Jane ♥ Beautiful

20. října 2012

Dr. Popov podruhé

Krásné sobotní odpoledne,
nedávno jsem psala recenzi na tento zázrak (celkově jsem teď nějak "přesedlala" na úplně jinou kosmetiku, než jsem byla zvyklá) a dnes přicházím s recenzí krémů s mumiem Dr. Popov . Ne, nebojte, nemá to nic společného s mumií :D. Mumio je vzácná vysokohorská pryskyřice, která má skvěle regenerovat, zklidňovat a taky vyživovat. No tak se na to podíváme.


Začla bych obalem, ten je vcelku obyčejný, ale krémy si nekupuju kvůli obalu, tak je mi to jedno. Když jsem odšroubovala víčko, byla  tam ještě taková ta záklopka, neměla jsem ale nervy na to, to pořád složitě vyndavat, tak jsem ji vyndala hned při prvním otevření a vyhodila. Při prvním čuchu jsem cítila jemnou vůni, která je u obou krémů stejná, bohužel vůbec nevím k čemu bych ji přirovanala, ale je příjemná a nevtíravá. Konzistence krémů se liší. Ten denní je lehčí (překvapivě:) a noční, výživný je tužší. Oba jsou ale gelovité konzistence.



 Denní hydratační krém
Je lehčí než noční, ale i přesto mi přijde hutnější, než krémy, které jsem doposud používala. Moc hezky se roztírá a je docela mastný, takže ho stačí pidi množství. Během 3 minut se ale bezvadně vsákne, takže už mastná nejsem, ale pleť mám jemnou, zklidněnou, nikde nepne, nesvědí, nepálí, prostě super. Jenže mě bohužel po pár hodinách pleť dost zmastí. Takže asi nebude úplně top na mastnou pleť, možná v zimě, až budou fakt mrazy, ho teprve pořádně využiju. Takže bych ho spíš doporučila někomu s normální az sušší pletí.


Noční výživný krém
Tento krém je o dost hutnější než jeho bráška. Možná bych si ho i troufla přirovnat k takovýmu lehčímu tělovýmu máslu. Snad to je na obrázku nahoře trošku vidět, že je opravdu dost hutný. Na mě až moc no. Je opět příjemný, vlastně až na konzistenci bych řekla stejný, jako  denní, ale vstřebává se poměrně dlouho a taky si dlouho přijdu ulepená. Takovejch 10 minut určitě.



Oba krémy jsem testovala společně, tedy ráno denní a večer noční, cca měsíc a během zkoušení se mi žádné nové pupínky netvořily, ani se mi neucpávaly pory. Toho jsem se díky jejich konzistecni docela bála. Naštěstí zbytečně.
Oba krémy bych tedy doporučila někomu s normální až sušší pletí, pro mastnou nebo smíšenou to fakt není. :) Jsou opravdu dost výživné, tak nebojte, že by vám nestačily. Zároveň ale musím říct, že když jsem se s nimi mazala a měla jsem pupínky, tak mi je krémy zklidnily a neměla jsem pleť tolik zarudlou.

+ zklidnění pleti
+ hydratace
+ vůně
+ příznivá cena
+ dobrá roztíratelnost
+ neucpává pory

- pocit ulepenosti
- dlouho se vsakuje
- hutná konzistence
- chybějící spf

Oba krémy koupíte na eshopu Dr. Popov  za velmi příznivou cenu. 95,-/50ml.

Musím říct, že mě Dr. Popov stále mile překvapuje, sice jsem to teď úplně netrefila, ale to není vina Dr. Popova, ale moje, přiště zvolím přípravky vhodnější pro mou pleť.

Co vy a vaše zkušenosti s Dr. Popovem? :)

(Oba krémy mi byly poskytnuty zdarma k zrecenzování, ale to nic nemění na mém názoru. Děkuji!)

15 komentářů:

  1. ten noční mi má taky dorazit, tak jsem zvědavá na sebe :) pleť mám takovou sucho-smíšenou. jak se jí zachce vlastně :D tak uvidíme.. myslím ale, že na noc takhle hutnější krémy nevadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem pak zvědavá na tvou recenzi :) Jojo, to máš pravdu, ale ja nemám ráda, když se mi lepí vlasy na mastnej obličej :D Ale jak píšu, myslím si, že v zimě se ještě bude hodit :)

      Vymazat
  2. Já miluju Dr. Popova (teda jako tu jeho kosmetiku, aby nedošlo k mýlkám:-D). Z řady MUMIO jsem zkoušela tonikum, to Ti bylo něco. Krásně to vonělo a fakt si to poradilo i s tou nejodolnější špínou na ksichtíku:-)

    A pak mám nejradši jeho bylinné masti. Dělají mi na suchou pleť hodně dobře.
    A pak ještě nějaké to žrádýlko nebo detoxikaci a čaje. Taky by mohli začít něco bylinného vyrábět i na vlasy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak to bych teda to tonikum mohla vyzkoušet :)
      Já mám nejraději tu Lnicovou, ta je fakt supr a chci vyzkoušet ještě tea tree a měsíčkovou :)

      Vymazat
    2. Jinak s těma vlasama, řikala jsem si to samý! Nějaký šampony by se šikly:)

      Vymazat
    3. Na suchou pleť je fajn měsíčková mast http://www.drpopov.cz/mesickova-mast-100-ml-PID279.html. Doporučuji. Mě zklidňuje pleť po koupeli, není pak tak zarudlá a dehydratovaná. :-)

      Vymazat
  3. Mumio je pěkný název, taky mě hned napadly mumie... a taky u těch krémů hned vyhazuju ty druhý "víčka" :))

    Recenze je pěkná, škoda že ten krém na den mastí, to také špatně snáším, make-up se mi s tím tak nějak rozpatlá a vůbec...na mastnou pleť to chce něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jojo, to určitě, je to škoda no, jinak byl příjemný..

      Vymazat
  4. Taky mě při přečtení názvu napadly mumie...:D. Krém vypadá dobře, ale mně se zmastí pleť po ledasčem, takže pro mě by to asi nebylo. Ale něco od Dr. Popova chci vyzkouet!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recenze!
    Už už jsem chtěla krémíky pořídit (nebo na ně mrknout v obchodě), naštěstí máš vyfocené i složení (děkuju, to vždycky ocením), takže jsi mi ušetřila cestu do obchodu - bohužel je tam praffinum liquidum a hlavně paraben :-( což je opět hrozná škoda.

    OdpovědětVymazat
  6. Co to používat na ruce, když je to tak mastné:)? To je docela dobrej nápad, když se ti to na pleť nehodí:), třeba ti to nakonec udělá super službu. Jinak mě tahle značka fakt láká:). Maj hezký ceny/recenze blogerek:)!
    http://some-thing-and-no-thing.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi zase přijde škoda, ale dobrý nápad to je :) Jak jsem psala, počkám na zimu, třeba mi ještě přijde vhod:)

      Vymazat
  7. Jééé, na tuhle recenzi jsem narazila až teď, kdy sama testuju Dr.Popova trochu víc. Vyhovují mi od nich hlavně doplňky stravy a čajíky :-)
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju(ikdyž, miluju není to správné slovo, protože je to nechutný..ale tak, prostě mi pomáhá) psyllium a akne čaj:))

      Vymazat

Děkuji! ♥