Jane ♥ Beautiful

24. září 2013

Velké překvápko od Timotei - Organická bio řada

Krásné úterý milé čtenářky,

když mi před nějakou dobou bylo nabídnuto vybrat si výrobky od značky Timotei, docela jsem tápala. Značku Timotei jsem totiž vždy měla zafixovanou jako tu levnou, "nic moc" drogérku, a tak jsem chtěla nejdřív spolupráci odmítnout..když tu mě zaujala ta nová bio řada, o které jsem četla snad jen samou chválu. Takže jsem svůj názor okamžite přehodnotila a kývla na spolupráci. A ještě, že tak! Jinak bych totiž nikdy nepoznala tenhle malý bio poklad. :)



Začnu tím lepším a to je právě šampon a kondicionér/péče pro suché vlasy z řady Organic.




Tato řada se pyšní tím, že je 100% přírodní a certifikovaná.  Bez parabenů, silikonů, sulfátů a barviv. Z 95% biologicky odbouratelné.  99% složek je přírodního původu a nesmí chybět 100% přírodní vůně. No nezní to úžasně? Je to i pro ty nejvíc eko bio lidi. Což já teda jako nejsem, ale nijak mě to neuráží.

Dobře, tak já už začnu.
Nejvíc nejvíc, úplně nejvíc se mi líbí obal..ten mě prostě dostal. Jemňoučká světle růžová s bílou, ze které vystupují ťutí kytičky.  Celkově to na mě působí tak "přírodně" a čistě. Jooo, s tíhmle zabodovali.

Tak a teď už postupně.

Šampon je čirý, to já mám ráda, z těch perleťových/mléčných šamponů se mi většinou rychleji mastí hlava. Krásně voní, trošku citrusově.. hodně mi  přípomíná vůní šampony od Alverde. Má hodně tekutou konzistenci a skoro vůbec nepění. Teda.. na poprvé to nepění echt vůbec, napodruhé už je to lepší a nějakou pěnu to vykouzlí. Ale znáte to ne, čím víc to pění, tím víc to vysušuje, takže já jsem v podstatě ráda, že to moc nepění.

Kondicionér je bílý, konzistence je o něco hutnější, vlastně se už dá srovnat s klasickým kondišem. Vůně je podobná jako u šamponu a bohužel se ve vlasech moc dlouho neudrží.


Oba dva výrobky obsahují olej z para ořechů (hmm něco mi říká, že to bude dobrýýý..).

Přejdeme k účinkům.

Tady to bude malinko složitější, protože...


za A) při prvním pokusu jsem myslela, že to poletí do koše
za B) objevila jsem lepší způsob a milovala jsem se za to, že jsem to nevyhodila

Začnu áčkem. To bylo tak, jsem se těšila až tyhle dva krasavce vyzkouším, takže hned jak mi to přišlo, šup s tím do sprchy. Vlasy jsem umyla, dobrý, ono to nepění, ale to je přece dobře, víme! Kondicionér.. hm ten vůbec nerozčesává, nezjemňuje..naopak mi ty vlasy snad víc ještě zpevňuje. Divný.. Vlasy jsem měla jeden velkej uzel, ale ono to určitě nějak přejde. 
Nechala jsem se uschnout a ráno jsem se probudila s mega objemným a taky zacuchaným hárem. Tak to teda neee, už nikdy nikdy nikdy!

No samozřejmě mi to nedalo a zkusila jsem to znovu. Druhou šanci si zaslouží přeci každý! Šla jsem na to ale trošku jinak (chytřeji!), takže tím přejdem k plánu bé.
Zase jsem šla do sprchy, vlasy jsem si umyla, nanesla péči a tentokrát jsem vlasy i s péčí rozčesala pomocí Tangle Teezer. Ale ani tak nebudou ty vlasy klouzat jako po silikonech, je to prostě jiný, jsou takový pěkně pevný, ale zároveň nejsou hrubý a v pohodě se rozčesávaj. Pozor, tohle je hodně důležitý bod! Protože jaký já jsem pak měla vlasy? Pff, ani nedokážu popsat! Nechala jsem je uschnout, v půlce jsem je maličko prosušila fénem, asi tak 5 minut a šla spát. Jaký bylo ráno příjemný překvapení, když jsem měla objemný, jemně vlnitý vlasy. A když jsem si na ně sáhla, tak byly takový... Ne "přejemnělý", jak se mi to stává u silikonových péčí, ale ani nebyly hrubý, prostě byly takový akorát, silný a zdravý. Celej den (!!!) mi držely účes, neplihly (!!!) a pořád byly tak hezky zvlněný a vzdušný. Dokonce byly i uhlazený, ale ne tak, že by vám po nich klouzala dlaň a nedržel ani culík, ale prostě tak jinak, chápete, žejo? Dokonce to píšou i na obale, že vlasy nebudou tak hedvábné, takže to pravda být musí! No ne?
A taky se po nich méně mastí hlava, protože já si meju vlasy vždy večer, ráno jsou ok, odpo ok, ale k večeru už cítím, že mám celkem mastný kořínky, ale s těmahle krasavcema jsem je  mastný neměla. Chtěla jsem teda vydržet do druhýho dne, ale při představě, že bych taky možná musela ráno vstávat dřív a mýt si hlavu... jsem si ji raději umyla už večer.

 SLOŽENÍ

 

Šampon

Péče




Tak a to je celý příběh o 2 kouzelných tubičkách.


Vlastně ne, máme tady totiž ještě jedoho pána na holení a to suchý šampon.


Suchý šampon je opět bez silikonů, parabenů a barviv. Má příjemnou sladkou vůni, kterou za boha nedokážu popsat. A jedno velké plus. Tím je to, že je bezbarvý/průhledný. To znamená, že ho s klidem můžou používat jak blondýnky, tak i brunety bez toho, aniž by měly bílou pěšinku.
Co se týče účinnosti, tak ta je dobrá. Vlasy odmastí, ale nevydrží nemastné moc dlouho, takže je to fakt jenom nouzovka a klasické mytí nenahradí.  Dost mě vytáčí, že na vlasech nechává takový divný povlak, takže vůbec nepřichází v úvahu, že bych je měla rozpuštěný. Líbí se mi, že je ve spreji, je to o dost praktičtější, než ty práškové.
Nicméně, tento "sucháč" mě nijak nenadchl a moje stará dobrá Amica je mi sympatičtější víc. :)


Tak a teď už je vážně konec.

Závěr: Závěrem bych chtěla říct, že jsem moc ráda, že se mi něco takového dostalo do ruky, protože já bych si to sama od sebe určitě nekoupila. Začínám tu přírodní kosmetiku mít fakt ráda, protože takový hezký vlasy už jsem dlouho neměla. Ale na chemie a silikony do konečků určitě nezanevřu. :)

Co vy a přírodní kosmetika? Všechny ty silikony? Šílíte z nich, jsou vám ukradené nebo jste takový ten zlatý střed, co je nevyhledává, ale když už tam jsou, tak se z toho nezblázní? :)

Mějte se krásně,
pa J.


18 komentářů:

  1. tak na ten šampón a péči se určitě zajdu mrknout! super recenze

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  2. Dala jsem na tvé zmínky o školních potřebách, koupila jsem si něco z toho a dnes jsem tě zveřejnila na blogu :) Jinak super recenze :)

    http://viehedvika.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mam uplne stejnou zkusenost! Pouzivam jen sampon (na kondicionery moc nejsem) a miluju ten pocit pevnych, nerozlitanych vlasu..

    OdpovědětVymazat
  4. Ten suchy sampon pouzivam a mas pravdu ze to na dlho neodmastuje ale to je asi pre to ze je taky lahky a prirodny... ale je to super na objem :).Amicu som este nemala...ta je v tiez v spreji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo to jo, mně se po něm líbí vlasy jen když je mám v culíku, jsu takový pevný a udělaj mi takovou tu přirozenou "bouli", že je nemám přilepený k hlavě:)
      Nene, ten je sypký, ale je bílý, takže nic moc pro brunetky..stojí okolo 20,- tuším.

      Vymazat
  5. Myslím, že párkrát jsem šampon od Timotei zkusila a byl dobrý :) A chtěla jsem se tě zeptat, jaký používáš makeup? Taky nemám nějakou extra super pleť a hlavně bych potřebovala nějaký krycí, aby vydržel i když si šáhnu přes den na tvář a hlavně, aby byl matující a neměla po pár hodinách lesklou pleť. To se mi stává často, i když použiju pudr :/ Nevíš o něčem takovém? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moentálně střídám Clinique stay matte, bare minerals a estee lauder maximum cover :)
      jinak s tou mastnou pletí je to těžké, já se lesknu po všech..po některých za kratší dobu, po některých za delší..ale super na regulaci mastnotuy je heřmánek, udělat odvar (nejlíp ze sušených květů) a potírat tím pleť..jinak odsávací papírky to jistí vždy a všude:)

      Vymazat
  6. Zaujali ma prvé dva výrobky, super recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  7. píšeš hrozně záživně ty recenze Jani!:) Fakt mě to baví číst:) od značky Timotea jsem nikdy nic nezkoušela, taky ji mám zafixovanou, jako tu levnější né moc dobrou kosmetiku, ale asi bych jí měla dát šanci a alespon jednou jí vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  8. "vlasy jsem si umyla, nanesla péči a tentokrát jsem vlasy i s péčí rozčesala" možem sa spytat? lebo nechapem.. ty si ten kondicionér nezmyla? alebo ako si to myslela že si to rozčesala stou péčí :)

    OdpovědětVymazat
  9. "vlasy jsem si umyla, nanesla péči a tentokrát jsem vlasy i s péčí rozčesala" možem sa spytat? lebo nechapem.. ty si ten kondicionér nezmyla? alebo ako si to myslela že si to rozčesala stou péčí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nee, normálně jsem ho nanesla, rozčesala a pak smyla(vše ve sprše). Omlouvám se za špatnou formulaci:)

      Vymazat

Děkuji! ♥