Jane ♥ Beautiful

1. května 2013

LRP Hydreane legere - hydratační krém pro pleť s akné

Krásný první májový den :),

už je to nějakou dobu, co jsem si koupila tento krém. Stál něco málo přes dvě stovky a já jsem zrovna sháněla nějaký lehčí hydratační krém na den, a tak nebylo co řešit. 








MOJE DOJMY 

Jedná se lehoučký krém, gelovo-krémové konzistence, určený pro citlivou, smíšenou pleť nebo pro pleť s akné, který se krásně roztírá a rychle se vstřebává. Nevstřebá se ale úplně tak, jako byste na pleti nic neměli, ale prostě udělá takovou jemnou, vláčnou pleť, což já mám mnohem radši. Nesnáším, když si nanesu krém a po 5 minutách mi přijde, jak když jsem si nic nedala..
Používám ho každé ráno, pleť po něm nepálí, nepne, ale ani není přehnaně umaštěná. Přijde mi, že se i docela zklidní, což bude asi tou termální vodou, která je v něm obsažená. Po cca 5 minutách nanáším MU, krém se nedrolí a ani necuckovatí. Pokud ho ale nanesu víc a ihned po něm MU, tak cuckovatí, proto je třeba chvilku vytrvat a MU nenanášet hned.
jemnou, nevtíravou vůni. Na pleti je opravdu lehoučký a příjemný, prostě klasický hydratační krém, který by měla mít každá z vás doma, navíc si myslím, že tenhle je za super cenu a vyrovná se i těm dražším (třeba Avéne hydrance legere..)
Hydratuje dobře, ale myslím si, že pro sušší pleť bude slabý, ale mé mastné pleti vyhovuje na 100%. Ani v zimě se mi neobjevily šupinky, takže tím mě přesvědčil.
Rozhodně od něho nečekejte, že vám něco udělá s akné, to opravdu ne, ale pokud pleť vysušujete různýma drijákama na akné, pak se určitě nějaký lehký hydratační krém hodí. Navíc oceňuji, že akné nezhoršuje, to je pro mě, jako majitelku problematické pleti, hoodně důležité. Sice by to bylo super, kdyby ještě akné zlepšoval, ale to já primárně od hydratačního krému nečekám.
Líbí se mi balení, přijde mi mnohem hygieničtější tubička, než kelímek.
Určitě je skvělou volbou pro ty z vás, které nechtějí zbytečně utrácet a přesto chtějí mít doma kvalitní krém.
Nemám nic, co bych mu vytkla, skoro (viz dole) splnil vše, co jsem od něho očekávala.

I přesto, že mi vyhovuje na 100% (nooo tak vlastně na 99%), určitě budu stále hledat nějaký jiný.. co kdyby existoval "nějaký lepší". Můj vysněný hydratační krém si představuju podobně jako je tento + bych ocenila ten příjemný bonus  v podobě léčení akné.. No, možná toho chci moc, ale uvidíme, až nějaký takový najdu, ozvu se :) A pokud vy nějaký takový znáte, šup sem s ním!

Tak si to ještě shrneme

+ hydratace
+ rychlé vstřebání, ale bez pocitu "ničeho"
+ nepálí
+ zklidňuje
+ cena
+ nedrolí se
+ nemastí
+ nezhoršuje akné
+ balení
- neléčí akné (ale to už jsme si vyjasnili..)

  Máte s tímto krémem zkušenosti? Jaký je váš oblíbený denní krém?


PS: Doufám, že jste neuschly! :)


31 komentářů:

  1. Vypadá dobře, já mám nyní doma Biodermu sébium pore refiner, ale pleť tedy vůbec nehydratuje, takže pod něj používám ještě klasickou Niveu,ale ještě nevím zda si ho znovu koupím, protože se blíží letní měsíce a hydrataci budu rozhodně potřebovat... uvidíme, použila jsem jej teprve několikrát... :)
    Ale tohle balení krému vypadá velmi dobře, nejspíše se po něm poohlédnu...
    A abych řekla pravdu, nevím jestli snad nějaký krém, na který nanáším Make-up léčí... kdyby nebyly báze pod MU tak drahé, tak bych používala jen je, ale zase tolik peněz opravdu nemám... takže báze pouze, když jdu někam na večírek nebo s přítelem do města... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Zkoušela jsem i Biodermu Global, ale ten mě dost štípal, což mě překvapilo...
      Používáš ještě jiné krémy nebo jen tento?

      Vymazat
    3. Jo, pore refiner podle mě ani neni typicky hydratační, je to prostě jen sérum na zmenšení poru..ráda ho používám jako bázi pod MU :)
      Tu Biodermu Global mám doma ve vzorečku, u ní bych řekla, že i akné celkem léčí, ale opět to není typicky hydratační krém, spíš mi příjde takovej gelovo-vodovej, divná kluzká konzistence, která mi vadí a málo hydratační..ale myslím, že mojí pleti by stačil, kdybych ho semtam vyměnila za víc hydratační..
      No já měla ten Avene, ten byl úplně suprovej, ale taky dost drahej, pak Biodermu sebium hydra, ta mi přijde srovnatelná s tímto, ten avéne měl pro mě o chlup lepší konzistenci (byl víc krémovej), ale jinak účinky měl srovnatelný jako tento od LRP. A ještě cetaphil, ale ten je na mě na den moc mastnej.

      Vymazat
  2. Tenhle krém jsem taky měla, byl skvělej, možná se k němu zas vrátím :)

    OdpovědětVymazat
  3. já používám od La Roche- Posay Effaclar Duo a jsem s ním hrozně moc spokojená ( snad nejlepší krém, co jsem kdy měla:) ale myslím, že taky budu zkoušet pořád nové a nové krémy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ju, ten jsem taky zkoušela..a já nevim, ale děsně smrděl a taky měl tu hnusnou silikonovu konzistenci..a co si pamatuju, tak mi ani moc nepomohl..ale je pravda, že teď, když navíc používám ještě jiné věci proti akné, by mohl bejt dobrý a trošku to doplnit:)

      Vymazat
  4. Páni, tolik kladů ale kvůli tomu jednomu záporu bych si to nekoupila)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no..tak jde o to, co od toho čekáš..ono asi žádnej hydratační krém neléčí akné.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. třeba na paprfums.cz, tam ho mají za 259,- nebo v lékárnách, ale to na něj musí být akce, aby byl za těch 250 :)

      Vymazat
    2. děkuju moc:)asi ho vyzkouším, když ho tak chválíš:)

      Vymazat
    3. je opravdu fajn, ale záleží, co od něho čekáš.. :)

      Vymazat
  6. ja som si ju objednala cez net :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem ho zkoušela :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Takže opět objednávám:)
    Jen ještě doplňující dotaz: Jak působí na oční okolí? Nepne pak ta jemná kůže nějak?

    OdpovědětVymazat
  9. o krému slyším poprvé a celkem mě láká. já jsem teď moc spokojená s novinkou od Garnieru. když pak nanáším make-up, bb nebo cokoliv, mám pleť takovou nezvykle jemnou, hladkou a hydratovanou...
    bohužel krém, který by pomáhal i s akné jsem ještě nepoznala a myslím, že takový asi jen těžko najdeš, protože i přípravky určené na tento problém jsou kolikrát na dvě věci :D mně se teď na pupínky hodně osvědčila novinka od Vichy, na černé tečky platí klasika v podobě hrubšího peelingu a na takové to zahojení zase zinková mast :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No..to já mám taky trochu ke Garnieru předsudky, ikdyž by třeba mohl být fajn..

      Vymazat
  10. Já mám teď docela problém s tím, že ikdyž mám jakoby mastnou t zónu, pleť okolo mám dost suchou. A teď jsem pár dní nestíhala mazat, prostě jsem se na to vyďobla, a bylo to znát až tak moc, že jsem měla na určitých místech šupinky. Což mě dost vyděsilo a tak jsem začala shánět nějakou hydratující péči. Zatím jsem ve stádiu shánění recenzí a zkušeností jiných a mažu se měsíčkovou mastí v sádle, která mi obličej opravdu skvěle hydratuje, ale je potřeba jí používat třeba jen na noc. A tenhle krém mě opravdu zaujal! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já taky mažu mastí, ale lnicovou, je super na podkožní akné :)
      I když jako popravdě nevím, jestli tenhle krém zvládne odstranit šupinky..to bych se možná poohlídla po nějakym výživnějším. Nebo bych to kombinovala, tam, kde je mastná bych dala nějaký lehčí a tam, kde jsou šupinky tak nějaký hutnejší..možná i klidně ve slabý vrstvě tu mast. :)

      Vymazat
  11. Ahoj Jani, uz nejakou dobu ctu tvoje clanky o akne, sama jsem akne mela uz od puberty, ale posledni rok spis na neobvyklym miste, na tvarich, coz bylo taky hrozne..od te doby co sem odhodila vsechny pripravky na akne, co mi doporucila kozarka, a zacala plet pravidelne hydratovat pripravky spis na smisenou az normalni plet, tak se mi to (musim zaklepat) moc zlepsilo, a tak ted jen resim flicky po akne..momentalne zkousim uz 3.tydnem řadu od Syncare pro smisenou plet a jsem s ni velmi spokojena. Nevim, jestli si o ni slysela, je to brnenska znacka prirodni kosmetiky a cenove velmi pristupna..tak kdybys nekdy chtela od nich neco zkusit, vrele doporucuji:) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já teď mažu Skinorem a vidím zlepšení, sice ne obrovské, ale je tam.. A snažím se pleť nevysušovat, takže používat právě hydratační krémy :)
      A máš pravdu, taky mi nikdy věci, které byly určeny na mastnou pleť s akné nepomohly, spíš naopak.
      O syncare jsem už slyšela, ale nikdy jsem nic neměla. Já mám momentálně teď pleť relativně v pohodě, tzn., že velký pupence se mi dělají jen málo, ale za to mám plno červených fleků, takže jsem flekatá jak dalmatin :D
      A mohla bys mi říct, co konkrétně od syncare používáš a stručně popsat? Moc děkuju!

      Vymazat
    2. Je to řada pro mastnou a smisenou plet, ale na rozdil od jinych pripravku vubec nevysusujou a pokozka nepne. Řada obsahuje plet.mleko s merunkovym olejem, zmatnujici tonikum, antibakterialni masku a nocni krem s extraktem lipy, ten mi prijde nejlepsi, krasne hydratuje a zklidnuje plet. Muzes si koupit i samostatne ty vyrobky, stojej kolem 200 cca, v sade je ta cena nizsi:) ja jsem prave dostala vzorky od kosmeticky, jdou objednat i z netu, a tak me zaujaly:) jo a pokud ti kosmetika nesedne, vratej ti penize nebo vymenej:) takhle sem nejdriv zkusila řadu antiakne, ale ta me brutalne stipala, tak ted mam tuhle a zatim parada:)

      Vymazat
    3. Hm, tak díky za tip, určitě se po tom mrknu..teď mám toho momentálně až až, ale až mi něco dojde, určitě si vzpomenu :)

      Vymazat
  12. Já mám velmi dobré zkušenosti s jeho variantou Riche, takže si dovedu představit, že tento krém je taky super! Jsem ráda, že Ti sedl :). LRP je dobrá značka.

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to věřím, že musí být fajn..ale nemastí nějak hodně? S tím mám dost problém :)

      Vymazat
    2. ten LRP hydreane riche mi tez vyhovuje.... mam smisenou plet, spis mastnejsi, ale jen v T zone a ten riche je podle me lepsi nez legere pro smisenou plet.A pokud mas supinky po pripravcich na akne, ten legere to neodstrani

      Vymazat
  13. Moc pěkná recenze. Tenhle výrobek jsem nezkoušela, takže nemůžu posoudit, ale podle tohohle článku mi přijde super.

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥