíce chodím ke kadeřnici na zastřižení konečků a na melír. Nežehlím, ale fénuje ( ne pravidelně), občas kulmuju ( tak max 1x za měsíc)

Moje vlasy byly dost suché, ne úplně zdravé, ale správná kosmetika mi je dala dohromady. Teď mám vlasy řekla bych normální. Nemám je ani příliš jemné, ani hrubé, prostě tak akorát. :-)

Snažím se jíst každý den hrst ořechu (nesolených, nepražených) a taky občas ryby, ale v tomhle musím zabrat:D

Takže, přešla bych ke kosmetice, která děla mým vlasům dobře.


Střídám dost šamponu i masek, takže se může zdát, že toho mám hodně ( no nezdá se to, já toho opravdu dost mám:DD, zásboy od Vánoc:)). 
 Mám ráda vlasovou kosmetiku John Frieda a to hlavně tyhle dvě věci. Šampon a kondiš Sheer Blonde. Oba jsou moc fajn, vlasy mám po nich hebké, ale hlavně umí tak hezky rozzářit blond barvu, jakoby ji rozjasní. +hezky voní.
Další maska, na kterou teda určitě nedám dopustit je Gestil wonder, je na ní spouuustu kladných recenzí, není drahá a je prostě skvělá. Byly doby, kdy mi vlasy dala pořádně do kupy. Teď už ji používám jen občas. :) Je určná pro suché, jemné, zničené vlasy. Určitě do ní investujte. Vyplatí se to!:)
 Maska Kallos Latte má hodně podobbné učinky jako Gestil Wonder, ale oproti gestilu přenádherně voní po vanilce. Je to moje nej maska, brzo o ní bude recenze. :)
Maska goldwell dualsenses rich, ještě jsem ji nestihla pořádně vyzkoušet, po prvním použití jsem měla vlasy hebké a příjemné na dotek, až ji budu použivát dýl, tak napíšu recenzi.
Mil Mil, o té jsem psala tady

Meruňkový šampon a kůra od Alverde. Vše bez silikonů. Můj nejoblíbenější šampon a kůra z drogerky. Nááádherně voní po meruňkách a citronu. Vlasy jdou pěkně rozčesat, jsou hebké a lesklé. Můžu jen doporučit. Oba dva seženete za cca 60,-
Malinový ocet od Yves Rocher. No podle mě to není zas až takový zázrak, vlasy se možná o něco víc lesknou, ale zase jsou po použití o dost hrubější. Už si ho znovu nekoupím.
Pantehair z lékarny, o něm bude brzo samostatný post.
Matuschka stříbrný šampon. Používám jen občas, tak max. 1x za 14 dní, hlavně po melíru. Nechávám ho působit cca 5 min a pak mám melír hezky vybělený. Určitě je lepší jak stříbrný šampon od Swiss o par z drogerky.
A poslední je tento čistící šampon od Baley, dá se koupit za cca 40,- a je dobrý. Používám ho hlavně, když cítím, že jsou vlasy už moc "přejezený" z tý pečující kosmetiky. Na týden vysadím všechno a použivám jen tento šampon + jojobák.

Do konečků střídám jojobový olej a matrix. A před foukaním používám tento ochranný sprej.
+ zobu tablety z dm, stojí 50,- a je tam 60 tablet a obsahují toho víc než Biosil. Zatím nemůžu posoudit, jestli pomahají, jím je totiž jen krátce.

Vlasy česu TT. Vlasy rozčeše bez tahání a hlavně bez vytrhávání. Už bych ho za obyč kartáč nevyměnila.:)

Toť vše, používám toho dost, ale šampony i masky střídám, aby si vlasy nezvykly. :)

13 komentářů:

  1. Na Gestil si brousím zuby už dlouho, určitě si ji pořídím, stejně jako jojobový olej. Momentálně používám do konečků oliváč a je fajn. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek i blog, zatím se mi tu moc líbí :))

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu velká sbírka:D všechny ty značky mám ráda :)
    http://thepartofmylove.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. já teda o vlasy pečuju jen pomocí masky, to jim stačí,... boužel je tedy žehlím a to se jim moc nelíbí, ale bez žehličky si vlasy neupravím takže hold spolíhám na to že něco vydržej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já se o vlasy taky vlastně starám jen pomocí masky, ale mám jich víc, takže je střídám no :D

      Vymazat
  5. Já na vlasy požívám hlavně masku z býčích koulí.. a žádný jiný přípravek nepoužívám a žehlím si je jednou za 3 dny . :)
    http://make-upkate.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Také střídám plno šamponu :) převážně Lush kosmetiku používám na vlasy a jinak TT to je prostě jednička!!!! Nechápu jak jsem se kdy mohla čekat obyč. kartáčem/hřebenem ... :))

    http://angellovely-things.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že, taky nevím, jak jsem mohla bez TT být:)
      Můžu se zeptat, co z Lush používáš na vlasy?

      Vymazat
  7. tangle teezer je najlepsi:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj! Jsme na tvem blogu poprve a cele to tu projdu,takze jestli to tu nekde mas, tak se nezlob za nasledujici otazku: psala uz jsi tu neco o tom kartaci?:) docela me zajima:)

    http://lapavlita.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, klidně se ptej:) O kartáči jsem ještě samostatný článek nedělala, ale nejspíš ho udělám :)

      Vymazat
  9. Ahojí, prosím tě, kde kupuješ John Frieda? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥