Jane ♥ Beautiful

4. ledna 2014

Ohlédnutí za rokem 2013 a plány do budoucna

Krásnou sobotu!

nejdříve bych vám  ráda popřála vše nejlepší do nového roku a i přesto, že si vyloženě nějaký předsevzetí nedávám, tak jsem se rozhodla si alespoň trošku sesumírovat své plány na tento rok a trochu si zavzpomínat na ten minulý. :)

V minulém roce se událo spoustu věcí, ale ani jedna nebyla nijak zásádní. Vlastně celkově už tak od roku 2010 je všechno takový hodně podobný a nic moc se nemění. Ale, zažila jsem krásné prázdniny, navštívila jsem úžasný Londýn, snad ještě krásnější Švýcarsko, suprovej zážitek v Gardalandu a prostě si myslím, že jsem si letošní prázdniny dost užila...a tak mi to zas připomíná moji sentimenátlní náladu, kdy kdykoliv když něco končí, jsem hrozně smutná..a může to být cokoliv, maličkost. No myslím, že tyhle moje nálady už moc dobře znáte. :) Ale, řekla jsem si, že s těmito mými výlevy už dám pokoj.. nebo se o to alespoň pokusím, protože mi to v ničem, ale vážně v ničem, nepomáhá, tak proč se s tim otravovat?


__________________________________________________________________________________

 

2014



Tento rok na mě čeká spoustu nových věcí. Maturita a následný odchod ze školy, kam jsem chodila 8 let. To je hrozně zvláštní. Pak bych si ráda alespoň na červen, červenec našla nějakou brigádu, abych si našetřila na dovolenou a pak bych ráda odjela na rok do Anglie jako au pair. Plány hezký, jsem zvědavá, jak se mi to vyplní a jak to všechno zvládnu.


Takže, cože bych to letos ráda uskutečnila....?

1) vstávání
Nesnáším vstávání. Jako jo, mně nedělá problém vstát, hned jak mi zazvoní budík, ale boože, já ty brzký rána tak nesnášim! Jsem hrozně nepříjemná..a prostě ne, nechtěli byste bejt v mý přítomnosti v 6 hodin ráno.
Proto bych se ráda v tomhle změnila a přestala vidět ráno jako největší zlo. Chtěla bych si ho nějak zpříjemnit, třeba dobrou snídaní.. nebo.. nebo jen prostě se snažit hned po ránu myslet pozitivněji a i ta brzká rána se naučit mít ráda. Protože mi ani nic jiného nezbývá, celý život budu muset vstávat, tak už bych se s tím mohla smířit. A začnu hned v pondělí ráno (samo, že ne zejtra, v neděli níkdo nevstává brzo nebo jo...?) a budu myslet na to, že to ráno je hezký a že je všechno super.




2) lepší využití času
Jono, tohle známe asi všichni. V odkládání věcí jsem  velký přeborník. Ještě chci dokoukat tenhle díl a ještě si musím přečíst tuhle kapitolu a ještě tohle a támhleto a todleto. A pak den uteče a já zjistím, že jsem udělala vlastně úplný hovno a ztratila jsem celej den. Nicneděláním, ze kterýho jsem akorát zklamaná, takže ne, s tim je konec! Ikdybych měla jen uklízet.
Ba ne, na seriály koukat nepřestanu, ale začnu dělat víc věcí do školy, budu číst, chodit na procházky se psem a nechytat pořád jen lelky.





3) maturita
Jo, mám v plánu dodělat si všechny otázky do půlky března, maximálně do konce března. A myslím, že aspoň v tomhle jsem na trošku dobrý cestě. Něco málo přes polovinu už mám hotovou, knížky mám taky všechny přečtený, už mi stačí se jen mrknout na filmy. Jak jste na tom vy maturanti?





4) myslet pozitivněji a nestresovat se ze školy
Tohle bych řekla už se mi celkem daří, minimálně už se to lepší :). Občas mi v tom brání moje sentimentální a melancholické já, ale snažím se to potlačovat.. s tím souvisí bod číslo 5..





5) nechat minulost za sebou a soustředit se na přítomnnost
A to mi moc nejde. Nesnáším, když něco končí, byť je to úplná blbost, nesnáším to. Nesnáším, když končí dovolená, prázdniny.. Nedokážu se od toho odpoutat a je mi to vždy hrozně líto, že něco, na co jsem se tak moc těšila, vždycky tak rychle uteče. Ale jak už jsem psala, proč se otravovat s něčím, co mi akorát přitěžuje, to je přece pěkně na hlavu, ne?





6) šetřit
Docela se mi to daří, vlastně bych řekla, že až nějak moc dobře! Pomalu si už ani nevzpomínám, kdy jsem byla pořádně nakupovat nebo kdy jsem si koupila něco, co jsem vůbec nepotřebovala. Hm, já se asi fakt lepším! Sem na sebe pyšná, aspoň můžu pořádně šetřit na bod 7.






7) víc cestovat a objevovat
Co k tomu víc dodat. Nejlepší věc.. a už jsem vám řikala, že ze mě jednou, až budu velká, bude profesionální cestovatelka?





8) najít si brigádu
Po maturitě potřebuju nutně brigádu, nutně! Přece abych si vydělala na nějakou fajnovou dovču. Jenže zatím nemám ani sebemenší potuchy, kde bych ji mohla sehnat. Ale přísáhám, že se budu moc a moc snažit ji najít, už pár kandidátů mám.






9) jíst pravidelněji
Tak jo, jasně, to by bylo, aby se tu neobjevilo něco o jídle, že milí anonymové!
Nebudu sem psát, jak budu chodit pravidelně cvičit, jak budu jíst zdravě. Mně stačí jen pravidelně jíst, což se mi posledních pár měsíců moc nedaří a přitom je to taak jednoduchý!





10) víc číst
Čtení mě baví. Moc. Ale vždy, vždy je něco víc "důležitějšího" než si jít přečíst nějakou knížku. Neboj se, milý Revizore, jdu na tebe!




11) odjet do Anglie
A poslední, neméně důležitý bod, odcestovat do Anglie jako au pair. Na rok. A pak možná na vejšku, ale nevim, jestli to neodložim ještě na další rok. Ví bůh. 




 Jo, tak tohle jsou mé malé skromné plány.

Jaké jsou ty vaše? :)


 mějte se nejkrásněji!
pa J.


30 komentářů:

  1. měla bych to podobně! :) hodně štěstí, krásný rok přeju

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to byl krásný článek Jani ;) ! S tím vstáváním s Tebou naprosto souhlasím, ještě nedávno jsem vstávala ve 4 a vracela jsem se domů až v půl 10 .. to bylo strašný! Vstávání bych zakázala všem a všude! :D...Obdivuju Vás i Tebe tedy co chcete jít dělat Au Pair, přeci jen je to velká zkušenost a navíc to odloučení od rodiny, já bych to nezvládla, ale kdybych uměla anglicky klidně bych do toho šla! Takže Ti přeji hodně štěstí, ať se Ti splní vše po čem toužíš :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji:*
      fuj, ve 4, proboha! to si ani nedokážu představit :D
      Já se taky bojím, navíc jsem dost stydlivá a ještě mluvit cizi řečí, ale právě proto tam chci jet, abych se to naučila, osamostatnila se a nebyla taková bábovka:))

      Vymazat
    2. Tak u Tebe bych strach neměla :) ! Myslím že to zvládneš víc než dobře :) .

      Vymazat
  3. Mám s tebou společných hodně rysů....když něco končí, tak se ve mě všechno svírá, jen si na to vzpomenu (mnohdy mi stačí konec pěkného víkendu a v neděli večer jsem strašně smutná, že tak pěkný víkend už určitě nezažiju...že sice zažiju jiný, ale ne TAKOVÝ).

    A ranní vstávání...bože....NIKDY si nezvyknu vstávat za tmy. Celý život s tím mám problém a ne a ne se toho zbavit.

    Přeji Ti, aby se tvé plány pro další rok vyplnily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, to je úplně přesný! Nejhorší je, že já na to třeba začnu myslet už v půlce, že to za chvílil končí a tím si to ani nestihnu pořádně užít, je to hrozný.

      Děkuju moc! :)

      Vymazat
  4. Moc hezký článek Jani :) Vstávání také nemám ráda, je to strašný mučení, a v dalších bodech se také schoduji, co se týče pravidelného jídla jsem strašná, více číst bych také chtěla, a s šetřením jsem na tom hodně špatně :)

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi pekný post:) držím ti palce Jani,aby sa ti všetko podarilo naplniť :)

    OdpovědětVymazat
  6. Se vstáváním mám také problém, ale dost mi pomáhá mít každý den aspoň trošku podobný režim. Tím myslím, že se snažím vstávat stejně každý den a každý den jít stejně spát. Dojíždím sice do školy, takže jeden den vstávám v pět, druhý v sedm, ale jinak se snažím i o víkendu vstát do 9 max.:-) a přeji Ti, ať se Ti aspoň něco z přání příští rok splní:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to já naštěstí také, teda nepočítám do toho víkendy.. :D sice chodím spát v přibližně stejnou dobu, ale vstávám vždy později :)

      Vymazat
  7. S maturitou vážně nestresuj! Vím jak mě štvalo když mi to minulý rok někdo říkal, ale fakt je to tak.Když se poctivě připravíš tak to dáš levou zadní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no.. ja se toho sice bojím, ale tak nějak vím nebo doufám, že to udělám. Po celou dobu studia jsem nikdy neměla nic horšího než jednu 3, takže to prostě udělat musím!:D Spíš mám strach, že se tam nějak ztrapnim a budou mě mít za totálního debila.

      Vymazat
  8. Přeju Ti, aby se všechno podařilo! ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  9. většinu bodů bych si měla vzít k srdci i já :)

    OdpovědětVymazat
  10. Poslední 3týdny vstávám každý deb v půl šesté abych se mohla učit a ještě tak do konce ledna budu...a taky nejsem zrovna příjemná, ale vzhledem k tomu, že všichni ještě spí, tak se mám čas probrat =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tyjo, hnus! ale taky mě to čeká, už zejtra:(

      Vymazat
  11. S tou au-pair už jsi druhá z jednoho města, o které vím, že si to plánuje :-). Je to skvělá zkušenost, ale taky to s sebou nese i dost negativních věcí :-), ale můžu sama doporučit! Jinak s tím vstávám jsem to na gymplu měla podobně. S nástupem na VŠ to není tak hrozný, protože často je škola třeba od 9 a vstávat v půl 8 nebo v 6 je holt rozdíl :-). Pokud člověk nechytne semináře od 7, to je peklo,ale dá se to přežít :-D. Jinak chválím čtení a poctivě přečtení knížky k maturitě ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak teď nevím, jestli jsem to správně pochopila, jsi odtud?:)) Chtěla by odjet i moje kamarádka, tak tam nebudu úplně sama. Já si to najednu stranu představuju moc růžově, ale zas na druhou je mi jasný, že to tak skvělý nebude... ale nevadí, těšim se na to, protože to musí bejt skvělá zkušenost, ať už bude jakákoliv:)
      Děkuju! Naštěstí knížky čtěm už od prváku, takže pohoda, teď si ale ještě radši nějaký čtu znova.

      Vymazat
  12. Já planuju aupair po maturitě :) chci travel the world no :) super clanek !

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥