Jane ♥ Beautiful

20. ledna 2014

Jak si zpříjemnit pondělní ráno

 

...a nejenom to pondělní!

 

Ráno.  A ještě ke všemu to pondělní. Asi  nikdo ho nemá rád.  Já jsem ho doteď vyloženě nesnášela. No, ten minulý čas není úplně na místě, ale...dalo by se říct, že už se to lepší. A lepší se to hlavně kvůli tomu, že jsem se naučila pár jednoduchých triků (které třeba i normálně děláte) a ráno tak pro mě není tím největším utrpením. Taky jsem si uvědomila, že když ráno budu naštvaná a zlá a protivná na celej svět, tak se nic nezlepší, fakt ne! Prostě jsem se naučila si rána nějak zpříjemňovat, protože mě brzké vstávání čeká vlastně celý život ( noooo, dobře, možná ne v půl 6, třeba o kousek později, ale přece) a tak přece nebudu mít stále odpor k něčemu, co mě bude provázet celou dobu mýho života, to je přece jasný.

Takže, tady je pár mých jednoduchých a trapných triků, které vám zaručeně ráno zpříjemní!


1) Sprcha
Chacha, teď budu vypadat jak největší čuně, ale já se ještě donedávna fakt nikdy ráno nesprchovala. Nevim no, přišlo mi to jako zbytečný zdržování, namočení vlasů..no a prostě mě nenapadlo se ráno v půl 6 sprchovat. Ale ježiš, ono je to tak skvělý! Ta teplá voda, k tomu voňavej sprchovej olej.. No jak já jsem proboha bez toho mohla být? A na závěr trošku ledové spršky na probuzení. Geniální! Vyzkoušejte, pokud jste byli doteď stejně zaostalí jako já.


2) Snídaně
No jasně, jídlo! 

Bohužel u mě ráno a jídlo moc nejde dohromady, protože ikdyž si připravim na snídani fakt něco moc moc dobrýho, co bych v jakoukoliv jinou dobu snědla s největší chutí (cheesecake, omommom, bábovka mmm...) ráno mi to prostě nejde! Nebo jako jde, většinou to sním, ale musím se do toho nutit a to mi přijde hrozná škoda! Proto se holt ráno těšim třeba na dobrej džus nebo kakao nebo čaj a snídani si beru s sebou do školy do krabičky, kde si ji vychutnám mnohem víc. A nebo si taky po cestě koupim čerstvej croissant a nebo pletenec s javorovym sirupem...nebo.. No kdo by se na tohle netěšil?:)


3) TV
Každý ráno, ale fakt každý, musim mít puštěnou televizi. A to na ni třeba ani nekoukám, ale protože ráno vstávám sama, tak prostě potřebuju slyšet nějaký hlasy,  nemám ráda ticho. Stejně dobře u mě poslouží i rádio nebo seriál. Ale něco být zapnutý vždy musí.


4) Připravené oblečení
Zdá se to jako prkotina, ale já ráno nemám moc času na přemejšlení, co že si to vezmu do školy, takže jsem ráda, když vždy před spaním věnuju 2-3 minutky tomu, abych si v hlavě srovnala, co si vemu druhý den. Je to pro mě taková forma uklidnění, když vím, že ráno vstanu bez obav o to, že budu muset ještě vymejšlet, co si vezmu na sebe. A to samý platí i s vlasama, ikdyž tam je to většinou jednoduchý, culík to jistí.


5) Klid
Kvůli tomu, abych si v klidu vychutnala sprchu, kakao nebo tu snídani, vstávám o kousek dřív, protože nenávidím, když se honím a nic nestihám. To si opravdu radši přivstanu o deset minut dřív a ani mi to nevadí.

6) Být pozitivní
No a asi to nejdůležitější, být pozitivní už od rána, což jde horko těžko, já vím. Ale jak už jsem psala, to že budete rána nenávidět, je nijak nezlepší, naopak, pro vás hůř. Čím dřív se naučite rána přijmout, tím lépe pro vás.

7) Chodit brzo spát
Dost důležitý, někomu stačí méně někomu více, já potřebuju spát 7-8 hodin.



Naopak jsem zjistila (jsem to ale bystrá!), že ráno nedělám nic, co by mi bylo nepříjemné. Takže nějaký cvičení ráno ????????????????????? Ani náhodou. Že se třeba někdo ráno učí? WTF nechápu.


Takže, moje velká rada zní, dělejte poránu jen to, co je vám příjemné,
 neodkládejte si nepříjemné věci na ráno, to je raději udělejte večer předem nebo prostě během dne, ráno ne, to se dělaj jenom příjemný věci! :)
Už se moc těším na jaro, až konečně budu vstávat za světla, ale přece teď nebudu čekat ještě skoro 3 měsíce na světlo. Ne, začnu si užívat i tahle tmavá rána. Protože ač nemám ráda to vstávání, miluju když pak jdu ještě za tmy tichou, prázdnou ulicí.


Dobrou noc a příjemné vstávání!  

(já zítra vstávám až na 9 hohoho:D)


52 komentářů:

  1. Máme to téměř stejné! :) Taky nenávidím ticho, takže alespoň to rádio :) brzo spát chodím taky, jinak jsem pak nepoužitelný člověk :) zítra taky vstávám na 9! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, máme podobnou rutinu, vlastně stejnou! :) Já oblečení nachystaný mít musím, protože bych nestíhala a hlavně tu hromádku na židličce prostě miluju :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. S tým nachystaným oblečením súhlasím. Aj stým byť pozitívne naladená. Súhlasila by som aj so sprchou, ale tento týždeň mám v práci rannú smenu a vstávam o 4:10 (ano fakt), takže zdržovať sa so sprchou nemôžem. Mám zase naopak rada ticho, nezapínam nič dokonca ani Peťana (noťas :D) A raňajky musia byť každé ráno, určite sa nezaobídem bez čajíka, v práci si dodatočne robím kafe a dám si aj niečo sladké, momentálne papám velmi rada Milu :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si ve sprše rovnou i čistím zuby, pleť a tak, takže ve výsledku v té koupelně nejsem o moc dýl, než kdybych si psrchu nedala :D

      Vymazat
  4. Výborné tipy, se vším souhlasím :-) Akorát chodit brzy spát se mi vůbec nedaří. Je pro mě daleko přirozenější jít spát třeba ve 2 ráno a vstát v 10-11, což je bohužel celkem problém :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Týjo, to já když nic dělat nemusím, tak usnu klidně v 7 ::D

      Vymazat
  5. Já ráno sprchu nestíhám, musela bych vstávat o dost brzy:D a to se moc nechce, takže ta je u mě maximálně o víkendech nebo před praxí:) Co se týká spánku ani to u mě není žádná sláva, sotva naspím 5 hodin:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem psala nahoře, já si ve sprše i čistím zuby, takže tam nejsem o moc dýl:)

      Vymazat
  6. Sprchu ráno vážně nedávám :) Ale taky jsem se naučila poslední dobou snídat, čas od času, ale musim si snídani připravit už večer a jíst jí průběžně alespoň půl hodiny, jinak je mi pak špatně. Chodit spát brzo neumim, nejradši bych celou noc něco dělala a přes den spala, to by byl ráj :)) A učit se ráno? Nechápu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, přesně! Já si na snídani vyhrazuju aspoň půlhodinku a i tak je to boj..ale nechápu to, dřív jsem s tím problémy neměla.

      Vymazat
  7. Přesně, taky nemám ráda ticho, tak musím vždycky něco zapnout, abych "nevstávala sama" :D
    Ale jídlo musím mít hned jak vstanu. HNED! HNED! :D

    OdpovědětVymazat
  8. teda, to je jak přes kopírák moje ráno!:) sprcha, tv.. klid.. všechno to, co dělám (a i k ránu potřebuju):-)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  9. Zpravidla vstávám v 5:30, neboť musím brzo vyrážet z domu. Přesto se snažím stíhat snídani a ranní šálek čaje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně to moc po ránu nejde no, ale čaj si taky neodpustím:)

      Vymazat
  10. Super článek, se vším souhlasím, až na to cvičení, hodina jógy po ránu mě dokáže zvednout náladu:))

    http://evelinkablog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. suhlasim so vsetkym akurat ta sprcha nie :) to by sa mi nechcelo a urcite by som sa poriadne neutrela a potom by som bola mokra :)

    Posledny tyzden Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  12. skvělé tipy:) sem zaostalá a sprchu po ránu nedávám:-D já bych za boha prostě nevstala o půl hodiny dřív jen abych se osprchovala:-D ale měla bych to někdy vyzkoušet, věřím, že je to fakt osvěžení:)

    OdpovědětVymazat
  13. pěkné typy , docela pár jich dodržuji :D až na to chodit brzo spát :) Ale můj problém ale stávaní mi tak nevadí asi mi stačí spánek jen 6 -7 hodin :D

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný post, zapůsobil na mě hrozně pozitivně! :) Já teď poslední půl rok vstávám nejdříve kolem 8 h. a závidím, těm co musí brzy do školy, protože pak mají delší den. :)
    Niki

    OdpovědětVymazat
  15. Mě jakožto bytostnému nevstávači, co celý život a celou školní docházku bojoval s tím, že se musí vykopat ráno z postele, až na VŠ pomohlo paradoxně vstávat dřív. Vstát tak, abych mohla fungovat v klidu, pomalu, abych se ještě doma zvládla probrat, stihla si vypít kafe. Aby mezi zazvoněním budíku a odchodem z bytu uplynula minimálně hodina. Jo, v nouzi jsem se za půl hodiny stíhala vypravit. Ale byla jsem mrtvá a ještě, když jsem brala za klidu u domu polospící. Dřív než za hodinu a s kafem se prostě nenastartuju.

    OdpovědětVymazat
  16. Máme docela podobné ráno :-D Já také většinou stávám sama a musím si pustit TV nebo počítač, ani na to nekoukám, ale mám ráda ty hlasy :-) A bez snídaně nedám ani ránu, jem totiž bez ní úplně nepoužitelná a cvičení, to ani omylem :-D To bych musela stávat dřív a to mě vůbec neláká :-D

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý článek a dobré rady :) Min. polovinu z nich dodržuju a musím říct, že je to skvělé. Nedokážu si představit ráno bez snídaně a klidu. Nechápu, že někdo vstane 30 minut před odchodem do práce/školy apod. To bych nedávala... :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem na tom úplně stejně! Kouzlo ranní sprchy jsem teda objevila už dřív, ale pořád funguje. Většinou je to první věc (dobře, poté co uvařím čaj, aby stihl vychladnout na pitelnou teplotu), kterou ráno udělám - rychle mě to probere a osvěží. Se snídaní je to taky boj. K hrnku čaje (hodně oslazeného a s citronem) se snažím něco zakousnout, ale zvedá se mi z toho žaudek. Jak psal někdo výše, musím jíst hodně pomalu, po jednotlivých soustech, leda tak se to dá zvládnout. Jinak kdybys měla tipy na nějaké zajímavé snídaně, které taky zpříjemní brzké ráno, budu ráda, když se podělíš :)

    OdpovědětVymazat
  19. U mňa sa sa nikdy pondelok nestane krásnym dňom :D Hlavne to ráno. Premňa je to neskutočný zabiják. Ale čo ma asi vie najviac rozveseliť je môj priateľ heh :)
    Adysha / follow

    OdpovědětVymazat
  20. Moc hezký článek, je třeba si to krušné pondělní ráno trochu zpříjemnit :) Já mám takovou svou ranní tradici, rutinu nebo jak to nazvat a krásně mě nastartuje do nového dne. A naopak se musím nasnídat doma, jinak bych nebyla schopná vyjít z bytu :DD

    OdpovědětVymazat
  21. ja som, naopak, vždy príjemná ráno len v pondelok, to vstávam "až" o 6, iné dni už o 5, pondelkové ráno je vždy jediné, na ktoré sa teším :) a bez čaju to jednoducho nejde :)

    OdpovědětVymazat
  22. Já bych naopak nevyšla bez snídaně!!:-)Jinak moc pěkný článek!:-)

    OdpovědětVymazat
  23. Haha, tak s tím rádiem, TV nebo seriálem to mám úplně stejné. Nemám ráda, když se oblékám/snídám atd. a je všude ticho :)

    OdpovědětVymazat
  24. Super tipy! I když teda...sprchu ráno nepraktikuju, prostě se mi nechce stávat zbytečně dřív, a pak většinou nestíhám, protože v té horké vodě většinou zkejsnu pomalu hodinu!:D

    OdpovědětVymazat
  25. Janí? Co článek? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se, momentálně mi to s blogem moc nevychází :(

      Vymazat
  26. pěkný článek, dobré rady :) Jen je ravda, že do té sprchy se mi po ránu nikdy nechce :-D ovšem funguje to přesně tak jak píšeš, pěkně to probudí osvěží a člověk se hned cítí líp :-) http://lost-strength.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  27. vobec nie si čune. To posledné, čo by sa mi ráno chcelo robiť je sprcha. Podla mna a vlastne aj podla odbornikov viem, že prehánať to s umývanim nie je zdravé. a neviem načo by som sa mala sprchovať ráno, ked som to urobila večer pred spaním. Fakt by sa mi to nechcelo. :D
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  28. S tím jídlem souhlasím :-D Nic mě nenakopne a nepovzbudí jako snídaně ;-)

    OdpovědětVymazat
  29. Jani, skončila jsi s blogem? Nebo jaktože nás necháváš tak dlouho čekat na nový článek :-)
    Nikol

    OdpovědětVymazat
  30. škoda, že nedáváš nové posty :(((((((

    OdpovědětVymazat
  31. Každý den koukám na blog, jestli nám Janča přidala článek a pokaždé nic :(

    OdpovědětVymazat
  32. Holky, omlouvám se! Bohužel toho teď mám dost a nějak mě přešla chuť, na 99% nekončím, ale dřív jak v květnu se k blogování nevrátím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je velká škoda. :(
      četla jsme tě hrozně ráda a díky tobě jsme si založila i svůj blog. :)
      www.beautifulwhile.blogspot.com

      Vymazat
  33. Moc hezký článek, také se všechny nepříjemnosti snažím stihnout už večer :).

    OdpovědětVymazat
  34. Janičko, až se k nám a do blogování zase zapojíš, prosím neudělal by jsi článek o takových těch tvých "zdravých" vychytávkách? Jako jsi dělala pití olejů, čištění zubů kokosákem, heřmánek na akné a takovéto články :) Máš úplně super nápady. :) U maturity se drž, všichni držíme palečky. Natálie ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju!!!!:-* a moc děkuju za podporu, ikdyž na blog už dlouho kašlu..

      Určitě můžu, pár nápadů mám, jen ta chuť a hlavně čas chybí, ale už se snad brzy k blogování opět vrátím :)

      Vymazat
    2. To nedekuj, je to samozřejmost. :) Maturitní ročník je zahul, to víme všichni :)
      Nenapadlo tě někdy třeba, až navštívíš Prahu udělat nějaký m
      enší sraz s "fanynkama" popovídat o módě, kosmetice a tak?:)) Bylo by to fajn :) N.

      Vymazat
  35. Pěkný článek :) v některých bodech se naprosto shodneme. Ráno vstanu a musím zapnout óčko. Věci musím mít také už připravené, týká se to i kabelky a jídla. Jinak jsem prostě schopná něco zapomenout doma. Snídám naštěstí v práci, takže si mohu trošku přispat. Spát chodím brzy, páč jsem buď šíleně unavená nebo unuděná.

    OdpovědětVymazat
  36. Jani, kdy se opět vrátíš k blogování :-). Těšíme se na tvé články :-).

    OdpovědětVymazat
  37. Máš veľmi pekný blog.Držím palce v blogovaní...Budem rada ,keby si si pozrela ten môj...ĎAKUJEM♥

    http://petushbeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥