Jane ♥ Beautiful

4. května 2013

Kožní lékař a léčba akné: Po 1,5 měsíci

Krásnou sobotu!

měsíc a něco uplnynul jako voda a já tu jsem s dalším článkem o akné. V předešlém článku o akné jste mohli vidět, co používám. Za ten měsíc a půl jsem stihla vypotřebovat 2 balení Skinorenu, používám ho ráno a večer a vymáčknu si cca 1 cm krému na celý obličej, může se to zdát jako dost, ale je to tak napsáno v příbaláku, tak se toho držím.

PÉČE O PLEŤ 

 

v té filoavé flaštičce je jen přelitý Jarisch

 Snažím se to teď s přípravkama na obličej nepřehánět, vlastně toho používám docela pomálu. Na odlíčení klasicky olivový olej a gel od Biodermy. Potom pleť postříkám trochou Jarische s hřebíčkem (děkuju Meduňko!), pak vždycky čekám 15 minut, než mi úplně uschne obličej, a pak teprv nanáším S. Potom  většinou čekám zase 15 minut, než nanesu nějaký hydratační krém. Večer používám na promazání Excipial U lipolotio, super levná a dobrá věc a na den krém Hydreane, o kterém jsem psala minule . Takže vlastně používám to samý, jako na začátku, jen jsem cetaphil vyměnila za Excipial a navíc tam mám ten jarisch + ještě ráno si přejíždím po obličej zmraženou kostkou heřmánkového čaje.

První dny mě po použití Skinorenu kůže docela pálila a hlavně svědila, jako dalo se to vydržet, ale moc příjemný to nebylo.. Když jsem si ale na něj nanesla ještě hydratční krém, tak se to celkem zklidnilo. Teď už nepociťuju pálení ani svědění skoro žádné.
První měsíc jsem S. používala ráno i večer, teď ho používám jen večer a nevidím žádnou změnu k horšímu. Ono totiž když si na něj nanesete MU, tak to dělá docela paseku a hlavně nemám ráno půl hodiny jen na to, čekat než mi uschne pleť, pak po nanesení než mi uschne S., a pak ještě čekat než se vstřebá hydratační krém. :D Je to docela zdlouhavej proces, no.

VÝSLEDKY

 

 

No a dostáváme se k tomu nejdůležitejšímu a to jsou výsledky.  No takže.. když pominu to, že jsem flekatá jak dalmatin, snad všude mám obrovský červený fleky, takže bez make upu opravdu nikam nevyjdu (haha, když si vzpomenu na poslední zvonění, kdy jsem na obličeji měla mouku..už už se mi dělalo zle z toho, že se budu muset přede všema odličovat!)..tak jsem vlastně spokojená! Ty největší a nejbolavější ohniska mám zklidněné, když si teď přejíždím po tváři, tak tam nemám žádné hrbolky, krátery ani nic podobnýho. Zcela bez pupínků nejsem, to určitě ne, ale mám je v mnohem menší míře a lépe se hojí. Teď mám na tváři momentálně 7 pupínků, ale nejsou nijak obrovský, ani bolavý. Celkově je ta pleť teď taková méně bolavá a reaktivní (díky trb za tohle velice výstižné slovo:))
Řekla bych, že mám pleť i hladší, ucpaný pory se mi taky uvolňují.
Mám pro vás i fotky, ale myslím, že z nich nic nepoznáte, protože na fotkách bohužel není vidět, jestli to jsou pupínky nebo skrvny. Ale kdyžtak se podívejte na tento článek, kde mám fotky před používáním S.






 

 ZÁVĚR

 

Jako takhle, spokojená rozhodně nejsem, ale jsem hrozně ráda, že mám vyléčenou tu levou tvář, kde jsem měla obrovské bolavé zanícené pupínky. Ono říct vyléčená je docela troufalý..ale tak dejme tomu no. Trošku mě štvě, že se mi stále dělají i ty velké, ikdyž zase v mnohem menší míře. To, že jsem flekatá..tak to prostě je, ale asi pomalu začnu s fází bělení, protože mám na cestě Elicinu, o které jsem už mnohokrát říkala, že mi moc moc pomohla, co se týče těhle hnusných skvrn. 
K doktorce se chystám tento měsíc, ale je to vlastně zbytečné, protože mi očividně S. pomáhá a ona sama říkala, že je to minimálně na půl roku, než se přejde k něčemu jinému. 



Tak to je pro dnešek vše, moji milí, jenom doufám, že jsem napsala všechno, co jsem chtěla.. Si vždycky ten článek musím minimálně na hodinu uložit, protože pak zjistím, že jsem zapomněla to a to :D. No nic, já mažu do postele, pokouší se o mě nějaká chřipka a navíc se ozývá moudrák, au au.


Mějte se krásně a užívejte víkend! :)

106 komentářů:

  1. Já jelikož trpím na akné vidím, že to jsou skvrny a mám za tebe radost. :-) Teď se mi také podařilo (ťuk ťuk) trochu zkoridovat aktivní akné a léčím skvrny a jizvy, což je také běh na dlouhou trať.. Pozor na Excipial, mně HODNĚ ucpával póry, vážně hodně, takže jsem se vrátila zpátky k Cetaphilu.. Jinak ten Excipial ještě obsahuje ureu a ta ve větším množství způsobuje olupování kůže, tak kdyby se ti zdálo, že máš víc šupinek, tak to může být tím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem zapomněla.. Elicina mi bohužel na skvrny nepomohla, ale snad tobě zabere.. Jinak také dost způsobuje olupování kůže ;)

      Vymazat
    2. No, já ho používám chvilku, tak 14 dní a zatím žádný zhoršení nepozoruju ( u toho Excipialu)
      Já už Elicinu jednou měla a právě mi hoooodně pomohla, tak doufám, že pomůže i teď:)
      Jinak děkuju!:)

      Vymazat
  2. ja som pouzivala celu radu od Biodermy Sebium a celkom to pomohlo..ale este viac a okamzite mi pomohol med zmiesany so skoricou.. nerozumela som tomu..Bioderma mi robila take flaky a trvalo jej dost dlho kym mi to zacalo prechadzat.. skorica sice nevyzerala na tvari dobre, ale tak doma ma nikto okrem domachich nevidel a med sa po case zacal roztekat trosku, takze to nebolo ani estetecke ani prakticke, ale urcite to treba skusit a je to skoro zadarmo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak děkuju za tip.. to určitě vyzkouším.

      Vymazat
    2. Med je přírodní antiseptikum, krásně mi hojí rozpraskaný rty, trpěla jsem na ně většinu zimy, takže určitě prubni. :-)

      Vymazat
    3. jo, na rty ho používám taky, ale na akné mě to nikdy nenapadlo..no ale každopádně to zkusím, to je jasný :)

      Vymazat
    4. skořici jsem taky zkoušela a je to super věc to jo... jen pozor na to, já jsem se ze skořice vždycky druhý den ještě víc osypala, navíc mi skořice brutálně ucpává póry (jo a při aplikaci na obličej tak jako dost pálí, není to nic pro citlivky). ale určitě ji zkus, protože to funguje!

      jo reaktivní... to je slovo, co, jsem nad tím přemýšlela asi deset minut, jak popsat ten stav, kdy si chci zoufalstvím strhnout kůži z těla... no a protože to nejde, tak raději roznípu každý pór a doufám, že to bude lepší... tak na to zelený jíl fakt pomáhá!!

      jinak stav mojí pleti byl taky hrozný, celou zimu, i když asi jsem na tom byla o dost líp než ty (díky bohu za makeupy!)... jo a taky jsem už ve fázi bělení! doufám, že už to bude jenom lepší jak za sebe, tak i za tebe. a vlastně i za všechny ostatní.

      Vymazat
    5. Já sice akné nikdy neměla takhle silný, ale z fotek rozdíl poznat je. Ta pleť je prostě podrážděná, je na ní spoustu stop, ale zanícený pupínky jsou zcela evidentně pryč. Navíc, slečna je mladinká, bude se to určitě ještě samo od sebe velmi dobře hojit.

      Vymazat
    6. trb a co používáš na bělení??

      Vymazat
    7. no, nechci o tom moc mluvit, protože to používám zatím jen týden (takže bůhví jak to bude)... ale fakt se mi drasticky zlepšil a sjednotil tón pleti už po třech dnech používání. se skoro těším na každý večer, až to na sebe namažu a ráno to bude zase o kousek lepší. jo a taky se z toho docela hodně loupu, což ale už ustupuje, takže těch pár dní jsem to prostě přežila.

      ráno dávám unt clearegen tonikum, jo a mám jenom tonik, bez séra, ale nedávám ho jako tonik, spíš jako sérum, že si prostě naliji do dlaní a pomažu po obličeji. (jo a myslím si, že z tohoto se mi nejspíš ten obličej loupe, ale to loupání beru jako dobrou věc, protože pod je fakt pěkná kůže). no a večer se pak mažu se skincare cosmetics retinol skin brightener. což teď jsem ti asi moc nepomohla, protože jsem tohle kupovala v kanadské drogérii, prostě jen tak na blint a vůbec ani netuším, jestli se to dá někde sehnat na netu. ani to nebylo drahé, jestli patnáct dolarů... ale přijde mi, že to opravdu funguje.

      elicinu jsem taky zkoušela, ale osypala jsem se. možná to nebylo z eliciny, ale raději to nechci riskovat, tak jsem si ji schovala a vyzkouším až za pár měsíců znovu.

      Vymazat
    8. prosím trb a az to budes pouzivat nejaky delsi cas,napises nam o co se jednalo,prosim?:)

      Vymazat
    9. Kdyby nám to trb chtěla prozradit, tak budu taky ráda, poznamenám si to pro případy typu "nenechavé ruce nípají". :-) Jinak, taky si vážím otevřené tématizace akné i s příslušnými odlíčenými fotkami. A neboj, stejně jsi krásná slečna. :-)

      Vymazat
    10. no, tak to nejspíš bude ten clearegen ne? Já mám doma od unt acne med..a jako..ten je super na ucpaný pory, ale na akné jako takový ne..
      Ale i tak budu ráda, když o tom trb napíše..bělení je něco pro mě:))
      A Sisi, moc děkuju!! :)

      Vymazat
    11. jj je to clearegen, ale toner, a vlastně o tom séru jsem už psala. účinky mi přijdou dost podobné, jen tedy jsem ho zatím pokaždé používala proti akné jako prevenci. je pravda, že tak strašné akné, jako jsem měla teď, jsem neměla snad už pět let, takže teprve teďkom jsem ocenila ty hojící a bělící účinky.

      a ten retinol tedy budu muset ještě prozkoumat... no uvidíme.

      Vymazat
  3. taky trpím:( a ke kožnímu se chystám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě běž..jen to chce najít někoho dobrýho:)

      Vymazat
  4. Jeej bobku, napadlo mě nezkoušela jsi třeba nějakou detoxikaci, očistu těla zevnitř? Jestli jsi o tom někde psala, tak se omlouvám, ale nevšimla jsem si :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, snažím se jíst zdravějí a hlavně jsem teď zařadila různé čaje, oleje, zelený jíl, vlákninu a tak.. Bude o tom článek, až to pořádně otestuju:)

      Vymazat
    2. Moje mamča je nemocná, má taky nějaký druh kožní nemoci a pracuje na sobě zevnitř. Koupila si nějaký Sanogel, je to detoxikační gel, který se pije rozpuštěný ve vodě. A společně se zdravým životním stylem+doktorem který jí píše nějaké prášky na žaludek, aby ho měla v pohodě..na delší povídání, tak prostě za dva měsíce se dějou fakt ZÁZRAKY a to nekecám, tak mě napadlo jestli by ti taky něco takového nepomohlo :)

      Vymazat
    3. Děkuju, určitě se na to podívám! :)

      Vymazat
    4. Ono to sice stojí kolem 700,-, což je dost, ale já si myslím že za zkoušku to stojí :)

      Vymazat
    5. Řekla bych, že všechny tyhle věci na pití jsou založený na tom, že toho do sebe musíte dostat určitou dávku za den. No a co to je, vypít denně dané množství něčeho? Jenom obyčejný pitný režim, na který si normálně pozor člověk nedává. Vodu si vesměs nehlídáte, kolik vypijete. Zkus víc pít, myslím, že nic speciálně detoxikačního to být zrovna ani nemusí.

      Vymazat
    6. Jojo, už na to koukám, že to neni zrovna levná sranda..ale zas kdyby to mělo pomoc.. a mamče to teda pomohlo na kůži jo? Koukám, že to chrání i játra..to by se mi taky hodilo :)

      Vymazat
    7. No mě se nechce tady konkrétně rozepisovat co jí přesně je ale je to autoimunitní kožní nemoc, celkem běh na dlouhou trať. Pokud máš zanesené střeva nebo tak něco(nevíš o tom), tak se ty výživné látky z jídla a potravinových doplňků nemusejí správně vstřebávat a plnit tu úlohu co by měly :)Kdyžtak se mi klidně ozvi na mail, tam bych ti všechno napsala :)

      Vymazat
    8. Já se snažím pít celkem dost, cca ty 2 litry..noo občas méně, ale snažím se.. Jako možná máš pravdu, ale myslím si, že něco čistícího není nikdy na škodu.

      Vymazat
  5. Ahoj, náhrada sanogelu je enterosgel, je lépe sehnatelný a hlavně levnější! Měla jsem oba a je to v podstatě to samé. Je to hodně o silné vůli. .Gel sice nemá žádnou chuť, ale je to, jako kdybys pila vodu s moukou, která čím déle je vodě, tím více bobtná - něco jako vláknina. Za sebe na pročištění doporučuju kopřivový čaj. S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, tak to je skoro podobný jako psyllium, to je taky hnus. :D
      Kopřivový čaj piju, k tomu ještě čaj z ostropestřce a další věci. Ty ten kopř. čaj piješ vkuse nebo děláš nějaký pauzy?

      Vymazat
    2. Většinou jen na jaře..nebo pokud cítím zvýšenou potřebu spánku a čokolády :-D

      Vymazat
    3. ahá :D no já mmám právě teď pauzu, protože jsem všude četla, že se má pít 10 dní a pak 3 týdny pauza :)

      Vymazat
  6. Ahoj, přeju úspěšný boj s akné a pokud bys měla zájem, dělám Giveaway o Biodermu Sébium 500 ml. Budu ráda, když se zúčastníš :))
    A.

    http://fashionladyan.blogspot.cz/2013/05/1-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj :-) mám taky akné, už sem psla někdy pod jiný články. Ten Excipial sem měla na ekzém, ale na obliočej na akné mě to teda nenapadlo dávat. Zkusím to. Jinak na kožní sem byla - ne mám tak velké boláky jako jsi měla ty - mám ted spíš takovou tu krupici na čele a na tvářích trochu boláky a na zádech. Dostala sem eryfluid, ale ten je zas jen na ty boláky a taky Eclaran, ale ten se ted používat v létě nesmíí- ten mi pomáhal hodně. Takže ted nevím co dál. Jestli jít zase na kožní to říkala at se přijdu ukzat snad za rok? bože už mě to štve je mi 21 skoro 22 a nechcui vypadat takhle. MAke up mě nebaví si an to furt plácat- stejně je to děsně vidět a mám pocit, že kůže nemůže dýchat. Nevím přijde mi že když bych se o to nestala tak je efekt stejný :-( ted používám jen nějaké tonikum z lékárny na čistění ráno a večer a pak hydratační krém od Astridu. Nějak neveřím tomu, že kdybych více investovala, tak by to mělo nějaký efekt! Jinak mi taky kožní řekla, že mám celkově problémy s kůží- vyrážky, ekzémy, akné, mastná plet, lupy a že to tak asi budu mít pořád. NMa akné jedině antin, ale tu brát nechci.. je to prostě začarovanej kruh. a Jinak když jsem si tak pe¨ěkně postěžoval :-D tak u tebe to zlepšení fakt vidím! jasně není to 100% ale zlepšení, tam je navíc to pak umíš bezvadně zamaskovat! :-) jestě přemýšlím, že u nás V BRně je při fakultní nemocnici nějaká poradna pro akné, tak jestli to zkusit. Uf doufám, že tě to moc nezatížilo :-D.ps. čtu tě moc ráda Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já ten excipial používám jen na promázání, když mi přijde, že mám pleť moc staženou nebo tak..spíš ho používám jen občas :)
      Ono je to těžký no.. já bych asi na kožní zašla, ale zas záleží, jak moc ochotná je pomoct. Jako podle me silnější akné fakt patří do rukou odborníka.
      Děkuju moc Ivčo:)

      Vymazat
  8. jéé, tak to jsem ráda, že jsem někoho svým vylepšeným jarišem inspirovala a že mi za to netrhá hlavu :)
    tak, ať se výsledky celé léčby dostaví, pomalu, ale jistě!

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji ti, aby jsi boj s akné vyhrála :)
    Mám mastnou, problematickou pleť a tím, že mám velmi světlou kůži, tak jsou na mě strašně vidět jizvičky po každém pupínku :(
    O nové řadě Bioderma Sébium jsem už moc četla, mám doma vzorečky, pleť mi na Sébium Global reaguje strašně dobře a těším se na to, až si koupím plné balení Sébium Global :)
    Měj se krásně a nádherně zároveň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, já taky zkoušela ten krém Global a taky mi sedl, že plánuju velké balení :)
      A děkuju moc!

      Vymazat
  10. excipial existuje normálne aj krém na tvár :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj ;) máš to teď jako já - hladká kůže, ale fleky ;) moc ti přeju, aby se ti pleť zlepšila, ale myslím, že toho používáš opravdu hodně ;) myslím, že bys měla zkusit jenom používat, hydratační krém (ráno a večer) potom tou biodermou si umýt obličej ;) (jenom večer) a tím jarischem si ráno projed po obličeji, nebo použij i tu biodermu, tu je fuk ;), podle toho, jak se ti mastí pleť a jinak si už nic jiného nedávej ;) samozřejmě kromě make-upu ;)

    mimochodem, držím palce a určitě se těším na další fotky a to jak ti to mizí ;)

    mimochodem, bioderma má teď nový korektor ;) mám ho doma, tak pokud bdueš chtít recenzi, stačí napsat ;) na meil, didinkalenka@seznam.cz

    tady ten korektor ;)

    http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=667&q=bioderma+sebium+al+korektor&oq=bioderma+sebium+al+&gs_l=img.3.1.0i24l2j0i10i24j0i24l4.86.3947.0.5581.19.17.0.2.2.0.183.1409.13j4.17.0...0.0...1ac.1.12.img.fW7740w9NLA#imgrc=Pl-SiBsi11ZhoM%3A%3BPFOtYQxdy59X8M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kamzakrasou.sk%252Fphotos%252Fbioderma-sebium-al-korektor-kamzakrasou.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kamzakrasou.sk%252FZnacka%252FBioderma-Sebium-Al-korektor%252F%3B878%3B677

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak já právě používám jen to co jsi vypsala + hlavně ten krém od kožní, který mi fakt pomáhá..takže ten určitě nepřestanu používat :)

      Vymazat
  12. skúšala si niekedy Zineryt? ja mám akné hlavne na chrbáte a zineryt mi predpísala kožná a prekvapivo celkom zaberá, aj keď vysušuje ale to hádam každý prípravok na akné. :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, zynerit byla snad moje první věc na akné...chvilku ok, pak to přestalo účinkovat..

      Vymazat
  13. Taky mám akné ale né tak silné teda. Tu biodermu mycí gel mám taky a mám ho ráda)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, dřív jsem mívala taky hodně akné, rozlezlo se mi i do výstřihu a na záda, a mamka neváhala a už v 15 mi nechala nasadit antikoncepční prášky na pleť - konkrétně Diane35. Stačily 3-4 měsíce a pleť mi se kompletně vyčistila a mám ji skoro dokonalou´:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já HA právě brát nemůžu a ani nechci..takhle se mi pleť zhoršila až po vysazení.

      Vymazat
  15. ahoj, já měla podobné akné jako ty (možná i silnější) do svých 25 let, pak se zjistilo, že jsem celiak a nesnáším mléko. Od té doby nejím lepek, nic obsahující mléko, rafinovaný cukr a tučné jídlo. Po několika měsících se mi tvář zlepšila naprosto úžasně a já doufám, že do léta nebudu mít ani flíček. Do té doby mi lékaři radili na tvář používat všechny možné drijáky ale nikdy nic pořádně nezabrallo. Teď nepoužívám nic z toho a vidím, jak se to samo lepší. :) Takže pokud by se ti to nelepšilo, tak radím pátrat po příčině hlouběji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně kvůli tomu jsem taky chtěla začít s bezl. dietou..ale prostě jsem to nezvládla, protože mi to strašně nechutnalo a šíleně mi chybělo pečivo..koupila jsem si teda bezlepkový, ale byl to hnus, takže jsem s tím nakonec skončila..
      Teď se snažím čistit zevnitř různýma čajema a tak a jíst tak nějak zdravěji :)

      Vymazat
    2. No, upřímně pro mě to bylo jako kdybych se znovu začala učit chodit. Bylo to těžký a já měla pocit, že se v životě už nikdy dobře nenajím. Paradoxně mi pomohla moje diagnoza, protože jsem bezl. držet musela. A postupně si člověk zvykne i když je pro mě pořád občas těžký chodit okolo pekárny, pizzerie a vůbec obchodů s "normálními" potravinami. :)
      Na druhou stranu teď o dost zdravěji jím, hodně ovoce (klidně vážně 5 ks denně), každý den mám na svačinu ořechy a semínka a snídám namočené chia semínko s ovocem. Občas si sama něco bezl., bez mléka a rafinovaného cukru upeču a celkem se to dá. :)
      Čaje piju čínské, větší svinstvo člověk neviděl, ale tak nějak věřím, že společně s dietou, zdravou stravou mi pomůžou (ale může to být klidně psychologie). :)
      A bezlepkové pečivo skoro nejím, protože mi taky nechutná, ale učím se obejít se bez pečiva.
      Jinak pěkné stránky má Kim z brna, která držela dobrovolně bezlepkovou dietu kvůli zhubnutí a povedlo se jí to:
      http://koketovanisvyzivou.blogspot.cz/

      Než bys začala s bezl. dietou, vyplatí se zjistit si, jestli vážně nejsi celiak, protože jakmile své tělo úplně zbavíš lepku, tak se to zjistit nedá.

      Vymazat
    3. Ještě bych dodala, že takhle léčba stravou je asi dost individuální a celkem trvá než je vidět pokrok a pak je neskutečně těžký dodržovat dietu a věřit, že to přijde. Já třeba takhle dřív ztroskotala na zeleném ječmenu nebo aloe, protože jsem nebyla schopna to brát půl roku a čekat tak dlouho na výsledek. Teď jsem "musela" a proto jsem to zvládla.

      Vymazat
    4. Jo, od Kim jsem se právě nakazila :D hlavně mi psala, že to držela její teta a má už od akné pokoj..ale prostě jsem to nedala. Mám doma ještě bezl. těstoviny, různé Nomina kaše, ale fakt mi to nechutná.. Ty těstoviny byly fajn, skoro jako normální, ale ty kaše, ta kukuřičná mouka, pečivo, bléé..
      Já nevím no, já pečivo fakt miluju, takže se ho prostě nedokážu vzdát, i kdybych po něm měla pleť jak miminko :(

      Vymazat
    5. ahoj, ještě mě napadla jedna slečna: http://the-beauty-gloss.blogspot.cz/2013/01/recepty.html
      Ta drží paleo stravu s vynecháním všech obilovin a tudíž i lepku naprosto dobrovolně s přesvědčením, že ji pak líp narostou svaly. Má tam celkem zajímavé recepty, třeba si vybereš.
      Pečivo je nutné si péct svoje a ideálně si najít recept takový, který ti bude sedět. Co si ale budeme povídat je to časově i peněžně náročné a vůbec se nedivím, že se ti do toho nechce. Jakmile chceš fungovat bezlepkově, tak je potřeba se smířit s tím, že si člověk začne vařit sám a bude fungovat na "krabičkové dietě" tím co si uvařil na celý den.
      Já osobně můžu říct, že kdybych nemusela, tak asi tu vůli taky nemám. Třeba včera se mi zdálo o toustech a panini.... :)

      Vymazat
    6. btw: zkoušela jsi acnevac?

      Vymazat
    7. Nene, acnevac jsem nezkoušela, máš s tím nějaké zkušenosti? :)

      Vymazat
    8. asi to to časově nastíním:
      v listopadu jsem začala brát acnevac
      v lednu mi zjistili celiakii -> začátek bezlepkové diety
      v únoru jsem začala pít čínské čaje plus takovou "vodičku" na problematická místa (podle složení alkohol, voda plus bylinky), přestala jsem na sebe kromě toho cokoli jiného patlat
      v březnu jsem přestala jíst mléčné výrobky a rafinovaný cukr, zároveň jsem začala jíst hodně ořechů, ovoce, zeleniny a kozí sýr

      no a na začátku května mám hodně pěknou pleť na mě (nechci to zakřiknout).
      Dobrala jsem teď poslední dávku acnevacu, ale Bůh ví co z výše uvedeného mi pomohlo nebo jestli je to kombinace všeho.
      Na příbalovém letáku acnevacu je informace, že je to možné pro lepší účinek sesynchronizovat s léčbou akné pomocí konvenčních prostředků a že by ti měl tvůj lékař poradit.

      Jinak z mé léčebné historie (já to akné měla vážně děsivý a napatlala bych na sebe cokoliv, aby to aspoň trochu pomohlo):
      -- gel z aloe vera na pleť: pěkně pomáhá hojit a klidnit pleť, doporučuji vyzkoušet
      -- mycí gely na akne od Avene, La roche nebo Vichy mě děsně vysušovaly, stejně tak mám pocit vysušené pleti třeba i po umytí pěnou Hydrabio od Biodermy, asi jsem divná. :)
      -- zineryt, eclaran a spol -> nikdy nepomohli, vysoušeli a na jeden z nich jsem si vypěstovala alergii
      -- zelený ječmen: asi to není špatný, ale musela bych to brát třeba půl roku a na to jsem neměla trpělivost
      -- framikoinová mastička: nevím co obsahuje, je pouze na předpis, ale asi nějaké antibiotikum a mazala jsem si s tím dřív ty největší a nejhlubší vyrážky a občas to zabralo
      -- avene cicalfate -- zkouším nyní na jizvy a celkové ozdravěná kůže, je to jen taková lepší zinková mast.
      -- dr. Hauska -- rejuvenating mask -- zkoušela jsem na jizvy, žádný zázrak, ale je možné, že jsem neměla jen trpělivost
      -- kys. hyaluronová -- zkouším nyní na jizvy, snad mě to nesežere. :)
      -- LUSH čerstvá borůvková maska -- v jednu dobu mi dělala moc dobře, ale pak mě začala vysušovat, takže nic moc
      -- LUSH mask of magnamity -- to mi málem sežralo ksicht a nikdy jsem ji nevypotřebovala
      -- různé masky na "pročištění póru" -- až někdy vynaleznou opravdu čistící masku, tak budu nadšená, protože stále čekám na tu pravou. :)
      -- zinková mast -- občas to vylepší, ale celkem mě vysušovala a stahovala póry
      -- přípravky na akne garnier a spol -- zlo největší
      -- mary kay mycí gel na akne -- vysušující driják, nedoporučuju
      -- ryor -- příliš slabý kalibr na moje tehdejší akné
      -- vyhnat zlatého stafilokoka -- po dobu, co jsem měla v sobě tuhle potvůrku, tak jsem akné měla děsivý, pomohla antibiotika a doufám, že i acnevac, který má proti tomu fungovat jako "očkování".
      Tož tak, myslím, že toho bylo mnohem víc, jen si teď nemůžu vzpomenout na vše. :)

      Vymazat
    9. Je, děkuju moc za tak dlouho odpověď! :) Vidím, že některé věci jsem taky použíala (třeba MoM od lush mi přijde ale skvělá), framikoin si dávám většinou až když už mám stroupek.
      Ta kys. hyaluronová mě zaujala, jak ji používáš? nějak si to nedokážu předsatvit:D

      Vymazat
  16. Hrozně moc si vážím toho, že se s námi dělíš o zkušenosti, fotky a pokroky s akné. Ono totiž v naprosté většině články a videa o akné vypadají tak, že tam sedí slečna s jedním pupínkem a dělá z toho třetí světovou, jako by měla nejhorší pleť na světě, a já nevěřícně koukám na počítač a říkám si: "No, tak jestli tohle je příšerná pleť, tak co je potom ta moje!" takže velké díky za sdílení reálných, přehnaně nenasvícených fotek a vážně jsi úplně úžasná a stejně si myslím, že budeš vždycky hrozně hezká s akné nebo bez.:) Taky musím vyzkoušet tvoje poslední "velké vlny bez kulmy", i když já teda vůbec nemám tak hezké vlasy jako ty, tak si nechci dělat příliš velké naděje! xD

    Mimochodem, nevím jestli znáš Caroline Hirons? Nedávno udělala video s Pixiwoo a má fantastický blog o pleťové kosmetice (www.beautymout.com), ty její "clinics" jsou vážně úžasný, tak jenom kdyby ses náhodou chtěla podívat, protože mi osobně docela pomohla.:)

    Hodně štěstí! :) xxx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za komentář, vážím si toho!:)
      Neznám, ale hned se jdu podívat:)

      Vymazat
  17. Kočko, já když jezdila s obličejem na kliniku GHC, tenkrát mi doktorka řekla ať si tenhle Excipial na obličej raději nedávám. Je to spíš jen tělové a ne pleťové mléko. Pozor na to. Ale jestli ti to vyhovuje, nebudu do toho kecat:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eej, to už si druhá! Tak já s ním raději seknu a budu ho používat na tělo..stejně jsem teď suchá jak treska:)

      Vymazat
  18. Vyskúšala si už zinkovú masť??Mávala som presne takú pleť ako ty teraz je to už lepšie ale zinková masť dosť zmiernuje akné alebo vyskúšaj niečo s čajovníkom ten mi tiež velmi pomohol ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce o zinkové masti má Janča článek ;)

      Vymazat
    2. Prepáč to som si nevšimla :) A vyskúšala si niečo s tým čajovníkom?? :)

      Vymazat
    3. je, to jsem si nevšimla:) jo používala jsem jen čistý olej jako dezinfekci..hrozně moc vysušuje, spíš mi přišlo, že víc uškodil, než pomohol, protože ikdyž už jsem neměla pupínek, měla jsem pak ještě týden červenej flek.
      Ale děkuju!:)

      Vymazat
    4. Neviem ja som mala čajovníkový gel a ten mi hojil a nevysušoval mi plet...Ale aj tak treba skúšať niečo čo ti sadne a dá ti doporiadku tu tvár aj úplne :) Vidím že používaš aj vela vecí na zakrytie a ani sa ti nečudujem pretože aj ja som mávala to čo ty ale na čele a teraz mi to prešlo pod krk :/ Ale všetci si chvália na krytie acnecolor :) Nechodíš kozmetičke??Možno aj ona by ti vedela poradiť ako na to :) Mne povedala že ked si chcem dať do poriadku tvár mám chodiť každý mesiac na čistenie :)
      Tento čajovník len škoda že sa nedá kúpiť na Slovensku ale asi len v Madarsku https://www.google.sk/search?hl=sk&sugexp=cappswebkhl&gs_rn=12&gs_ri=psy-ab&tok=HEf6f7qNLByzpFaqAj8IEg&cp=6&gs_id=t&xhr=t&q=tea+tree+oil&safe=off&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.46340616,d.Yms&biw=1366&bih=643&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=GiCOUY63NMfbsgb7ooCwDA#um=1&safe=off&hl=sk&tbm=isch&sa=1&q=fit+%26+aktiv+teebaumol&oq=fit+%26+aktiv+teebaumol&gs_l=img.3...7612.21731.11.21993.11.10.0.1.1.0.134.871.8j2.10.0...0.0...1c.1.12.img.9FcB0DE3oBA&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.46340616,d.Yms&fp=4862b0ce32d86f3d&biw=1366&bih=643&imgrc=jY7RwRwKx1iGHM%3A%3BcX0xpENL-Ab6lM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg16.aprod.hu%252Fimages_aprodhu%252F17970815_5_644x461_fit-aktiv-wellness-set-kremek-fix-ar-csongrad_rev001.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Faprod.hu%252Fhirdetes%252Ffit-aktiv-wellness-set-kremek-alkudj-IDTT4z.html%3B500%3B430

      Vymazat
  19. Tyjo seš skvělá, že takle dáváš na blog i fotky, ty články mají hned úplně jinou hodnotu, když to člověk může i vidět, ty výsledky! Jinak nechápu, že jsem Tvůj blog neobjevila už dřív! Jo a ještě mi to nedá abych se nezmínila o té HA jako řešení problémů s pletí - nedoporučila bych to ani nepříteli, řešení to fakt není... Přeju Ti, aby se to dál zlepšovalo a vyléčilo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc moc děkuju!
      Jo, já si taky myslím, že HA nic neřeší.. ale pleť s mi právě takhle hodně zhoršila po jejím vysazení, no..

      Vymazat
    2. Fakt? Mě se od vysazení HA pleť zhorší každý měsíc, když to mám dostat a pak zase když mi to končí, ale to je jako pár pupínků... Ale i tak, dříve se mi to nestávalo...

      Vymazat
    3. Jojo, brala jsem si asi 2 roky, teď v srpnu vysadila, do září to bylo ok a říjnu to přišlo..
      Jako já mám s pletí problémy už dlouho (brala jsem roaccutan), ale takhle ošklivou jsem ji snad neměla ani před tím roa..

      Vymazat
    4. ale zase jsem ráda, že teď je jakš takš ok, jako ty skrvny jsou děsný, ale furt to jde v pohodě překrýt a nikde nemám vystouplý pupínky:)

      Vymazat
  20. To je jasný, flíčky se zakryjou raz dva! :) Já jsem zjistila, že mě flíčky rychleji od té doby, co pravidelně používám Lioele BBčko. Nevím, jestli by to tím fakt mohlo být....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten mám doma, ale už ho nepoužívám, protože mi ještě víc zhoršovalo akné :(

      Vymazat
    2. Fakt? Já mám ten Triple a vyhovuje mi, ale jako připadá mi takový mastnější, takže se ani nedivím...

      Vymazat
    3. já mám ten druhý, levnější, je taky dost mastný, ale kryje teda parádně, tady mám o něm článek http://janebeautiful.blogspot.cz/2013/02/jak-co-nejlepe-zakryt-akne_9.html .
      Ale mě ty bíbíčka všechny štvou tím, jak jsou mastné.. to mi desně vadí.

      Vymazat
  21. Boj s akné je hrozný..tiež sa snažím bojovať, len ono to nejako nechce prestať..2 roky mám antikoncepčné tabletky, v septembri som poprosila lekára, aby mi dal nejaké, čo zaberú na akné..pomohlo ale málo..niekedy tak cca pred 5timi rokmi som chodila kožnej lekárke, ale tej to asi bolo viac menej jedno a predpisovala mi veci, ktoré boli drahé a neúčinné..po maturite sa musím objednať k dermatologičke, nech už niečo so mnou spraví..:)) držím palce pri liečbe, dúfam, že sa všetko čoskoro zahojí..a tiež mi pomáha BB od Lioele triple..:)

    Nius07

    OdpovědětVymazat
  22. Mám taky akné, teda měla :) Už jsem byla zoufalá ze všech těch kosmetických produktů, tak jsem zašla za doktorkou dala mi Zinerit a potom Izotrexin gel a opravdu to jsou kouzelné věcičky. Ani ne za 3 měsíce bylo všechno pryč. Naštěstí jsem měla problémy jenom s čelem. Držím ti palce ať se ti to vyléčí páč pupínky jsou zlo a musí se snima trvrdě zacházet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že ti to zabralo :)
      Moc děkuju!

      Vymazat
  23. Ahojky,
    Držim palce ať se toho zbavíš ...mě celkem pomáhá sudocrem ( je to teda, ale na opruzenej zadeček mojí dcerky,ale píšou tam , že je to i na akné a pomáhá to na takový ty podkožní, co bolej a nejdou vymačknout a slyšela jsem to od více lidí ) jak cejtim, že se dělá tak to máznu. Ten Excipial bych bejt tebou na obličej nepoužívala mě to akné ještě víc zhoršilo děsně mi to ucpávalo pory- vlastně mi ho dala kožní na takovou tu krupici na rukách, ale na to mi to taky nepomohlo ( oni jsou dva jeden na extrémně suchou to je ten oranžovej a pak je ještě tušim modrej na sušší ) díky za takovej článek. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Sudocrem znám, je fajn, ale bohužel na moji pleť nic zázračnýho :(
      Jojo, já už ho raději nepoužívám :)

      Vymazat
  24. Ahoj ..tak liecit sa budes este dlho tot liecba na dlhe trate sma som mala podobnu tvar moznu trocha lepsiu naozaj treba ist ku koznej ta ti poradi a predpise nejake masticky samozrejme nie kazda zabere a ked nezbere jedna predpise ti druhu treba len skusat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. promin, ale asi si teda clanek necetla, ke kozni chodim

      Vymazat
    2. Aha citala ale nie cely :D a co ti teda predpisla ? ja ma taku vodivku ona tak vysusuje a tu ty spravia v lekarni taku nemas ci?

      Vymazat
    3. Všechno je to v článku. Skinoren.. Žádnou vodičku nemám, nevíš název? :)

      Vymazat
    4. no neviem nazov lebo neni napisany na flasi ale krem mam imazol plu :)

      Vymazat
  25. Ahoj, nemám čas číst komentáře a možná se tě už na to někdo ptal, tak se kdyžtak omlouvám...brala si někdy ATB (tablety) ? nebo používáš lokální ATB? zdá se mi, že už máš celkem silnou formu akné, já ho mám tak o třetinu lepší, než ty a dneska mi doktorka napsala ATB (Sumamed) Díky za odpověď:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ATB jsem nebrala nikdy jako léky, ale brala jsem Roaccutan. Já ti nějak nevím, mi ty ATB přijdou hrozné sračky a stejně na moc dlouho nepomůžou..každopádně zítra jdu na kontrolu, tak se poptám :)

      Vymazat
  26. a jak je to dlouho, co si dobrala roa? a měla si před léčbou roa horší pleť než je na fotce? já si právě myslela, že roa je to nejkrajnější řešení a že když je dodržena správná doporučená dávka, že se akné nevrátí či vrátí ale jen v podobě pár pupínků..:O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi 2 3 roky, teď si to přesně nepamatuju. Heleď, to jsem měla úplně "jiné" akné, měla jsem spoustu malých vřídečků po obličeji, které se prostě pořád plnily a bylo to fakt nechutný.. Jakoby najednu stranu jsem tu pleť měla lepší bych řekla, ale nadruhou stranu ani ne, ale podkožní boláky jsem neměla žádný, ty se mi právě začly dělat až během léčby Roa.
      Tuhle pleť, co mám teď, mám po vysazení HA, ona sice vypadá strašlivě, ale ve skutečnosti jsou to už jen fleky, ne pupínky. :)

      Vymazat
    2. aha tyjo..no já sem na tom hodně podobně, mám spíš takové fleky, nebo takhle..nemám boule, moc beďarů na vymáčknutí se mi nedělá, spíš mám takové fleky nebo je to hodně pod kůží a zynerit a skinoren na to nepomáhají..až dokončim léčbu s ATB tak ti můžu dát vědět, jak sem na tom a kdyžtak poslat fotky před a po..přijde mi, že máme hodně podobný akné,akorát já ho mám o něco míň

      Vymazat
    3. Hm..tak máš asi prostě podkožáky, ale nevím no.
      Fotky mi klidně pošli, budu jen ráda! :)

      Vymazat
    4. ok, tak já se ti pak někdy ozvu na mail, až budu mít dobraný ATB, začnu s nimi až tak za dva týdny, za chvíli jedu k moři a nechci je brát tam..:)

      Vymazat
    5. super, budu se těšit :)

      Vymazat
  27. Ty jo, chudinko, jen bych ti chtěla napsat, že každý má něco (ano najdou se i ty "dokonalé" ale zas tak dokonalé taky nejsou)... já jsem zrovna ten typ, že pleť mam bezproblémovou, pupínek se mi udělá zřídkakdy, ale na druhou stranu, mam zase hrozně křivý zuby, takže nejlíp vypadam na fotkách, a na živo se pořádně nemůžu usmát... člověk si nevybere, držim ti palce, ať se ti pleť co nejlépe uzdravuje !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc za podporu :)

      Vymazat
    2. Když jsem koukala na tvé fotečky, jako bych viděla sama sebe od nějakých 14 do 20 let. A to už je víc jak 25 let. Bohužel (bohudík?)tehdy žádné přípravky nebyly a ještě kolovaly všelijaké rady, takže jsem se třeba nemazala, abych neměla mastnou pleť atd., takže jsem měla pupínky a mastnou pleť, která se loupala :( Bohužel jsem hodně sportovala a vypozorovala jsem, že mi časté pocení taky nedělá dobře. Časem se to trošku zlepšilo, najvíc asi v těhotenství a tak kolem 30. Zarudlé flíčky určitě kolem 20 let. Dneska po nic není žádná památka, ale je pravda, že bez pupínků už asi nebudu nikdy, ale i tak je to pro mě zázrak. 2 synové to zřejmě zdědili po mně, ale staršímu je 20 a vše se mu krásně zhojilo a má moc pěknou pleť. Takže vydrž, je to běh na douhou trať, ale uvidíš, že to zmizí a do 20 budeš mít pleť bez flíčku. Moc zdravím Vlaďka.

      Vymazat
    3. moc děkuju za komentář:)

      Vymazat
  28. Ahoj, moje zkušenost, měla jsem obdobný problém a to musím podotknout, že ani né ze čtvrtinky takový jako ty, no, každopádně, když mi po pupínku zůstala na tváři jizva tak jsem začala docela panikařit, navštívila dermatoložku, která mi napsala doporučení do nemocnice na kožní, kde jsem strávila zhruba měsíc, dostávala jsem různou kombinaci léků, pak ještě dojížděla půl roku ambulantně a problém je již několik let pryč. Podle mého názoru, ty patlámo přípravky neřeší podstatu, kdy kožní projev je známkou něčeho špatného zevnitř...nemyslím ve zlém :-).No, nejvíc bych se obávala těch následků - jizev. Držím pěsti.P.

    OdpovědětVymazat
  29. Promiň, ještě doplňuji, že se jednalo o MIKROBIÁLNÍ VAKCÍNU, ležela jsem v Olomouci. Petra

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj,přesne takové akné jsem mela po vysazeni HA, je mi 26 let a s akné bojuji již pátým rokem. Dost jsem se s tim natrapila a utratila opravdu hodně penez za kosmetiku a různé procedury atd. No proste jako většina holek pro ktery je vzhled důležitý. Pak jsem se seznámila s pani kosmetickou, která mi doporučila značku sampar. Rekla mi, ze moje plet vola po hydrataci a ze jsem si plet přípravky na akné uvedla do hrozného stavu. Koupila jsem si sadu sampar v sephore se slevou 20% te vyjde na 1000 Kč, je tam fluid na den, maska na noc a tycinka na ppupinky. A pak jsem si ma doporučení pani koupila zinkovou mast a jeste mycí gel od samparu. Celkem me to vyšlo na cca 1600. Pod make-up dávám rano fluid a na noc střídám zinkovou mast a masku. Poslala bych ti fotku ale tady to nejde. Po 1. Tydnu mi zmizely jizvy po akné (ty červené fleky) a po měsíci používání jsem mela akné pryč!!! Vel si v sephore vzorecky a vyzkoušej si tuhle kombinaci a uvidíš sama. :-) mam ted plet sjednocenou bez zacervenani, bez pupinku a noce se mi udělají velmi výjimečně a kdyz mi pred menses nejaký rasi dam si zinkovou mast několik dni po sobe na noc. Urcite ted ze zacatku masku a zinek nestridej dávej jen zinek, myj si obličej jemným mydlem a vodou a do čistí obličejem miceralni vodou (mam od sephore, naprostá spokojenost) ... Me to opravdu pomohlo :) a ty penízky za to stojí ;) mam plet uz rok v pohode:-) jednou jsem sampar vyřadila a akné se mi vrátilo v plny podobě ;) proste to je nejaký zázrak :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Mám skvělé zkušenosti s Enterosgelem. Je to dextoxikace, užívá se vnitřně (můžou ho i novorozenci, takže úplně bez vedlejších účinků) a zároveň se dává na obličej. Moc mi pomohl.

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, nikdy jsem neměla akné tolik rozsáhlé, ale všechny víme, že i jeden pupinek udělá s vaším sebevědomím dost. Nedávno jsem vysadila ha a pleť se mi zhoršila, přesto, že sem ji začala brát jen kvůli tomu, jenže na to mě nikdo neupozornil. Proto než se rozhodnete do ni jít, doporučuji si přečíst články, jak vaše pleť může vypadat po vysazení. Ale abych se dostala k tématu :-). Hrozně mi pomohla zinková mast, dokonce ji v malém množství používám i pod makeup, pravidelně na noc a mam pleť jak miminko, hlavně hrozně zrychluje hojení právě těchto červených fleků. Stojí v lékárně kolem padesáti korun. Takže za zkoušku opravdu skoro nic nedáte :-). Těšila jsem se až jednou budu mezi těmi, kteří můžou říct, že vyhráli :-), tak doufám, že mi to vydrží a pomůže to těm, které to zkusí :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Na skvrny je dobrý chemický peeling,ale raději jen od kožní lékařky.

    OdpovědětVymazat
  34. Nevím,jak jste dopadla u doktorky,ale tohle nevypadá na akné,ale na Rosaceu. Tu má i můj manžel. Dost si ji lidé pletou s akné. Jsou na to krémy,je dobře vynechat určitá jídla. Vše byste našla na netu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥