Jane ♥ Beautiful

28. června 2013

Kožní lékař a léčba akné: Po 3,5 měsících



Krásný poslední školní pátek! 

dneska zase přicházím s článkem o mém akné. Předchozí články  si můžete přečíst tu a tu .
Musím říct, že jsem docela spokojená. Včera jsem byla na kožním a doktorka mě pochválila, že prý je to pěkný. Největší pozitvní změna je, že nemám skoro žádné zánětlivé velké pupínky. Jupí! Prý to mám fakt hezký a že nějakej ten pupínek budu mít vždy. Teď mě ale  trápí skvrny, protože těch mám stále požehnaně, ale nevím, jestli to vidím jen já, ale když se kouknu na fotky z tohoto článku a z dnešního, tak mi přijdou, že jsou světlejší. Co myslíte? A nešetřte mě, pokud to nevidíte, tak to napište, je možný, že jsem si to jen vsugerovala, páč celou dobu mi přišlo, že to mám hrozný a vůbec to nesvětlá, ale teď když na to koukám, tak tam možná malinká neptrná změna je.







 Momentální stav akné

Když si teď sáhnu na pleť (samo jsem si předtím umyla ruce, bo jsem se konečně odnaučila si šahat na obličej špinavýma rukama) mám ji úžasně jemnou! Chápete, ! To fakt neni můj obvyklý stav. A tak jo, tam, kde jsem měla ty hlubší pupínky to tak růžový zase neni, ale všude okolo nosu a tak, kde jsem měla milion ucpaných porů a krupičku, mám normálně hlaďounkou pleť, jakou jsem měla naposled..... tak ve 12 možná.
S tím teda souvisí to, že já normálně nemám ucpaný pory, to je prostě neuvěřitelný, minimálně.
Momentálně mám na pleti dva větší pupínky, něco mezi podkožákem a "normálním", ale furt jsou dost malinký oproti těm všem minulým. Jinak mám pár menších na čele, na bradě a taky na čelisti, ale to jsou jen taková miminka spíš.
Musím říct, že se taky pupínky díky Skinorenu rychleji hojí. Nedávno se mi udělal fakt hustej podkožák, kterej bolel a byl červenej a i vykukoval, no mazala jsem se normálka a asi po 3 dnech se začal tvořit hnis, tak jsem ho jemně propíchla jehlou a vymáčkla. Stejný postup jsem dělala ještě 3x a po dalších 3 dnech už se mi vytvořil strup! No povím vám, takhle rychlé zlikvidování podkožáku jsem fakt nezažila. Obvykle se mi podkožák na pleti usadí pěkně i 3 měsíce a teď mi zmizel cca po 14 dnech. Teď už tam mám jen flíček, který je navíc světlý! Světlý! Žádná tmavě růžová nebo fialová..ale normálně vybledlá růžová, což je skvělý. Kdybyste ho chtěli vidět (:D), tak je to ten na 2. fotce, tak 2cm od nosu, vidíte, že nekecám!
Velký pupence se mi teď tvoří vážně o dost méně, navíc ty nové, které se utvoří, jsou rychleji pryč a hlavně po nich nezbyde tmavý flek. Všechny ty tmavé fleky, co mám na pleti, jsou z těch minulých pupenců, ještě než jsem používala Skinoren.  Menší pupínky se mi tvoří normálně (teď mám asi 4) , ale to mi neva, ty jsu pryč třeba za dva dny.

Momentální péce o plet


Péče o pleť se nijak zásadně nezměnila, jen pár věcí přibylo. Jako obvykle k odlíčení používám olej, momentálně dýňovej s kapkou ricinovýho, pak pleť dočistím gelem (Bioderma). Večer nanesu vrstvu Skinorenu a jdu spát. Ráno pleť zase očistím gelem, zjistila jsem, že mi to vyhovuje daleko víc, než když pleť "očistím" jen vodou. Pak nanáším Elicinu. Používám ji zatím něco přes měsíc, no zprvu jsem si myslela, že na mě nějak nezabírá, ale teď když koukám na ty fotky, tak bych řekla, že i jo, malinko! 
Jednou týdně používám Cicalface, pro lepší hojení a regeneraci a teď v létě ještě přes Elicinu máznu opalovák. To jsem dostala od doktorky přednášku, že fakt ten ksichtík musím mazat, co nejvyšším faktorem, kdyby ne, mohla bych mít krásný fialový nebo hnědý fleky už navěky. Takže teď testuju vozrečky, který mi dala a pak se rozhodnu pro jeden z nich. Jo taky si prý  mám koupit nějaký nemastný, vyloženě pro pleť s akné, protože kdybych si tam dala nějaký normální, tak by se mi zase mohly objevit hnisavý boláky.
Přibyl tu pan Medík (ta kouzelná flaštička!) s paní skořicovou, dala jsem na rady mých čtenářek a musím říct, že super! Snažím se dávat si tuhle mňam masku každej den /smíchat med s lžičkou skořice/ a fakt parádní. Občas to prostřídám s maskou ze zeleného jílu, výborná věc na zklidnění.



Co dál?

Paní doktorka mi doporučila, abych v září začala s chemickým peelingem. Jenže! Za jednu návštěvu chce 1500 /používá značku Neostrata/, s tím, že bych měla jít ALESPOŇ 4x a jako 6 tisíc za něco, co ani nevím, jestli pomůže /jakože podle diskuzí ne nebo jen na krátkou dobu/, to se na to fakt vyprdnu a raději si tu pleť nějak vybělim sama. Jasně, má to pomoct tu pleť vyhladit, ale já jsem s její hladkostí spokojená! Na moje celkem hluboký jizvy bude stejně ňákej peeling krátkej, tak nevím no. Kdyby chtěla 500,-, budiž, ale 1500,- je prostě moc za nezaručenej výsledek.
No, uvidím, zatím dopaltám tu Elicinu /samo že pak bude recenze/ a po létě si koupím nějaký bělidlo ( buď od UNT nebo Biodermy).

Tak to bude pro dnešek vše, i tak je toho až až.
Taky vám chci říct, abyste si nemysleli, že všechny tyhle krémy udělají všechno, chce to taky začít uvnitř. Já jsem nějak přestala pít mlíko a celkově mléčný výrobky, ale ne nijak plánovaně, prostě to nějak přišlo, že si dám k snídaní raději chleba s něčim než ovesku a myslím si, že to na tom má taky podíl! Navíc piju hodně čistící čaje, jím oleje, hodně piju.. No prostě, že byste neměli podceňovat ani tohle. Už brzo o tom bude článek.

 

Máte zkušenosti s chem. peelingem? Pomohl vám? Máte nějaké zaručené rady na skvrny po akné? Sem s nimi! :)

Mějte se krásně! Papa J.

 

PS: Blog je stále v rekonstrukci, tak se nedivte, že to tu pořád měním. :D


70 komentářů:

  1. Ahoj, na peelingu jsem byla asi před rokem a půl, třikrát nebo čtyřikrát a žádnou změnu sem nespozorovala, byly to opravdu akorát vyhozený peníze.. :-/ Po změně lékařky sem začala brát Roaccutane. Ale brala jsem ho jen půl roku a teď už se mi zase semtam pár pupínků udělá :-/ Ale hlavně mě teď trápí vpadlé jizvyčky na tvářích a nevím co s nima, furt hledám na netu, ale vypadá to, že na to nic nepomůže. Kdybys o něčm věděla můžeš mi dát vědět. Přeji hodně úspěchů s léčbou. :-) K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vpadlé jizvičky mě taky trápíí, právě z dob braní Roaccutanu a bohužel nevím, co by na tohle pomohlo :(

      Vymazat
  2. Mně také trápí akné, sice jen na jedné tváři, ale je to otrava :( Byl mi také doporučen chemický peeling, ale finančně se mi do toho moc nechce. Jinak kamarádka si ho chválila...
    Jinak na skvrny je fajn Sébium Global (Bioderma), ale nesedne každému. Potom sérum na pigmentové skvrny (Oriflame).
    Snad jsem alespoň trochu pomohla :)
    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krém global jsem měla jen ve vzorečku, byl celkem fajn, ale bělení jsem si nevšimla, ale zas je pravda, že jsem ho používala tak tejden no, takže asi ani žádný změny být vidět nemohly..

      Vymazat
    2. ten krém sebium global dosti nepříjemně štípe, i glyko A štípe míň

      Vymazat
  3. Mě osobně přijde, že je akné hlavně na levé tváři lepší.. ale nejdůležitější je, jak to cítíš a vidíš ty. Jinak k tomu chemickému peelingu- pokud máš možnost, kup si návštěvu do kosmetiky na slevovém portálu. Cenově tě to vyjde zhruba do té 500 a myslím, že to za to stojí. Já byla na peelingu zatím jednou a byla jsem spokojená, jen ten efekt je na chvilku.. ale u každého se to může lišit :)

    OdpovědětVymazat
  4. hele, taky se mi odminula pleť zlepšila hodně a potřebuji fakt vybělit. sice nemám skvrny úplně jak ty, ale ty moje jsou spíš hnědé. jakoby špinavé. nedávno jsem někde četla, že dokud je skvrna červená/fialová/růžová tak jde vybělit. jakmile zhnědne, tak už s ní nic nehne. tak to mě moc nepotěšilo. ale zase to znamená, že tvoje šance jsou velké.

    každopádně v září nejspíš zkusím ten nový zázrak od unt! jinak zatím asi citrón. skořice by taky měla být dobrá, ale já ji na obličeji nemůžu, pokaždé se z ní osypu. jo a taky jsem si koupila čistý vitamín E... na to jsem zvědavá, zatím mi to přijde docela v pohodě. a taky bych vlastně asi mohla začít používat zase ten retinol a clearegen tonik od unt, jsem před měsícem vysadila, protože jsem dostala testovací sadu od matis... a ta tedy moc nebělí, což vlastně ani nemá. teď jsem to tady dost zmateně napsala, asi jsem chtěla říct, že tyhle články jsou super a že v tom nejsi sama.

    jo a ještě tě moc nepotěším, ale nejspíš se pupínků nikdy úplně nezbavíš, mně to taky kožní i kosmetičky říkaly už před deseti lety... no a vypadá to, že měly pravdu. bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi me s tím ale potešila!
      To jsem zvědavá, já se právě pořád rozhoduju mezi tímto a tím od Biodermy.. no UNT je mi ale sympatičtější:D
      Na co konkrětné používás ten vitmain E a jak? to nějak nechápu.
      Joo, to je mi jasný, že pupence budu mít navždy, jen by někdo proboha mohl vymyslet něco, co by zabraňovalo vzniku skvrn

      Vymazat
    2. jo to sérum unt mě taky dostalo... doufám, že to bude vylepšená verze clearegenu, který přestali prodávat.
      vitamín E by měl právě působit na jizvy, regeneraci kůže, měl by vyhlazovat a bělit, taky je to antioxidant, předchází vráskám, vrásky i vyhlazuje... prostě zázrak. myslím samozřejmě vitamín E v krému/oleji. zatím to jsou u mě pouze teoretické znalosti vyčtené z netu, vždycky jsem byla spíš na vitamín C, ale teď jsem koupila vitamín E od Jasöna a jsem na to zvědavá, zatím to na sebe patlám asi čtyři dny, má to fakt vtipnou konzistenci, něco mezi medem, lepidlem, hustým olejem, trvá to třeba dvě hodiny, než se vstřebá... účinky moc zatím nebudu posuzovat, jen hodnotím kladně, že mi to vůbec neucpává póry a večer než jdu spát (a už je to vstřebané), mám naprosto hladkou pleť.

      Vymazat
  5. Ahoj. Urcite to mas o neco lepsi. Chce to cas a trpelivost. Vim moc dobre o cem mluvim. V tvym pripade bych do chem. peelingu nesla ani nahodou. Kdyz uz tak bych pockala az se ti ta plet dokonale zahoji a pouzila ho na odstraneni flicku. Na akne fakt ne. Navic nikdy nevis jak na ten peeling plet zareguje. Je to dost sazka do loterie. Ja mam dost odolnou plet. Tak nemam problem. Pred par lety jsem absolvovala par osetreni u kozni. Cca 600 za jedno osetreni. No na fleky a cerny tecky dobry. Na akne to vubec nepomohlo ba naopak mi rasily novy pupinky vic. Dneska uz mam plet lepsi. Spis jen cerny tecky a nehnisavy pupinky. Na to peeeling obcas pouziju. Da se objednat na ebay v ruznych koncentracich. Lahvica i s dobrou te vyjde tak na 400 stovky a mas to klidne na 20(!!!) peelingu. Neutralizer netreba staci jedla soda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě že ani tak akné už nemám, většina jsou jen fleky, jako jasně, mám pupínky, ale ty budu mít vždy.
      Právě ten peeling chci hlavně na ty fleky no..ještě si to promyslim.

      Vymazat
  6. O chemickém neboli enzymatickém peelingu jsem nedávno četla jeden článek a myslím, že mnohem výhodněji tě vyjde koupit si ho třeba na netu a čistit si s ním pleť doma.. četla jsem konkrétně tenhle článek: http://hellobeautyczech.blogspot.cz/2013/06/chemickyenzymaticky-peeling-icast.html tak doufám, že ti taky pomůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když já mám z toho docela strach víš, abych si tu pleť nějak nepopálila..přece jenom to dělaj doktoři, tak si myslim, že bych se raději měla svěřit jim, než něco podělám..

      Vymazat
  7. Pokud vladnes trosku ajine na netu je dost fotek a na youtubu videii. Mrkni. Spis bych ti doporucila kyselinu salycilovou. Je mnohem setrnejsi nez glykolova, kterou se chem. peeling nejcasteji dela. Kdyby te jeste neco zajimalo, tak se ptej. :) Drzim palce. Katy

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jasně, člověk nemůže čekat zázraky na počkání, ale přijde mi, že lepší pleť máš. Takovou sjednocenější, tam, kde jsi měla ještě staré flíčky, tak jasně, bude to trvat, než to zmizí, ale máš méně zanícených pupínků a celkově ty skvrnky ne tak nápadné, to asi zafungovaly ty přípravky na nové pupínky. Mno, když to nepomůže, neublíží, abys za pár let nelitovala, že jsi s tím mohla zkusit udělat alespoň něco. Dokud jsou ty flíčky a jizvy čerstvé a jde to. Já vím, že chemický peeling a podobné srandy drahé jsou, strašně a za výsledek ti nikdo neručí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě nevím no..když to seženu na slevomatu levněji, tak do toho asi půjdu, ale prostě 1500 je hrozně moc, když tam musím jít minimálně 4x..

      Vymazat
  9. Jo a jeste jeden postreh. Pouzivam ted krem akneroxid. Je z lekarny a bez predpisu. Mam ho na cerny tecky. Blby ze plet hodne supinkati. Ovsem beli plet! Treba na brade mam fleky mnohem svetlejsi. A to ho pouzivam chvili. U me je blby, ze si rypu do pleti. Takze dva fleky odstranim a dalsi dva mi nove vzniknou. :( Pak se doporucuje maska ze syrovatky. Syrovatku sezenes v superhyper nebo i lekarne. Pridas vodu a je maska na svete. :) Nebo ji muzes nasypat do vany. Syrovatka je i vyzivny napoj. Plet je po ni pekne jemna a zklidnena. Cca pul kila asi za 40 kc. :) Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oo, to je super! Děkuji, určitě se o něm podívám :)

      Vymazat
    2. akneroxid mám taky a je fakt že pomůže už po jednou až dvou dnech

      Vymazat
  10. Jani moje švagrová na tom byla hrozně a jí chem. peeling naopak pomohl. Byla ale asi 10x a postupně jí to zmizelo, už řeší pouze vpadlé jizvičky (je jí ted 28 a byla ve 24). Fleky nemá. A používá značku Neostrata do dneška. Myslím, že to je individuální, ona by za to dala zas ruku do ohně. A taky radím zkusit zakoupit na slevomatu apod., kde to vyjde na tu pětistovku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju An, asi do něho půjdu, teda když natrefim na nějaký levnější! :)

      Vymazat
  11. Na akne je dobre taky ipl. Pouziva se na trvale odstraneni chloupku, ale i depigmentaci a lecbu akne. Bohuzel je to sakra drahy. Casto byvaj na slev. portalech akce. Ja mela takhle osetreni za 500. Bohuzel jen jedno nestaci a taky ty pristroje jsou ruzne ucinny. Dobra je taky diamantova mikcrodermabraze. Na akne urco ne. Spis zas na ty fleky a projasneni pleti. Obrousi ti plet. Zni to dost desive. :) Vubec to neboli ale. A plet je zarudla jen minimalne. Zase na slev. portalech je to casto v akce. Vyjde to tak do petistovky. Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na microdermabrazi jsem byla asi 4x..no, žádný efekt se bohužel nekonal:(

      Vymazat
  12. Myslím, že se ti to hezky zlepšuje :)
    ale nejvíc se mi líbí, jak jsi statečná, že to bereš tak dobře, a otevřeně o tom mluvíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to vidíš!
      No..ale dalo mi to veeelkou práci..teď už to tolik nehrotím, ale dřív..to jsem z toho byla fakt hodně špatná.

      Vymazat
  13. Tak já gratuluji, protože to je vážně pěkný pokrok :-)
    Co se týká jizev a skvrn - brácha to měl fakt strašné, ale do dvou let bys to ani nepoznala. Samozřejmě nějaké to hlubší místo zůstalo, ale prostě všechny fleky vybledly samy časem. Taky nám nutili ty drahé procedury s nejistým výsledkem, jsme se jim na to vybodli :)
    Neboj, určitě ti to taky zmizí. Já měla na jednom místě jizvu z ekzému (opačný ekzém než akné) dva roky (!!!) a prostě celé ty dva roky se to nechtělo zahojit, pořád mi to tam praskalo a tak. Myslela jsem, že i když se to zahojí, že to stejně bude vidět, ale prostě už je to pryč. Dělá si dokáže poradit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co jsem to napsala :-D
      opačný problém než akné
      tělo si dokáže poradit
      ...asi bych měla jít spát :-D
      Mizení té jizvy trvalo něco přes rok.

      Vymazat
    2. Ještě mě napadla jedna věc - btart taky používal Skinoren. teď bych se být tebou soustředila na to akné, a buď jizvy do třeba dvou let zmizí, nebo na ty procedury můžeš jít vždycky, kdyby to bylo fakt nutné.

      Vymazat
    3. "Můžeš jít vždycky" - to právě není tak úplně pravda, nejlepší výsledky jsou na čerstvých jizvách. Hojení záleží na regeneračních schopnostech těla, někdo je má lepší, někdo ne. Někomu to zmizí, někomu zůstane. Přijde na to, jestli se bavíme o jizvách nebo o flíčcích (to je pozánětlivá pigmentace, můžete to urychlit, ale v zásadě se kůže obnovuje, takže to za různě dlouhou dobu zmizí samo).

      Vymazat
    4. No..já si to ještě promyslím, taky si myslím, že by bylo lepší jít tam "začerstva". :) Zkusím něco pohledat na slevomatu nebo tak..

      Vymazat
  14. Jak už tady někdo psal o akneroxidu- mám o něm tady článek : http://zivotvery.blogspot.cz/2013/06/akneroxid-5.html
    Musím říct, že sice nevím, z čeho to je, jestli z něj, nebo všeho ostatního, ale skvrnu na obličeji jsem už neměla asi 3 měsíce! :)

    A tady k tomu příspěvku: Tvůj blog sleduju už nějaký ten měsíc :) A musím říct, že čtu všechny tvoje rady, a používám je! :)

    Máš tu ohromné zlepšení! :) Opravdu, ještě to vybělit, a bude to paráda! :) bude léto, a pleť nám všem zase nějak přejde na zlepšení :) a skvrny budou mizet! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Verčo! :) Určitě se po něm podívám.

      Vymazat
  15. Jane, mě je 28 let a pleť mě bohužel trápí doteď. Mám trošku jinou formu akné než ty-já mám hlavně černé tečky a rozšířené póry. Chodila jsem k několika kožním lékařkám a pak to nějak vzdala, nyní si kupuji přípravky v lékárně. Lékárenské kosmetiky jsem už vyzkoušela hodně, s měkterými přípravky jsem byla spokojená a vidím na nich výsledky takže mám už několikáté balení, s některými naopak vůbec. Nechce se mi tu rozepisovat, která všechny jsem už zkusila a co bych nedoporučila, přeci jen každému sedne něco jiného. Na chemickém peelingu jsem byla jednou a už bych tam nešla. Máš pravdu, je to drahé a ten efekt je patrný až po několikáté návštěvě. Bohužel po chem. peelingu jsem měla pleť velice podrážděnou, červenou takže jsem nemohla 3 dny vyjít ven mezi lidi (ale každému to fakt sedne jinak). Tak jsem si koupila od Biodermy Sébium Sérum a myslím že jsem udělala dobře. Sice ho už nyní nemám, (mám teď jiné krémy z lékárny), ale na konci léta, až nějaké produkty vypotřebuji tak se k němu zase vrátím. Jinak mě osobně pomáhá také sluníčko, ovšem tam pozor u některých mastiček na akné pak po opalování fakt vznikají nehezké skrvrnky jak určitě všechny víte. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář Markét! :)Moje pleť je celkem odolná, tak snad budu moct pak vyjít mezi lidi :D
      No s tím sluníčkem nic, to mi doktorka vyloženě pohrozila, že fakt mazat, bo pak budu mít skvrny, který půjdou dát pryč ještě hůř, než tyhle..

      Vymazat
    2. Jane, jak jsem psala sama vím, co je trápení s pletí, proto Ti moc upřímně přeju ať je to za pár měsíců zase lepší a lepší. Jsi moc odvážná, že o tom mluvíš tak otevřeně-však Ti to tady holky už psaly, určitě to dodá odvahu i ostatním.
      Takže všem holkám s podobným problémem-držme při sobě a předávejme si tipy na lepší pleť. A pokud se Jane rozhodneš pro peeling, tak pak dej vědět (já jsem Tě nechtěla rozhodně strašit s tím co se stalo mě, já si taky myslela že pleť mám sice špatnou ale ne přecitlivělou a fakt jsem byla jak rajče a to mi ten peeling dělali na kožním v nemocnici)
      Markéta

      Vymazat
    3. Jasně, o tom určitě napíšu :)))
      Děkuju moc!

      Vymazat
  16. Musím tě pochválit, jsi strašně statečná holka a věř, že tenhle blog určitě pomůže spoustě lidem, co na netu hledají info, co dělat, nebo se snaží najít jen někoho, kdo je v obdobné situaci. Skoro nikdo nepůjde takhle veřejně s kůží na trh.
    Za sebe můžu říct, že jsem na tom byla dost podobně jako ty. Měla jsem těžkou formu - především hloubkové akné - cysty v obličeji. Byly dny kdy jsem ani nechtěla vylézt z domu. Ale všechno to chce trpělivost a zkoušet. Prošla jsem si vším od zinerytu, curacne, duac gelu (po kterém mi vředy ještě natekly více :D ), differin, orální atb na několik týdnů a já už nevím, co vše. Chce to zkoušet a zkoušet.
    Teď jsem ve stádiu, když už hloubkové akné nemám a po roce, nebo spíš dvou i jizvy blednou. A hlavně akné se už nevrací. Sem tam pupínek, ale to už nic není. :) Takže se toho neboj, ono to opravdu časem půjde. ;) Chce to opravdu trpělivost.
    Na jizvy pak pomáhá pravidelný šetrný peeling, hodně hydratovat pleť (nevím jak ty, ale já se během léčby od smíšený pleti dostala k totálně dehydratované), výborná je sada white objection od biodermy, snese ji i citlivá pleť, až budeš mít akné ještě více zahojeno, tak taky celkem pomáhá maska od lush Mask of Magnaminty...
    A jestli chceš pomoci hojení, tak zkus Cicabio Creme - Bioderma nebo Cicalface od Avene. Někdy taky na rychlejší hojení pomohlo argentum gel, není na předpis.
    Ale předpokládám, že ostatní věci jako zinek, vitamín c, citron, tee tree gel, čistící kopřivové atd čaje znáš (dr. popov, pleďový čaj od grešíka).

    Promiň, že jsem se příliš rozepsala. Každopádně ti přeji hodně štěstí a pevné nervy, kočko. Ono se to časem vyléčí, hlavně neklesej na mysli. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!!:)
      No já ani moc po tom Skinorenu vysušená nejsem, ale když jsem brala Roaccutan, tak to bylo děsný..
      Tys tu sadu od Biodermy zkoušela? Nemohla bys o ní napsat trochu víc? Právě o ní přemejšlim :)
      MoM od Lush znám, skvělá maska, dřív jsem ji používala fakt hoodně.
      Jojo, cicalface od Avene používám jednou týdně (mám ho i na fotce..) Ten argentum gel neznám, mrknu se po něm.

      Vymazat
    2. Tak ona je to celá řada, je to hodně výrobku. Na tu čistící vodu jsem se vybodla, je lepší normální micerálka sebium od biodermy, ale to pero funguje, opravdu to ten flíček po akne zesvětluje, mě to po nanesení trochu pálilo, ale to zřejmě tím, jak to obsahuje nějaké bělidlo, či co. Měla jsem k tomu denní i noční krém a ze začátku jsem neviděla změny, ale až po pár týdnech. Ale díky tomu ty fleky zmizí úplně do ztracena,
      nicméně moc šetrné na citlivou pleť to není. :)

      Pár článků jsem našla i na blogu Petry-lovely-hair a Lili

      http://freshlili.blogspot.cz/search/label/urychlova%C4%8De%20hojen%C3%AD
      http://www.petralovelyhair.com/2012/09/bioderma-white-objective-krem-na-beleni.html

      Vymazat
    3. No já spíš myslela to sérum nebo krém, díky za odkazy :)

      Vymazat
  17. mě pomohl lazer chodila jsem k paní kosmetičce jednou jednou tydne jeden měsíc a krásně mi to vyhladilo vždy plet, ale ja nemela takhle zavažne akne

    OdpovědětVymazat
  18. Opravdu tam je viditelné zlepšení :-) Tak ať to aspoň takhle dobře i pokračuje! S tím akné je to neustálý boj (vím, o čem mluvím), ale jde o to, to nevzdávat :-)držím palce ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahojky , máš to od minule o moc lepší to je bezva to už jde dobře zakrejt make upem viď :) jsi moc milá a bojovník...držim palce jen tak dál. Andrea

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky! na tvůj blog jsem narazila teď. Já jsem s akné dost letos bojovala, chodila jsem ke kožní a letos jsem asi 3-4 měsíce brala tetracyklin. K tomu používám Eclaran a Zinerit, nebo nějakej druhej roztok. Taky jsem si začala hodně dávat pozor na jídlo. Naprosto jsem vyřadila mlíko, pila jsem jen trochu bez laktózy, omezila jsem kafe, alkohol, a jídla jako pizzu a tak, dál jsem taky ani nejedla moc třeba vařený brambory, jedla jsem jen kuře z masa, nebo rybu. Hodně zeleniny, a denně jsem vypila cca 3litry zelenýho čaje, nebo vody. Vzala jsem to prostě jak zevnitř, tak z venku. Dostatek spánku byl taky důležitej. Měla jsem teda určitě nižší stupeň akné, než ty, ale právěže se mi to skoro vyléčilo. Teď už mívám jen pár pupínků, a nejsou to právě takový ty strašný podkožní většinou. Jen právě mám teď trochu problém s pigmentovýma skvrnama. Kožní mi taky nabízela ten chemický peeling, já jsem právě myslela, že to se dělá až právě na skoro vyléčený akné kvůli těm skvrnám. Nejsem si stopro jistá, ale myslím, že mi říkala, že to stojí 600kč a měla bych přijít 3x. Tak asi záleží i na lékařce. Jinak znáš taky Acnecolor? Ten si vždycky dám na pupínky pod makeup, anebo si ho míchám s nějakým tekutějším makeupem, a ten působí dobře přes den. Jdu si pročíst tvůj blog, a třeba mě ještě něco napadne. Do loňska jsem se v tomhle dost plácala, ale letos jsem se to rozhodla víc řešit a konečně jsem se i odvážila o tom víc mluvit, tak ráda se podělím o postřehy, a taky si přečtu tvoje :)

    OdpovědětVymazat
  21. Jani, ještě mě napadlo, dneska jsem udělala podobný článek, akorát že 'začínáme léčit' :)
    Je tam, jak začínám vnitřně, jelikož není to o tom, že je to na kůži, že :)
    Takže hodně štěstí :) , a když budeš chtít, můžeš mrknout: http://zivotvery.blogspot.cz/2013/07/moje-akne-1den.html

    OdpovědětVymazat
  22. Já teda mám tu Neostratu doma a docela dost to pomáhá na ty flíčky. Taky jich mám plný tváře a ne a ne se toho zbavit.
    Je to docela silný chemický peeling s kyselinou glykolovou a docela to pomáhá. Zdá se že to trochu mizí.

    OdpovědětVymazat
  23. Občas se mi také dělají pupínky (na čele), je to jednou za čas, kdy se mi jich pár "vyrojí" na doporučení kamarádky, která měla s pletí velké problémy, jsem kromě standardního čištění pleti (odličování mlékem apod.) zkusila si na noc vyčistit problematická místa pleti vatovým tampónem namočeným Alpou a následně nanést na postižená místa žlutý pudr/zásyp na rány (k dostání v lékárnách - řeknete, že potřebujete žlutý pudr/zásyp/prášek na hojení ran a je to), po několika aplikacích je vždy pleť nesrovnatelně lepší. Alpa to vydezinfujike a vysušší a žlutý prášek urychlí hojení ran:).

    OdpovědětVymazat
  24. Ahojky, vážně moc pěkný blog, taky mám děsné akné, něco jako ty. Ke kožní sem chodila asi třičtvtrě roku , pak sem se na to před třema měsícema vykašlala, dycky sem si lehla a on mi svítil biolaser (50 Kč za jedno svícení)na tvář, měla sem tam chodit každý pondělí... no nechci vědět kolik peněz se do toho vrazilo ale moc mi to nepomohlo, ty skvrny to ničio hroozně pomalu. A když tak pozoruju svojí tvář tak to sice trvá asi dvakrát tak dýl ale nakonec ty skvrny zmizí samy :) ... nějaké už mi zesvětlili, co se kouknu na nějaké archivní fotky a nějaké ty měnší zmizely uplně! :) ... Držím palce, ale nesnáším to rýpání od matky že je to horší a horší, nic o tom neví a já nejlíp vidím ty změny , to mě vždycky hrozně vytočí ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, přesně, mluvíš mi z duše! Máma mi dělá úplně to samý..to je vždycky fakt pecka..

      Vymazat
  25. Ahoj :) moc se mi líbí, že máš tu kuráž a píšeš tu a hlavně fotíš na toto téma. Sama jsem do nedávna akné neměla, jen kdysi v pubertě, ale teď se mi za posledních pár týdnů pleť zase totálně zbláznila. U tebe na blogu vidím, že v tom nejsem sama a to je mi aspoň trochu útěchou. Přeji úspěšnou léčbu :)
    http://moverbeauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dkěuju moc, taky ti přeju rychlé léčení! :)

      Vymazat
  26. Ahoj, narazila jsem na Tvůj blog právě v souvislosti s akné. V posledním měsíci se mi na pleti udělala úplná šílenost, nejdříve silná krupička, která se mi následně zanítila a já mám tváře pupínek vedle pupínku, že se sebe vždycky leknu, když se kouknu do zrcadla. Chce se mi brečet. Ale říkám si, že to bude dobrý, určitě to zmizí. S kožní to už řeším, dala mi Aknemycin a Fucidin a to mi to ještě mnoheme zhoršilo! (dívala jsem se na složení a obsahuje to vazelínu, tak nechápu, jak to můžou předepisovat na akné!) Tak jsem to vysadila a teď si to potírám nějakým lihem s antibiotikama, co mi umíchali v lékárně + differine na noc. No uvidím, jestli to pomůže. Chtěla bych si v lékárně ještě koupit jarischovu vodu místo pleťové vody a ten Avene Cicalfate, abych neměla jizvičky. Koukám, že s tím máš dobrou zkušenost, tak snad mi to taky pomůže. Jo a ještě zevně chci začít užívat výluh z Lichořešnice, to je prý přírodní antibiotikum a taky pomáhá. Ale proč Ti píšu, na fotkách ani není moc poznat, že máš nějaké problémy s pletí, co používáš za make-up, aby neucpával póry a dobře kryl? V tom pařáku se bojím, že mi to makeup právě ještě horší a ucpává póry. Jakou máš zkušenost Ty? Jinak jsi krásná holka moc Ti to sluší, moc Ti fandím, že to vše bereš tak optimisticky a nevzdáváš se!

    Mamou-stylove.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc! Doufám, že budeš mít úspěch a akné se vyléčí :)
      Já momentálně používám minerální make up od Bare minerals, je dražší, ale naprosto úžasný. Přirozený, ale zároveň dost dobře kryje, nezalezá do poru, nic, teď v létě používám jenom jeho a celý den mi i vydrží. Celkově jsou minerální make upy fakt super, že jsou přírodní, neobsahují silikony a tak neucpávají pory. Můžu doporučit ještě levnější variantu Every day minerals, avšak Bare minerals je o třídu lepší..a i dražší no :)

      Vymazat
    2. Díky moc, mám od Bare tvářenku a jsem s ní maximálně spokojená, na make-upy mrknu ;-) Díky!

      Vymazat
  27. Ak by som ti mohla odporučiť, mne nepomáhalo dlhé roky nič, žiadna drahá/nedrahá kozmetika. Akonáhle som začala jesť pravidelne zinok, piť denne 2-2,5 litra vody denne, umývať si tvár Effaclarom od La Roche-Posay a večer na pleť naniesť skinoren krém, výsledok sa dostavil takmer okamžite. Viem že každému pomáha niečo iné, ale za skúšku nič nedáš. Držím palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle přesně mi pomohlo taky, effaclar mycí gel a krém a ještě na flíčky sudokrem.

      Vymazat
  28. Ahoj, také bojuju s akné. Někdy to jde, ale toto léto bylo úplně nej nej nej horší. Udělalo se mi akné a po něm spoustu flíčku, naštěstí teď nějakým zázrakem se mi to lepší, používám taky skinorem. Po tom, co se mi už zahojily ,,rány" používám biologický peeling, který opravdu vypálí všechny nečistoty. Na to si pak dám glyco a 12 %. Obden používám čistící masku na problematickou pleť. Všechny tyhle věci jsou od ISIS pharmy (doporučila mi to moje kosmetička). Taky mám pocit, že se mi pleť dost zlepšila, co jsem po dlouhé době navštívila svoji kosmetičku a ta na mě vytasila všechny své nástroje (mikrodermabrazi a mezoterapie) :-)
    Pokud budeš chtít jít na chem. peeling, možná cenově přijatelnější je zajít si k nějaké kosmetičce, která sice nemůže dělat tak vysokoprocentní chem. peeling, ale alespoň zkusíš, jestli ti to vyhovuje. Např. moje to dělá za 600 Kč.
    Proč to takhle všechno obšírně píšu? :-) Jen že v tom nejsi sama a protože mám pocit, že můžu taky trochu pomoci svoji troškou do mlýna. A jak si na tom teď? Doufám, že je to lepší a jsi spokojená :-) Kristýna

    OdpovědětVymazat
  29. Ahojky holky :) mám na Vás dotaz..Mám na pažích, dekoltu a zádech bílé jizvičky ( flíčky) po akné bohužel jsem si to vždy mačkala a tohle se mi stalo už to mám cca rok.:(..nevypadá to zrovna moc hezky když mám třeba tílko..nemáte s tím někdo zkušenost..každá rada by mi byla dobrá ;) třeba jaký přípravek na to zkusit atd :) Děkuji moc předem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, nechci ti nějak kazit iluze, ale řekla bych, že tohohle už se jentak nezbavíš, jsou to prostě jizvičky, navíc pokud je tam máš už rok. Ale neboj, není to žádná trága, co vím, tak to má hodně mých kámošek a nikoho to nijak nepohoršuje :)
      Možná třeba opálení by pomohlo, nebo samoopalovák..ale zbavit s ejich podle mě nedá, jen takhle "skrýt" :)

      Vymazat
  30. :( co jsem se takhle bavila tak je to prý depigmentace kůže nebo-li ztráta pigmentu v kůži...dost mě to štve.. ale co se dá dělat..samoopalovák mě taky napadl asi ho vyzkouším :) ale v létě když se opálím tak je to stejně vidět..každopádně děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, bohužel..
      A ani se ti to trošku "neztratí", když jsi opálená? :)

      Vymazat
  31. no neztratí možná, že to je méně vidět akorát.:/

    OdpovědětVymazat
  32. Ja by som ti odporucila krem Glyco A od ISIS Pharma. Je to krem s 12% podielom kyseliny glykolovej, ktora sa pouziva v chemickom peelingu. Treba ho pouzivat striedmo (raz za dva dni), v tenuckej vrstve a medzi pouzitim pouzivat nejaky kvalitny relipidacny krem (napr. Physiogel krem, ten mi odporucila dermatologicka a nedam na neho dopustit), aby pokozka nebola vysusena. Krasne ti vyhladi plet, vyrovna farebny ton (vybieli) a navyse sa ti nebudu mat kedy ucpat pory. Vyskusaj to najprv na malom kusku koze. Podla fotiek neviem zhodnotit, ci mas "otvorene" ranky, kde by ta to mohlo extremne stipat. Ale s vysledkom budes urcite spokojna. Mne to vybielilo farebne nerovnosti (flaky) po akne takmer uplne.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj, po ošklivých podkožních bolácích (a z mé nenechavosti a naštvání kdy jsem si dva rozryla do velkých strupů), chci bojovat s tmavými fleky, které po akné a strupech zůstaly. Jsou to takové fialové tmavé hnědé rudé fleky :) však asi víte. Mám od doktorky akneroxid a na noc míchanou mast z lékárny-se zinkem, kalciem atd - dostala jsem to tak nak v době kdy jsem akne měla, nyní mě více trápí ty fleky. Ale mám to užívat až do září. Myslíte že i toto může pomoct na ty skvrny?

    OdpovědětVymazat
  34. Toto je post ako sity pre mna. Akne ma trapi este stale,mala som ho v slabsej forme, ale vyrážky ma neobisli a stale sa mi nejaka vyhodi. Najviac ma vsak tiez ako teba trapia červené flaky po vyrazkach, mam pocit ze sa vobec nehoja a ich krytie je hotova veda. Avene kedysi vyrabalo na jazvy po akne Daliacneal a ten jediny na to trochu fungoval, zial prestali ho vyrabat. Trochu mi tiez pomohlo Serum z Eucerinu,ale za efektom treba cakat minimálne. 2 mesiace. Jedina ucinna zbran bolo laserove osetrenie u dermatologa, absolvovala som 6 sedeni a zabralo. Chemicky piling som nikdy neskusala tu ti poradit neviem. Vraj na jazvicky a akne celkovo zabera hneda masticka Pityol. Inak neviem tiez hladam zazrak.

    OdpovědětVymazat
  35. Na neco jsem mozna kapla. Udelaly se mi strupy,klasika,a kdyz se slouply=kuze je v tenhle moment naruzovela,namazala jsem to HEMAGELEM,ale pouzivam jen druhy den a mam pocit ze by to mohlo ty fleky neztmavit a lip to zahojit. Dam vedet za tyden jestli to tak je.

    OdpovědětVymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥