Jane ♥ Beautiful

23. července 2014

14 věcí, na které se těším... a vy byste měli také!

Ahoj, ahoj, krásnou středu všem :),

momentálně mám ještě pár volných minut na to, abych dopsala tento článek a pak hurá na bus směr letiště, protože jedu domůůůůů! A hrozně se těším. Sice jen na pár dní, ale když jste z domova tak dlouho, i těch pár dní vám udělá radost. A vlastně, tohle odcestování je hrozně fajn, protože teprve až pak si uvědomíte, jak moc vám domov a to všechno okolo chybí. Vážně. Jak vám chybí i ty nejobyčejnější věcí, které jste dělali doma. A zrovna na ty já se úplně nejvíc těším. Jsou to vážně maličkosti, ale o to přeci jde, mít radost z malých, obyčejných věcí.

A proč vám o tomhle vlastně píšu? No, je to jednoduchý :). Chci si totiž udělat takovej "wishlist" věcí, které prostě chci a musim stihnout doma udělat. Jsou to drobnosti, ale když si je takhle pěkně sepíšu a zapřemejšlím nad tím, nemůže, prostě se nemůže stát!, že bych se doma nudila a až bych přijela do Anglie, tak zjistila, že jsem těch pár drahocenných dní úplně zahodila. A to se stát nesmí, proto tento článek. A vy byste to měli zkusit taky, třeba na prázdniny nebo víkend nebo cokoliv jinýho. Není nic horšího, než se ohlédnout zpět a zjistit, že jste všechno promarnili.
Třeba vás má přání budou inspirovat a až se zase budete nudit a fňukat, že nic neděláte, váš život je nudnej (ehm ehm, koho mi to jen připomíná..) můžete něco z toho seznamu použít. A prostě, život je o tom o hledat radost v těch malých, všedních věcech, takže směle do  toho! :-)


1) jít do kina
Na cokoliv, prostě si jen koupit popcorn a obří kolu a užít si to.

2) udělat si piknik
Jo, jenom já, můj drahý, deka a nějaký dobroty. Třeba čerstvá bagetka a sýry, zelenina, ovoce,  víno.. znáte to :)

3) upéct koláč
Borůvkový! Kynutý a s drobenkou! Mňam, s tím ale souvisí bod číslo 4....

4) jít do lesa na borůvky
Na koláč, žejo

5) jít s holkama na koupaliště
Nebo k rybníku a dát si pořádně mastnýho langoše s tunou sýra a kečupu a k tomu točenou malinovku. Tak typická věc pro naše koupaliště. Ježíííš, já se těším.

6) jít do cukrárny
A dát si obří pohár... a kafe..a dort!

7) výlet
No to bych nebyla já, abych aspoň jeden výlet nepodnikla :) Už nějakej ten pátek se chci podívat do Velký Ameriky. Prosím prosím.

8) grilování
Léto bez grilování? Neexistuje! Už se těším na grilovanej hermelínek, masíčko, salátky, domácí mojito, ledový kafe.. mnam

9) projet se na kole
A nejlépe do Hřenska, protože je to kousek a je tam krásně.

10) jít do sekáče
A to proto, že tady v Anglii jsem ještě v žádném nebyla, fňuk

11) oběd s kámoškama/přítelem
Co dodat :))

12) Eton Mess
Joo, udělat našim a drahoušovi Eton Mess. Jestli v Anglii něco umí, tak je to právě tenhle "pudink". Nejlepší věc na světě. Přísahám. A že jinak britská kuchyně stojí za houby.

13) vééélka snídaně
něco jako sobotní pozdní snídaně, akorát kdykoliv během týdne. :) Vajíčka, čerstvý pečivo, džus, ovoce, lívance.... ach ach. Kaše jsou fajn, ale neni nad takovouhle pořádnou snídaní..no občas je to  v mým podání skoro oběd :))

14) rozlučka
tak to je jasný, nestihla jsem se totiž ještě se všema rozloučit, takže to musim napravit!


________________________________________________________________________________

Jo a na co se nejvíc těším? Na dovolenouu! Letos nás čeká Chorvatsko. Do mého "wishlistu" jsem to nedávala, jelikož to už je to "větší" přání a tohle mají být jen ta drobné, všední radosti, protože spoustu věcí děláme automaticky a ani si je neužíváme.

A mám tu taky jednu věc, na kterou se netěším, brr a to je biopsie, která mě čeká v pondělí :/. Jsem posera a bojím se no, tak mi držte palce, snad neumřu! :-D Ale zase se pak těším, až se půjdu odměnit..a koupim si třeba novou sukni. Nebo šaty. Nebo taky obojí.


Moc se těším na vaše komentáře!




Přeju krásný zbytek dne a  nezapomeňte si užívat drobné radosti!:)

Pac a pusu J.




10 komentářů:

  1. Super článek a parádní inspirace. Určitě si to doma moc užívej, těším se na články ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, to budes mit krasny prazdniny :-) z takovejch radosti je potreba se radovat :-) a na jakou des biopsii? Ceho teda spis? ;-)
    Drzim palecky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad jo! Chci si je poradne uzit, kdyz pak budu minimalne pul roku pryc:)) jater:) dekuji!

      Vymazat
  3. Biopsie mě napadá v souvislosti s prokázáním celiakie. Sama jí už skoro dva roky mám a je mi malinko smutno, když projdu tvůj seznam, tak je z něj pro mě mnoho bodů kvůli celiakii a nesnášenlivosti mléčných výrobků nesplnitelných....

    OdpovědětVymazat
  4. jééé a langoše bych si taky dala, mňam!

    OdpovědětVymazat
  5. Super seznam, maličkosti dělají velké věci a člověk si to uvědomí, až nejsou běžně k dispozici.
    Jen až budeš zpátky v Anglii, tak rozhodně běž do sekáče, nevím jak u vás, ale v Milton jsou sekáče ráj, co tam moje sestra, která tam žije, dokáže ulovit a najít. Bomba a jen tiše závidím!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak snad pro vás vyšetření dopadlo dobře:)
    Celiakie, se může objevit kdykoliv a nemusí se na ní hned přijít, více v článku od doktorky Sládkové:
    http://www.cmcpraha.cz/cs-CZ/novinky/nelecena-celiakie-muze-zpusobit-vazne-zdravotni-komplikace

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥