Jane ♥ Beautiful

20. června 2013

XEN-TAN Hydratační samoopalovací mléko

Krásný horký večer :),

 

jak už jsem psala minule, dnes pro vás mám článek o samoopalování a to konkrétně o hydratačním samoopalovacím mléku značky XEN-TAN. Vybrala jsem si toto mléko z toho důvodu, že je to prý nejprodávanější výrobek, a tak mě prostě zaujal. Až po té jsem zjistila, že je z řady pro tmavé opálení, čehož jsem se já jako bledula  lekla. No naštěstí (pro někoho spíš naneštěstí) to tak vůbec nebylo.


Mléko obsahuje jojobu a aloe, takže kůži i hydratuje, což je fajn, u většiny samoopálováků jsem musela ještě domázávat. Co se týče opálení, tak to je skvělé, pro mě. Já jsem se totiž bála, že na mě bude moc tmavý, ale přitom mi přijde, že bych klidně snesla i ještě něco tmavšího, pro mě je to plus, ale pro někoho, kdo je třeba sám o sobě snědý a čeká bůhvíjaké opálení to bude možná zklamání. Taky mi přijde, že se opálení docela rychle vytrácí, po týdnu tam ještě nějaká stopa po opálení je, ale vážně jen malinká. Taky se mi zdá, že cca po tom týdnu, mám tu a tam fleky, třeba na předloktí, zápěstí, na břiše.. Ale to je detail, protože kdybych se tolik nezkoumala, tak si toho ani nevšimnu. Jinak se opálení vytrácí rovnoměrně. Těsně po aplikace ale žádné fleky nemám a to jsem se občas mazala ne zrvona pečlivě.
K nánášení jsem dostala i speciální rukavici, se kterou to jde opravdu lépe. Nejen, že si nezamažate dlaně, ale hlavně se krém rozetře pěkně rovnoměrně, a tak se neutvoří fleky.
Co musím vyzdvihnout, je náádherná vůně! Marcipánová! No to je něco pro mě:))) Škoda, že se na těle moc dlouho neudrží.. Co se týče typického samoopalovacího zápachu, tak ten se bohužel taky koná, ale v mnohem menší míře, než u běžných samoopalováků, třeba ja jsem ji cítila jen při cvičení a to fakt jen zlehka, ale přítel ji ze mě cítil prý docela dost.
S opálením jako takovým jsem nadmíru spokojená, protože fakt vykouzlí krásnou tmavou barvičku, bez oranžového podtonu, prostě jako od moře. :) 
 Je super, že má mléko tmavou barvu, takže přesně vidíte, kam jste nanesli a kam ne.


Použití

Před použitím jsem si udělala peeling celého těla (cukr + sprcháč, normálně dávám i olej, ale nesmí se použít žádná olejvoá složka, tak jsem ho vynechala), pak jsem na lokty, paty a kotníky nanesla hydratační krém a nechala chvilku vsáknout. Pak už jsem se vesele samoopalovala pomocí rukavice, se kterou je to vážně jednodušší. Nechala jsem mléko 5 minut zaschnout a pak se oblékla. Hned poté jsem si umyla ještě ruce mýdlem a horkou vodou. První den jsem měla tmavší a volnější oblečení, aby se neobarvilo. Sprchovat se můžete nejdřív za 3 hodiny, kdy z vás ještě těčou zbytky bronzeru, pak už na vás čeká jen krásná hnědá barvička. Musím říct, že dokud jsem na sobě ještě mela i bronzer (tzn. po aplikaci jsem se ještě nekoupala) tak mi přišlo, že oranžová jsem a nejenom mně, ale po smytí už vše bylo v pořádku.

Složení


Složení: Voda, Ethoxydiglycol, dihydroxyaceton, kaprylová / Capric triglyceridů, Glycerin, Glyceryl, stearát (a) PEG-100 stearát, cetearyl alkohol (a) ceteareth-20, Dimethicone, cetylalkohol, sorbitan-stearát, propylenglykol, Corylus americana (Hazel ) olej, Simmondsiachinensis (Jojoba) Seed Oil, Juglans Regia (Walnut) Shell extrakt, Arachis hypogaea (Peanut) oleje, minerální oleje, Aloe Barbadensis Leaf Juice, tokoferol acetát (vitamín E), kyselina askorbová (vitamin C), Hydroxyethylcellulose , sorban draselný, BHT,metabisulfite sodný, EDTA tetranatrium, HEDTA, kyselina citronová, metylparaben, propylparaben, DMDM Hydantoin, vůně.


před použitím

 po




Omlouvám se za nic moc kvalitu, tahle fotka je z fesťáku, ale je tam pěkně vidět, že barva fakt neni oranžová. :)


+ krásná vůně při aplikace (marcipán)
+ hydratace
+ krásné hnědé opálení
+ neflekatí
+ jednoduchá aplikace 
- po nějaké době typický zápach (ikdyž jen mírný)
- cena
- výdrž opálení
- po nějaké době trošku flekatí

Můžete ho zakoupit na eshopu xentan.cz, kde stojí 887,-. Tímto také moc děkuju za poskytnutí výrobku k recenzi.


Já mám z něho trošku smíšené pocity, za ty peníze by mohl déle vydržet, ikdyž vlastně na eshopu se píše, že vydrží cca týden, ale stejně mi přijde, že to tmavé opálení mi vydrží tak max 3 dny. Zase nadruhou stranu udělá fakt krásnou barvu. Takže nevím, nechám to na vás. :)

25 komentářů:

  1. vyzerá to velmi slubne :)

    pozývam ťa ku mne na GA
    http://mimslady.blogspot.sk/2013/06/giveaway-alebo-velka-letna-sutaz.html

    OdpovědětVymazat
  2. teeda, opálení vypadá vážně moc hezky :)

    jak píšeš, že se může člověk umýt až po 3 hodinách, tak jsem to napoprvé přečetla po 3 dnech a strašně se tomu divila, co je to za blbost :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. teda vypada dobre!
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  4. já žádné samoopalovací mléko nikdy nezkoušela, ale mám v plánu si nějaké pořídit:) tohle vypadá moc dobře:) akorát mám strach, že by mi nevonělo:-D sice píšeš, že voní krásně, ale já vůni jojoby a aloe hrozně nesnáším:-D a vzhledem k tomu, že je obsahuje, by mi asi nevoněl:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyjo, já teda nevím, jak voní jojoba nebo aloe, ale tohle prostě voní jako marcipán!:D

      Vymazat
  5. Hrozně bych ho chtěla! Ale ta cena... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta cena je fakt hrozná no :X jako já ho zatím použíla asi 5x a ještě je v něm furt víc jak půlka..ale i tak..

      Vymazat
    2. Já teď testuju samoopalovací pěnu St. Moriz (200 korun) a je teda výborná, mají i mléko, tak ho taky asi vyzkouším. Myslím, že to bude něco podobného, St. Moriz navíc vychvalují i americké youtuberky :)

      Vymazat
    3. jo, ten bych taky ráda vyzkoušela! :)

      Vymazat
  6. Vypadá to hezky, ale samoopalováky raději nepoužívám :) Mám strach z fleků, dávám přednost sluníčku :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no s tímhle jsem našětěstí flekatá nebyla :) ale sluníčko já taky ráda:)))

      Vymazat
  7. Bílý obličej a nohy jak černoška... Ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jono, je to blbý, ale mám to takhle i u normálního opálování. Tělo mám hnědý a v obličeji se nikdy nechytnu. Většinou to doženu aspoň bronzerem, ale na fesťák jsem nechtěla tahat moc krámů..

      Vymazat
  8. Janí super, že jsi zpět :)

    Tak to je fajn výrobek, krásně opálené nožky :) Ale bohužel, ta cena..:( To radši budu na sluníčku, nebo šetřit k móóóři :)

    OdpovědětVymazat
  9. ty tvoje špekatý nohy mě fakt baví,nenos sukně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a zrovna jsem si dneska jednu krásnou koupila :)

      Vymazat
    2. Řekla bych, že Janča nemá špekatý nohy a anonymně umí kritizovat každej. Tak aspoň pošli příště fotku ty krásko. Renata

      Vymazat
  10. Jani ono tym ze je ten samoopalovak tonovany nenechava to skvrny na obleceni?Ci ked sa prvykrat od aplikacie osprchujes tak to zmyjes a ostane uz len samoopalovak?Mi to pride skor ako bronzer ked to je hnede.Inak to vyzera super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ono když se od té první aplikace osprchuju, tak pak už nebarví :) ale když jsem se neosprchovala a vzala si bílou podprsneku, tak jsem ji měla hnědou.

      Vymazat
  11. Ahoj, tento samoopalovák používám už půl roku a jsem nadmíru spokojená. Mně osobně teda fakt vydrží víc jak týden, ale asi záleží na individuálním typu pokožky.. Jinak úplně souhlasím s tvojí recenzí. Sama neznám jiný samoopalovák, který by barvil takhle krásně přirozeně :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥