Jane ♥ Beautiful

30. září 2013

Má večerní čistící rutina

Krásné pondělí!

V dnešním článku bych vám ráda pověděla něco málo o mé večerní čistící rutině. Není to nic složitého, ani nic, co by vám zabralo fůru času..a pořádný čištění se určitě vyplatí, to je totiž základ všeho. Takže, jdeme na to!



Večerní čištění pleti




Pleť čistím vždy nadvakrát.


 První čištění

V první fázi čištění používám olej.  Tentokrát je mým parťákem hroznový, je řidší a ne tak mastný, což je výhoda, protože mi v oku nedělá "mlhu". Používám ho tak, že ho nanesu nejdřív na oči, promnu a setřu vatovým tamponkem, pak na celý obličej a opět setřu tamponky. I tak mi ale na pleti trošku mastnoty zůstane, tak si pleť omývám ještě teplým jemným ručníkem. Pory se tak ještě víc otevřou a vyčistí. Oleje jsou na odlíčení a čištění super věc, dokonale rozpustí jakýkoliv make up, včetně toho supervoděodolnýho Olej dokáže jemně vyčistit pory a rozpustit maz, bez zbytečného vysoušení. Určitě se toho nebojte, právě největší chyba je mastnou pleť vysušovat, takže olejujem, olejujem.
A nebojte, já třeba oleje místo krému nesnesu, ale tady je mám na pleti jen pár minut, takže to ničemu nevadí, naopak.
 ( je to olej od Saloosu, ale protože mě ta originální skleněná nádobka vytáčí a pořád mi padá do umyvadla, který je z toho celý otlučený, tak jsem ho přelila ho plastové lahvičky, pro mé ruce bezpečnější :D)





Druhé čištění

Druhé čištění provádím pomocí čistícího gelu/pěny. V poslední době si dávám pozor na složení, snažím se vyhýbat sulfátům (kvůli vysoušení), ale i v některých mých oblíbených gelech bohužel je. Ale protože mi gely jednoduše vyhovují, tak to nehrotím. Momentálně se u mě na poličce nachází Avene Cleanance a peeling od Eucerinu. Možná víte, že mým miláčkem je gel od Biodermy  , ale protože už jsem chtěla změnu, sáhla jsem po avéňáckém. Popravdě, nevidím v nich žádný rozdíl, vlastně mi všechny ty lékárenské gely přijdou na jedno brdo. Peeling od Eucerinu, ač se to možná nemusí zdát, je velmi jemný. Vlastně ho používám klasicky jako gel, protože pokud jó nepřitlačím, tak mě skoro vůbec neopeelinguje a to mi vyhovuje. :) Navíc je tento peeling bez sulfátlů (teda aspoň jsem tam žádné nenašla, ale chemik nejsem..), tak už jenom proto po něm sahám nejčastěji.
Pokaždé pleť na závěr opláchnu studenou vodou, aby se pory uzavřely.
Na utření pleti používám jednorázové papírové ubrousky, je to hygieničtější, než ručník. Spotřeba je sice trošku větší, ale vyplatí se to, protože na ručníku se drží nejrůžnější bakterie a ty si pak vesele přenášíme na obličej a mohou způsobovat akné.




Třetí krok

Třetím krokem je dočištění vodou. Teď zrovna používám vodu od Eucerinu. Je jemná, příjemně voní, nepálí, pleť nijak nedráždí, nevysušuje (ale obsahuje alkohol). Tahle pleťovka není taková ta typická na akné, že by vám sežrala celej obličej a kůži jste po ní měly seschlou jak švestku, to vůbec. Krátce po nanesení mám pleť trochu ulepenou, ale za pár minut se vsákne. Konkrétně s těmito výrobky od Eucerinu jsem zásadní zlepšení akné nezaznamenala, ale to už jsem vám říkala, že nejsem naivní a nemyslím si, že by mě nějaká voda nebo peeling spasil. Nicméně, určitě je to důležitý krok na cestě za čistou pletí. :)



Závěrem bych chtěla říct, že čištění pleti je vážně hodně důležitý, je to základ všeho a když tohle neděláme dobře, nemůžou nám pak všechny ty zázračný krémíčky fungovat tak, jak by měly. Proto čistěte, čistěte, čistěte a pořádně! A to každej den, ikdyž přijdete ráno v 5 hodin domů, nebuďte líní a to málo pro tu pleť udělejte.
 Mrkněte k An  na tento článek, je hodně poučný, já jsem se spoustu věcí dozvěděla, ale taky jsem si potvrdila, že to dělám správně :)

Všechny výrobky můžete za milou cenu (už od 200,-!)  zakoupit na parfums.cz 


A jak vypadá vaše čištění? Čistíte pravidelně a pořádně? Napište mi to do komentářů, zajímá mě to! :)

Zatím se mějte krásně,
pa J.

18 komentářů:

  1. Čištění je pro mě alfou a omegou v péči o pleť,ačkoliv já jsme celkově blázen co se péče týká:D Večer čistím pomocí čistících balzámů Ren a Oskia, nebo krémů Pai a Trilogy, gelů REN a ráno střídám krémový čistič Pai a gel REN...V době kdy jsem nesnesla nic jiného než Avene jsem chvíli tento gel taky používala a byla jsem s ním moc spokojená,jinak máš moc hezký výběr, líbí se mi hlavně ten olej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jee a zrovna Ren mě hoooodně zajímá! Jak si s ním spokojená? Jaké konkrétní balzámy používáš? :)

      Vymazat
    2. S REN jsme moc spokojená, mám od nich čistící balzám, krémový čistič ClearCalm3 který je naprosto báječný, myslím, že by ti mohl vyhovovat, je přímo určen pro aknózní pleť, ale zároveň je i pro citlivou a za sebe ho mohu jedině doporučit, pak mám ještě dva gely, pro normální a citlivou pleť a s oběma jsme taktéž moc spokojená:) Z balzámů mám moc ráda Elemental Herbology, zmíněný Ren a teď také Oskia...
      O všem píšu na blogu, tak kdyby jsi měla chuť, tak mrkni, budu moc ráda :)
      somethingnewbyhelen,blogspot.com

      Vymazat
    3. Super, děkuju, určitě se podívám!:)

      Vymazat
  2. Avéne gel mám také, ale zpozorovala jsem, že se mi z něho akné zhoršuje, tak jsem vysadila a opravdu je to lepší, navíc mě tedy vysušoval :/ Eucerin je kvalitní značka, trochu opomíjená, ale mně na akné vyhovuje, jejich micelárka se mi zdá nejlepší :)
    Jinak to si piš, že čistím pravidelně a pořádně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ju? Tak to já zatím naštěstí nepozoruju...
      Jojo, Eucerin je super, taky jsem o něm neměla zrovna skvělé mínění a přitom tak mile překvapil :)
      To je moc dobře!:)

      Vymazat
  3. S gely zkušenost nemám, ale oleje taky miluju! Používám jeden místo krému, hlavně v zimě, kdy mám trochu sušší tváře. A teď mám na cestě levandulový, kterým se hodlám odličovat.. no, jsem na to zvědavá! :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou nejlepší :) a levandule navíc příjemně voní a uklidňuje:)))

      Vymazat
  4. cistim cistim :) ja nejdriv odlicim dvoufazovkou, potom pouziju ve vane peeling, nakonec micelarku a krem :)

    OdpovědětVymazat
  5. docela si mě navnadila na ten olej:) je to určitě skvělá věc! jinak super článek Jani!:) já bych nikdy nešla spát neodlíčená! připadala bych si hrozně špinavá, navíc by se to druhý den na mé pleti podepsalo:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, já teda tvůj blok objevila poprvé až dnes, a je skvělý, velká poklona ;)
    Na akné ti za sebe můžu jen a jen doporučit Pityol, je to mastička z lékárny, díky bohu není na předpis, a stojí pouze kolem 50 korun. A opravdu pomáhá, nanáší se lokálně, před den i na noc a je to taková moje záchrana na velké pupínky, doporučuji vyzkoušet ;)
    Jinak já mám zkušenosti se všemi tzv. značkami z lékárny (Bioderma, LRP, Vichy, Avene, Eucerin) a všechny mají vynikající účinky, jen je dobře nakombinovat a pravidelně používat ;)
    Přeji hodně štěstí při psaní i zkušenostech :) Simone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)
      Pityol znám, bohužel na mě moc nefunguje:(

      Vymazat
  7. obdivujem tvoju trpezlivost, u mna to vydrzí len chvílu a potom sa na to vykaslem :)

    http://ilovesimplyfashion.blogspot.sk/2013/08/citronovy-cheesecake.html

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, bude článek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. snad dnes a když ne, tak zítra určitě, slibuju!:)

      Vymazat
  9. Pleť se ti strašně zlepšila čemu za to vděčíš ? :)

    OdpovědětVymazat
  10. Väčšinou som pouzivala tiez gely ale v poslednom case testujem cistenie pleti mydlom Dove menej mi to vysusuje plet. Gel od Avene ma na pleti dost stipal takze teraz som presla na Eucerin. Peeling maju fajn len mi vadi ze sa tie zrniecka nerozpustia. Pletova voda je vynikajuca este som lepsiu neskusala.

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji moc za super rady. Moje večerní rutina je také docela dost veliký expres, dovolím si snad i říct, že se jedná o takový polární expres doslova, kor teď v těch zimních časech :-D A když už jsme u těch zimních časech, přečti si tady jeden článek, co jsem našla o tom, jak pečovat o svou pleť v době zimy. Odkaz je tady

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥