Jane ♥ Beautiful

29. prosince 2013

Biofáze a moje akné


Krásnou neděli přeju!

Už dlouho dobu se chystám napsat pár slov o Biofázi, o těch  skleněných lahvičkách, které by měly dělat zázraky na počkání.

No.... bohužel se u mě až takové zázraky nekonaly, však se to hned dozvíte.



Pro ty, co neví, co je Biofáze zač, tak jsou to séra, která pomáhají hluboce regenerovat pokožku.
Popravdě, já to pořád úplně nechápu, jak přesně to funguje, proto sem dám raději ofiko popis. :)

Biofáze je unikátní metodou přírodního ošetření pokožky, založenou na stimulaci enzymů přirozeně v ní obsažených. Pomáhá uchovávat vitalitu pleti, posiluje její ochranu, podporuje regeneraci a přináší úlevu při celé řadě potíží.
Výjimečnost metody spočívá v tom, že výrobky neobsahují enzymy, které by měly žádoucí účinky vyvolat, ale aktivují enzymy, které naše tělo, včetně pokožky, přirozeně obsahuje.

Regenerační proces probíhá v rámci imunitního systému a spolupracujících enzymů, štěpících bílkoviny. Metodou tepelných změn dochází při ošetření k jejich stimulaci. Přípravky biofáze pomáhají odbourávat usazené odpadní látky z pokožky, normalizují fyziologické pochody v pleti, příznivě ovlivňují povadlou pokožku, řeší problémy mastné, zánětlivé a citlivé pleti, rozpouštějí tukové cysty. Ošetřená pleť je odlehčená a svěží, perfektně hydratovaná, má zdravou růžovou barvu, citlivá pleť se zklidní. 


U biofáze je nutné používat 3 a více sér ve správném pořadí Jako základní se používají dvě séra a to Géranium a Tymián, ty se používají vždy jako první. Mezi všemi séry se dělá 10 minutová pauza, aby se nastartoval léčivý proces. To třetí nebo třeba čtvrté i páté si určíte podle typu pleti. Já mám například Šalvěj, protože je dobrá na zánětlivou pleť a levanduli, na zklidnění. 
Všechna tyto séra dost intenzivně voní, třeba u Tymiánu jsem si musela chvíli zvykat, protože mě z něho občas pálily oči.

Séra mají slizovitou a gelovitou konzistenci, když to s nima moc nepřeženete, třeba 10 kapek bych fakt nedala, tak se i celkem rychle vstřebávájí. Bohužel jsem si všimla, že se mi s nimi pleť rychleji mastí.

Než začněte biofázi používat, musíte si očistit pleť a nejlépe na ni nedávat ani žádné tonikum, mohlo by to narušit léčivý proces.

První sérum: Jako první  se aplikuje sérum Geránium.  Sérum  prohříva, stimuluje pokožku a podporuje její metabolismus.  Je to antioxidační sérum, které startuje celou enzymatickou aktivitu.

Druhé sérum: Po 10-ti minutové pauze po něm následuje Tymián.  Toto sérum má chladivý účinek, čistí a osvěžuje pleť.  Spolu s Géraniem aktivuje činnost enzymů. Jak už jsem psala, má hodně výraznou, jakoby mentolovou vůni, která mi občas vadila, ale brzo jsem si zvykla

Třetí sérum: Jako třetí sérum jsem si vybrala Šalvěj, protože je určena na mastnou, zánětlivou pleť, což ja přesně mám. Taky je dobré na různé poruchy pigmentace a nebo při tukových usazeninách. 

Čtvrté sérum: Bylo mi doporučeno přidat ještě 4. sérum a to Levanduli. Má totiž pleť zklidňovat, zmírňovat svědění, pálení a tak.


Pokud budete chtít, můžete používat i další séra, mezi 3 a 4 sérem a dalšími už není potřeba dodržovat 10 minutové pauzy, ale u těch prvních třech je to opravdu hodně důležité.

Mělo by se používat 10 kapek od každého séra, ale to se mi zdálo hrozně moc a protože jsem biofázi používala ráno, měla jsem pak pleť celou upatlanou, tak jsem to snížila na 5 a to byl ideál. Používala jsem ji cca 2 měsíce.



Účinky

Zprvu jsem asi 10 dní používala jen vzorečky a byla jsem nadšená. Vážně. Pleť jsem měla nádhernou jako nikdy a prostě jsem to musela mít v plným balení, to je jasný! No jenže... počátěční nadšení pominulo, moje pleť se opět dostala do normálu a jaksi z něho odmítala vyjet. Takže já nevim no. Když k tomu ještě přičtu tu složitou aplikaci, kdy jsem si musela o půl hoďky přivstat (bože, kvůli kosmetice!!!), tu upatlanost a celkem rychlé zmaštění obličeje.... Jako jo, já bych to klidně obětovala, i to vstávání, ale když prostě nevidim žádnou změnu k lepšímu, tak na to prdim. 
A docela mě to mrzí, protože jsem se nabažila nadšených recenzí z různých blogů, nakonec jsem si to i ze vzorečku potvrdila, jak moc úžasný to je a ono mě to takhle podrazí! Pche.
Vynechala jsem pouze jednou jedinkrát a používala ji cca 2 měsíce, což si myslím, že je celkem optimální doba na to, aby ukázala co umí. No bohužel mi toho moc neukázala.

Biofázi jsem kupovala na eshopu aknee.cz , a jak vidíte, cena není nijak velká, takže za zkoušku stojí. Třeba budete mít větší štěstí než já. :)

EDIT: Ikdyž... teď když nad tim tak přemejšlim, přece jenom v něčem mi pomohla. Docela obstojně mi rozpustila ucpaný pory, měla jsem je vždy u kořene nosu a žádný tam už nemám.

Pokud by měl někdo o vyzkoušení zájem, ráda vám tu moji sadu prodám.  Napiště mi mail a určitě se domluvíme na ceně:) Zbývá určitě ještě více jak polovina, protože by při použití 10 kapek měly 50ml lahvičky vydržet 3 měsíce, avšak já používala kapek jen 5, takže vlastně půl roku.

Máte nějaké zkušenosti s biofází? :) 

Mějte se krásně,
Jana

45 komentářů:

  1. A já čekala že se stal zázrak! :D Jako fakt! To je hrozná škoda že to neúčinkuje :( už jsem si říkala že budu mít skvělý tip od Janičky který mi opravdu pomůže a ono nic :/..Tohle mě vždycky naštve, když si něco koupím a myslím si jak je to úžasné a pak houby.. No nic, musíme hledat dál, ale musím říct že to bylo zajímavé čtení i zajímavé používání. Pěkná recenze jen co je pravda :).

    OdpovědětVymazat
  2. Co jsem četla, všichni od toho čekali zázraky a ono pak (skoro) nic.. Osobně jsem na ty séra moc zvědavá, a jelikož mi dochází moje večerní péče, asi si zkusím 3 kousky pořídit. Ráno bych nebyla schopná vstávat dřív a jak znám můj ksicht, určitě by mi ho to pekelně zmastilo..!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, třeba ti to zrovna sedne:)) Já tomu dám možná ještě šanci a budu používat jen šalvěj, uvidíme... No ono aplikace ráno neni ideální, ale já večer používám skinoren, ten bych totiž ráno nedala, hrozně štípe..takže jedině tak no.

      Vymazat
  3. To jsem cetla uz od vic lidi, ze byli na zacatku nadseni a pak nejak vysledek nepokracoval jak by chteli :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm :( je to fakt škoda..navíc to je dost levný no

      Vymazat
  4. Já mám podobnou zkušenost, psala jsem recenzi, u sebe jsem neviděla žádnou změnu. Kromě toho, že to protivně lepilo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo vím, právě jsem ti psala, že snad to nebudu mít stejný, ale bohužel jo :D

      Vymazat
  5. No, aspoň si to nemusím kupovat :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, zkus používat jenom ten tymián jako normální sérum pod krém. A třeba na třeba na noc střídat s levandulí. Já takhle používám santal a je to to nej sérum, co jsem kdy měla. Nikdy jsem to teda nezkoušela v kombinaci s těmi dalšími dvěmi, což mě pořád docela láká, ale ta aplikace je docela zdlouhavá a to mě odrazuje. Ale takhle to trvá jen chvíli (dodržuju těch deset minut před použitím krému a na noc už krém nepoužívám většinou vůbec) a výsledek je fakt super. Ale taky myslím, že je potřeba fakt dobře vybrat to sérum a taky si možná nevybere každý. Pro mě byl ten santal jako zázrak, byl to první kosmetický výrobek, kde jsem po dvou dnech viděla opravdu 100% zlepšení. Pak jsem zkusila levanduli a ta mi neudělala ale vůbec nic, používala jsem ji přes týden, samu i se santalem a bylo to, jako bych si nedávala vůbec nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě nenapadlo, myslíš, že by nevadilo, když bych dávala šalvěj pod chemickej krém? Třeba biodermu nebo tak něco?
      Večer používám skinoren od kožní, takže pod něj to sérum asi ne, ale ráno bych to zvládla. Nechci to úplně zatracovat, tak takhle se mi to celkem zamlouvá:)

      Vymazat
    2. To bych řekla, že je úplně jedno, pod jaký to dáš krém a "chemický" je možná i lepší, protože kombinovat přírodní věci chce vždycky opatrně, může to na sebe navzájem dost reagovat, ale ta chemka je většinou dost neutrální.
      A teda skinoren je docela dryják, bych asi pouvažovala o nějakým komplexnějším přístupu (hodně lidem pomáhá konopný olej - jíst, někomu i mazat, ale hlavně jíst). Je to sice na dýl, výsledky nejsou přes noc, ale neničíš si kůži...
      A ten santal je prý na zralou a unavenou pleť. Já jsem teda zralá asi dost, ale měla jsem brutálně dehydrovanou pleť a v důsledku toho akné a řešila jsem to dva roky a pomohlo mi až toto. Možná bys ho taky mohla zkusit, on se santal používá na akné a problematickou pleť hodně často a ten skinoren vysušuje fakt dost. To je právě největší problém většiny věcí proti akné, že hodně vysušují. jenže akné prostě není žádný specifikum mastné pleti, sice je to samozřejmě častější, ale ta mastná pleť je často spíš následkem nerovnováhy v organismu, nemusí to být vůbec výchozí stav.

      Vymazat
    3. Super, díky..
      No, mně je jasný, že to neni nic moc dobrýho, ale mám strach ho přestat používat, pač jsem to takhle už jednou udělala a dopadlo to katastrofálně.
      Jinak čistim i zevnitř, jim psyllium a jíl, pijučistící čaje, jim pupalkovej a dýňovej olej (ale ten konopný by byl možná lepší).. no a prostě teď mám tu pleť jakš takš v pohodě, ale ten skinoren se fakt bojim vysadit.
      Pleť taky hydratuju, ale ještě jsem nenašla fakt nějaký vyživný, ale lehký krém, který by mi neucpával pory.. Možná na střídačku s S, budu patlat nimbovej olej, kterej má bejt antibakteriální, ale úplně vysadit ho nemám odvahu..

      Vymazat
    4. Tu nimbu určitě vyzkoušej. A ono se to dá i jíst, akorát, že u nás to jako potravinový doplněk zakázali (de facto proto, že je to až moc účinný, je to vlastně přírodní antibiotikum), ale na Slovensku se dají sehnat. Jestli jde jíst i ten olej, to nevím.

      Vymazat
    5. Já bych tak chtěla, aby na mě tyhle vnitřní harmonitázory fungovaly. Stravuju se zdravě prostě proto, že chci být fit a štíhlá a na mou pleť to vliv nemá. Nejhezčí pleť jsem vždycky měla v dobách, kdy jsem nejedla, protože to se staženým žaludkem nešlo, pila litry kafe, nespala a měla nervy na pochodu před důležitou zkouškou. :-)

      Vymazat
  7. Ne tymián, šalvěj jsem chtěla napsat. prostě to třetí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně:) a ten tvůj santal se hodí pro jakou pleť?

      Vymazat
  8. Ahoj, měla bych případně o sadu zájem, jestli jí chceš prodat :)
    Dáša
    Breckova.D@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Mám stejnou zkušenost :) zkoušela jsi na akné sirná mýdla?? Slyšela jsem na ně hrozně chvály :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zní to sice divně, ale doporučuji přečíst - http://lecba-akne.blogspot.cz/2010/09/jak-vylecit-akne.html

      Vymazat
    2. děkuju, už to čtu:)

      Vymazat
  10. škoda, že už je sada pryč, brala bych ji :( chtěla jsem taky vyzkoušet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím ještě pryč neni, ale slečna nad tebou je druhá v pořadí.. :)

      Vymazat
  11. Škoda že to nevyšlo tak jak mělo :) prostě s těmahle produktama nikdy nevíš :/

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Hm dosť škoda že to neklaplo :/ Ja velmi rada skúšam veci na akné ktoré iným pomohli. Tak ma napadlo, nebolo by lepšie to skúsiť používať každý druhý či tretí deň? Aby si na to pleť príliš nezvykla... Je to len taký nápad...
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tojo:(..no heleď, to já nevím, ale jelikož se nedoporučuje nikdy vynechat, tak si myslím, že to asi nebude úplně ideální..každopádně každá pleť je jiná a třeba by to i mohlo jít, ale popravdě už se mi to vůůbec zkoušet nechce..

      Vymazat
  14. Ahojky, asi jsou již prodané, že? Kdyby ne, píšu se do pořadníku :-)
    Jaká je jejich cena?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, čekám na peníze, kdyby to neklaplo, tak je před tebou ještě Meduňka :D :)

      Vymazat
  15. To mě mrzí, že ti to nepřineslo kýžený výsledek :( Pro mě to byl v loňském roce opravdu zázrak a spása poté, co jsem vysadila antikoncepci a pleť se mi zbláznila. Ty tři měsíce byly optimální, pak už to nic moc dalšího nedělalo. Ale jsem za to fakt vděčná. Teď bych měla začít znovu, doporučuje se dvakrát v roce ten cyklus zopakovat a v lahvičkách mi ještě půlka zbývá, ale mám teď jinou věcičku, se kterou jsem ještě spokojenější a moje pleť teď nic moc víc nevyžaduje a tohle jí prospívá, tak se mi zpět k biofázi ani nechce :)
    Hele, ale tys ji aplikovala ráno? Není to zbytečný? Chci říct - výčitky, že kvůli tomu vstáváš dřív, bych neměla, protože to není jen čistě kosmetika, ale spíš léčebný prostředek, nicméně jednak by mě to nebavilo a jednak mám pocit, že večer to má lepší účinky, navíc při spaní nemusím řešit tu upatlanost na obličeji.
    Možná, že výběr třetího/čtvrtého séra taky nebyl optimální, možná by tvoje pleť potřebovala něco jiného - ti lidi z Nobilisu jsou docela ochotní a rádi poradí vybrat na míru (kamarádka má tuhle zkušenost), ale možná jak psala výše Renča se na každou pleť nenajde, ten výběr vrchních sér mi přišel někdy docela úzký...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A můžeš mi Verunko prozradit, co je za věcičku? :)
      Jojo, aplikovala jsem ji ráno z toho důvodu, že večer používám Skinoren a protože mě po něm vždycky tak 10 15 minut svědí a trochu pálí obličej a ta kůže je taková citlivá, tak jsem ho ráno používat nemohla (pak na to nanášet MU, brr, navíc se pod MU vůbec nehodil, dělal mi s ním hrozný mapy). Mně je jasný, že na večer by ta biofáze byla určitě lepší, nezaplácávala bych ji make upem a tak, ale jinak to vyřešit nešlo.
      To čtvrté sérum mi poradila majitelka eshopu, kde jsem ho kupovala a té to zase poradila její kosmetička, která s NT pracuje :)

      Vymazat
    2. Já si myslím, že vzhledem k tomu používání Skinorenu by bylo možná lepší vyměnit (nebo střídat) šalvěj za měsíček (calendula). On je totiž hojivý a zklidňuje a dost lidí používá tohle sérum vyloženě jako lokální léčbu na pupínky.

      Vymazat
    3. Aha, ten Skinoren, to jsem přehlídla. Tak leda až přestaneš používat Skinoren (předpokládám, že ho máš jen na určitou dobu a ne na doživotí), tak potom bych prubla tu biofázi na noc. Calendula by mohla být fajn, myslím že tuhle kombinaci používala třeba i Mitsuuko a chválila si. Já bych ji napříště vzala pro sebe také, protože teď už mám obličej relativně v pohodě.
      Jo, o tom, co mi vyhovuje poslední dobou, brzy postnu článek, tak stay tunned ;-)
      Btw, pokud Skinoren vysušuje tak moc, jak sama píšeš, možná bych se mu vyhnula úplně, ať si tvůj kožař říká co chce. Ani aknózní, ani hodně mastná pleť a vlastně žádná pleť vysušování nechce. Naopak, hodně hydratace je základ :) Vlastně i to moje současné mazání jde opačnou cestou než vysušování, a evidentně mi to svědčí :)
      Verunka

      Vymazat
    4. Rena: Právě proto mám tu Levanduli, radila jsem se i s majitelkou eshopu, psala jsem ji, jestli by nebyl lepší měsíček (vím, že ho používala Mitsuuko), ale myslela si, že by byla lepší ta Levandule, ta má taky zkliďnovat a hojit a tak.

      Verunka: Já mám docela strach ten Skinoren vysadit, ale nejspíš ho začnu používat jen lokálně, ne na celý obličej. Já mám teď momentálně akné docela v pohodě, vlastně teď ani žádný zánětlivý ložisko nemám, jen mě hrozně trápí ty fleky a spíš se snažim tu pleť bez akné udržovat, tak proto furt hledám ještě něco "lepšího" :)
      Jojo, mě je jasný že ta pleť potřebuje hydratovat, a tak ji už ani jinak nevysušuje (snažim se používat čistící gely bez SLS, odličuju olejem, používám hydratační krémy..), ale prostě s tím Skinorenem fakt nevím..

      Vymazat
    5. Tak ona levandule není tak úplně pro každýho, mně třeba nedělá levandule ale vůbec nic, jediná věc z levandule, co má na mou pleť nějaký pozitivní vliv, je levandulová květová voda, není zdaleka tak univerzální, jak se propaguje. Měsíček je fakt lepší. Navíc levandule docela vysušuje, což v kombinaci s tím skinorenem a šalvějí nemusí být úplně ideální kombinace.

      Vymazat
  16. Neviem, čím to je, ale väčšinou sa takéto zázraky na počkanie a ospevované produkty, nakoniec ukážu ako veľmi priemerné :-) Teraz skúšam tiež taký ospevovaný zázrak na všetko od kórejskej značky Tony MOly, tak som zvedavá...

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to zajímavě, ale asi to dost vysušuje že? škoda že to nevyšlo, no:(

    OdpovědětVymazat
  18. Holt, každému sedne něco jiného, škoda že u Tebe nezafungovala, jak sis přála. Já teď ukončuju třetí měsíc Biofáze (tři séra na noc, tudíž jsem neřešila oblemcanost xichtu po aplikaci) a na nadcházející doporučenou pauzu se netěším. Pleť se mi moc hezky spravila, po dobu používání jsem měla na obličeji minimum pupínků (dovolím si říct, že za čtvrt roku do desítky) - a to jsem si s nimi předtím docela užila. Za mě tyhle flaštičky rozhodně jo. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj holky,asi se mi nikdo neozve,ale chtěla jsem jen říct,že jsem začala před týdnem a zatím taky nic.Paní,kde jsem to kupovala mi řekla,že tomu mám dát 20 dní,tak uvidím.Používám - tedy koupila jsem si skoro všechny,ale používám 2 základní a k tomu šalvěj a rozmarýn,který nádherně voní.Pořád nevím,jak to přesně používat. Nanáším večer,ale nevím přesně,jaké mám používat na mastnou,s pórama a bouličkama pleť. Taky nejsem náctka,tak mi asi neporadíte,viďte? Nebo ano?Moc krásný blog. Mohl by mi někdo prosím poradit a napsat mi to na můj blog
    www.leya-bee.blogspot.cz
    Děkuji moc :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky,
    myslím, že jsme na tom s akné podobně. Také jsem z plno produktů zklamaná (např. ty od kožní fungují, ale jakmile je přestaneš brát, jsi zpět na čem jsi začínala - akné wellcome), dále jsem také zkoušela plno přírodních nebo známých - bioderma, vichy atd.
    Co mi pomohlo?
    1) uvědomit si, že léčba je nutná i zevnitř (stravování, pohyb)
    2) odličovat se produktem TOPVET Pleťová voda s TTO, na noc krém TOPVET-Multiaktiv s obs.čaj.ol.

    K bodu číslo dvě nemám co dodat. No a k té jedničce? Dvakrát týdně chodím cvičit (piloxing) a také piju jedině vodu, nepiju mléko, jogurt jím max dvakrát týdně, jím jen žitné pečivo, snídám, odpoledne už moc nejím sladké. Co se týče líčení - nanáším podklad (sebium od biodermy) a na něj pouze makeup, žádné další produkty.

    No kdyby něco, můžeš se zeptat na víc info u mě :-) monbella.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥