Jane ♥ Beautiful

20. prosince 2013

Minirecenze: LRP Effaclar, Clinique MU Stay - matte

Krásný pátek!
tak se tu zase po týdnu shledáváme. Já vím, je to dost bídný a je mi jasný, že ztratim spooustu čtenářu (a taky už jsem ztratila, fňuk), ale co se dá dělat. :)
Dnešní článek bude kosmetický. Něco vám řeknu o řadě Effaclar od LRP, kterou jsem měla možnost testovat (ikdyž.z těch vzorečků jsem toho zrovna moc neotestovala) a make up Stay matte od Clinique, který jsem naopak otestovala řádně. Tak jdeme na to!

už mě ten blogger štvě s těma fotkama!:/

La Roche Posay Effaclar

Čistící gel - popravdě, já v těch gelech z lékárny nevidím moc rozdíly, všechny mi přjdou víceméně stejné. Čistí, odstraňují make up, nevysušují (no, ikdyž..nevim nevim s těma sulfátama na druhym místě, každopádně já po nich stejně dávám hned krém, takže to nepoznám, ale kdyby tam nebyly, bylo by to hned lepší!), nedráždí pleť a ani tento gel od LRP není vyjímkou.  Nepřijde mi ani drahý, 200 ml stojí pod dvě stovky. Já tyhle gely používám pořád, ikdyž bych je raději vyměnila za nějaké bez sulfátů (nojo, taky mě Caroline Hirons poznamenala), ale vždy, opravdu vždy, když nějakej z těhle gelů vysadím (ať už Biodermu, Avene nebo třeba zrovna tenhle) akné se mi zhorší. Takže na to radši prdím a používám je dál.

Čistící micerální voda - Micerálkám moc neholduju, mám raději odličování olejem, ale tak jako vypotřebovala jsem ji. Byla příjemná, trošku lepivá a taková jako by hydratační. Nepálila mě, ani jinak nedráždila. Odličuje skvěle, ale nad oleje prostě není :)

Krém Effaclar duo - Bohužel tady vám toho taky moc nepovím, protože všechny 3 vzorky krému mi vydržely asi tak 10 dní a to jsem jaksi toho moc nepoznala. Věřím, že je to fajn krém a třeba pomáhá, ale za 10 dní toho moc nestihl udělat. Každopádně na pleti je příjemný, nepálí, nedráždí ji, nežmolkuje, takže se hodí po make up. Neucpával mi pory ani nijak nezhoršoval akné, pleť udržel jakš takš matnou nebo spíš ji přebytečně nezmašťoval, to je výstižnější. A příšerně smrdí! Fakt, jak takový ty levný spreje na záchod.



Make up Clinique Stay - matte

Tento make up mám doma tuším od léta. Používám ho skoro každý den, ale teď ho ještě kvůli barvě a vyšší krycí schopnosti míchám s make upem od EL maximum cover. 
Má příjemnou lehkou konzistenci, docela rychle zasychá, takže to chce hbité prsty. Je poměrně lehký, ale krytí je celkem dobré, takové vyšší střední bych řekla, ale dá se vrstvit. Nezalezá do porů. Co se týče té regulaci mastnoty, no, ta maličko pokulhává, bohužel jsem si nějaké výrazné změny nevšimla, ale je pravda, že já mám pleť extrémně, ale fakt extrémně mastnou. Řekla bych, že fakt matná mi vydrží tak 2 - 3 hoďky, ale i to je u mě úspěch.
Mám odstín 02 Alabaster, a jak už jsem psala, musím ho trošku ředit se světlejším, ale když ho rozetřu, tak se to dá. :) Výdrž je dobrá, 8 hodin se mnou vydrží bez problému, pak už jsou potřeba malé úpravy. Pozoruju jen mírné vytrácení v oblasti nosu, ale ten mám vážně hodně mastný. 
Nijak mi nezhoršoval akné, ani neucpával pory, takže ho s klidem můžu doporučit všem s problematickou pletí.
Jeho cena je vyšší, nejlevněji jsem ho našla na parfums.cz ale zase se vyplatí, já se sním patlám asi tak od srpna a pořád je v něm stále dost.


To je pro dnešek vše.
Mějte se krásně a odpočiňte si!

PS: O Vánoce tu na vás bude čekat překvápko, snad se bude líbit:)

J.

13 komentářů:

  1. Ahoj, nechtěla by si udělat acne update?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, momentálně je to tak na stejno jako v posledním článku o akné, tak uvidím :)

      Vymazat
  2. Ten make-up mám taky, bohužel je na mě taky trochu tmavý, ale jinak je fakt fajn. To krytí mi ale přijde spíš lehčí, ale možná to je tím, že mám jiný odstín. Moc se mi na něm líbí právě to, jak je lehounký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky se mi na něm líbí ta lehkost:) S tím krytím, při první vrstvě mi fleky dost prosvítaj, ale když tam hodím ještě jednu vrstvu (jen na ty fleky), tak je to celkem ok, ale korektor to chce taky.

      Vymazat
  3. ten make-up nevypadá špatně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Strašně ráda čtu tvoje a opravdu mám tvůj blog ráda :) Všimla jsem si, že často zmiňuješ své akné, a tak bych se chtěla zeptat zda-li jsi zkoušela takové curacne nebo roaccutane, protože taky jsem měla velké problémy s akné a jak ty říkáš - s extrémně mastnou pletí :( jsem tak 3 roky po léčbě a pleť mám suchou, beu pupínků - i když nějaké malé jizvičky pořád mám :( ale jsem vzděčná za to, že jsem to absolvovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! :) Ano zkoušela, už je to asi 4 roky zpět, jako super, ale jak vidíš tak se mi akné bohužel znovu vrátilo (ikdyž za to asi z velký míry mohlo vysazení HA), tak ti přeju, aby se ti akné už nikdy nevrátilo!:)

      Vymazat
    2. A já si stěžuju, když se mi udělá pár pupínků... S návratem akné, které jsem měla v pubertě, bych se asi nesmířila (byť jsem nikdy neměla úplně těžkou formu). Obdivuju tě, jak jsi v tomhle směru nad věcí, mně se pokazí pleť jednou za čas a brečela bych.

      Vymazat
    3. NO, ono mi nic jinýho ani nezbejvá:) Prostě to akné už neřeším, tak ho mám no, dokonce mi spoustu lidí už řeklo, že bych to bez něj ani nebyla já, že ke mně prostě "patří" :D ale mysleli to v dobrém (snad:D)

      Vymazat
  5. Mám LP effaclar DUO krém a nic moc necítím, jen slabou jemnou příjemnou vůni :) Třeba máš špatné kusy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bych neřekla, já už ho jednou měla ale to už je hoodně dávno, když vyšel na trh, ale absolutně si nepamatuju, jestli mi pomohl nebo ne, ale co si fakt pamatuju, byla prostě ta záchodová vůně :D

      Vymazat
    2. Efaclar gel je velmi dobry taky jemnucky mam ho rada. Krem effaclar duo som tiez skusala ale zázraky som si tiez nevsimla.

      Vymazat

Děkuji! ♥