Jane ♥ Beautiful

7. listopadu 2012

4 TIPY PRO OBJEMNÉ VLASY

Krásný večer!:)
asi jako každá z vás, i já toužím po vzdušných, lehkých a objemných vlasech. Protože  mám  vlasy ale docela husté, tak právě kvůli tomu mi těžknou a plihnou, takže se je snažím aspoň trošku dávat do kupy těmihle tipy, které vám dnes prozradím. Většinu už možná znáte, ale snad se najde někdo, kdo ne a komu tenhle článek třeba i pomůže.
Určitě každý znáte foukání vlasů přes kulatý kartáč, ale protože já jsem na tohle fakt poleno a fakt mi to s ním nejde, tak si musím holt poradit jinak.:D
Ještě bych ráda řekla, že podle mě žádný šampony na objem nefungujou. Jako je jasný, že pokud budete vlasy mýt nějakým silně regeneračním, hutným a výživným šamponem, tak vlasy nebudou nikdy nadýchaný a objemný. Proto se mi poslední dobou osvědčují šampony lehčí, bez silikonů, třeba i obyč kopřivák. A taky je samozřejmě dobrý, nedávat kondicionér ke kořínkům, ale to ví asi každý. Brzo pro vás budu mít tip na jeden super dobrý a super levný šampon. Vlastně na celou  českou (!) značku. 



1.ZPŮSOB

Prvním způsobem a asi i tím nejznámějším je foukání vlasů v předklonu. Tady se asi nic moc novýho nedozvíte, prostě jednodušše umyjete vlasy, vysušíte ručníkem a pak je v předklonu vysušíte pomocí fénu. Já je u toho ještě pročesávám plochým kartáčem, abych je měla rovnější.

2. ZPŮSOB

U druhýho způsobu se vrátíme ještě o krok zpět. Než vlasy začneme foukat, tak je dobré dát do nich buď tužidlo nebo nějaký sprej proobjem. Já jsem díky eshopu biosilk.cz  měla možnost vyzkoušet jejich novinku CHI Volume Booster, která má zajistit objem. Já ho aplikuji jen ke kořínkům. Popravdě, moc nechápu, proč se na obalu píše, že usnadňuje rozčesávání, když já naopak když ho dám do délek, tak mi je ještě víc zacuchá a mám je suchý jak slámu. Na druhou stranu, pokud ho dám opravdu jen ke kořínkům a pak vlasy vyfoukám, tak objem je fakt znatelný a drží mi do i druhého dne. (myju vlasy večer). Pokud sprej jen nastříkám a už vlasy nevyfoukám, tak se nic neděje, funguje jen s fénem.


3. ZPŮSOB

Ten je dost pracný. Už jsem o tom jednou psala v tomto článku. Je to natočení nebo spíš vyrovnání vlasů pomocí velkých natáček. Fakt to chce natáčky s co největším průměrem, ty vám zaručí maximální objem. Jen není  moc příjemný s nima spát.. Ale pokud se chystáte na nějakou důležitější akci a jako chce mít jóó objem, tak doporučuju! Nejlíp ještě v kombinaci s tužidlem/sprejem, pak je chvilku  foukat v překlonu a až pak horké natočit.


4. ZPŮSOB

Můj nejoblíbenější a taky nejjednodušší. Klasicky vyfoukám vlasy (většinou teda ale v předklonu) a pak je svážu do co nejvyššího culíku. Vemte si na to nějakou větší, ne moc pevnou gumičku a vlasy zagumičkujte jen tak zlehka, ne moc silně. Musí se vám na hlavě vytvořit "boule". Když byste měly vlasy moc utažený a připláclý k hlavě, ráno byste je v místě, kde byla gumička, měly akorát přelomený.
(Btw. vždycky nevím, jestli psát mělY nebo mělI, ale tak předpokládám, že kluci netouží po objemných vlasech. :DD)


Doufám, že se vám článek líbí a taky, že alespoň jeden z tipů využijete. Já běžím spát, zítra mě čeká dlouhý den v Praze.
Mějte se krásně!

21 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. zkus alespoň ten poslední, za to nic nedáš nebo ani to ti nefunguje?:)

      Vymazat
  2. Že bych věděla, jaká česká značka to bude? ;) Teď nedávno jsem jednu objevila a mám po ní objem jak lev (a to mám rovné vlasy do pasu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda to mě zajímá:) Lucka

      Vymazat
    2. Tak já myslím Herbaveru, ale o Bione jsem hodně četla, škoda, že u nás není nikde k sehnání :(

      Vymazat
  3. ten poslední způsob je zajímavý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viiď :D Je docela vtipnej, ale dělám to takhle skoro každej večer před spaním, mám to celou noc a ráno vlasy maj fakt objem.. I když, zase ne úplně na dlouho no.

      Vymazat
  4. Poslední způsob je taky můj oblíbený:) Na foukání jsem totiž stráááásně líná,pořád si vlasy vlnit žehličkou nebo kulmou nechci,pěstuju si dlouhou hřívu,tak se snažím nedávat jim moc zabrat. Někdy ještě dělám,že na vršek hlavy si dám 2-3 papiloty a zbytek stáhnu do tohoto drdůlku. Ráno jsou vlasy krásně vlnité a nadýchané a bez přelomení od gumičky:) Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky:))
      To s těma papilotama vyzkouším, děkuju!

      Vymazat
  5. Ten poslední způsob neznám a zkusím, co to s mými vlasy udělá :)

    OdpovědětVymazat
  6. díky za tu poslední fotku, už jsem někde četla, že je to dobré, ale když jsem to zkoušela, tak se mi to nepovedlo...teď už chápu proč, neměla jsem tam tu bouli.

    Jinak s měli/měly mám na blogu také problém :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co:)
      To jsem ráda, že v tom nejsem sama!:D

      Vymazat

    2. teraz ako si chalani majú vlasy vyholené a ostrihané ako ja hovorím na cibuľu :D tak by sa im tento článok mohol páčiť :D

      Vymazat
  7. Ahoj, článek je zajímavý, sice nejsem ani blond, ani nemám rovné vlasy, ale tvůj blog mě baví. Ode dneška jsem i tvojí novou pravidelnou čtenářkou. Ráda bych tě pozvala k nakouknutí na můj blog http://kosmetickykufrik.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám různé spreje, a pak vlasy vyfoukám v předklonu. Natáčky jsem taky zkoušela, ale na to jak velkou mi to dalo práci, to zas tak moc efektivní nebylo:D
    Ale dobrý článek :)

    OdpovědětVymazat
  9. Poslední způsob mi přijde nejen vtipný, ale geniální !:) Hned ho musim vyzkoušet:))
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  11. ma najviac pomaha keď si vlasy umyjem normálne a na vlasy si dám masku od garnier Fructis a vyfenuji v predklone potom si urobím vrkôčiky tenké po celej hlave ráno rozpletem a mám ich vlnité aj krásne objemné ♥ najlepšie je si urobiť copek a mám vlasy ako barbie bábika ♥♥♥ : D

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥