Jane ♥ Beautiful

12. května 2013

Dýňový a pupalkový olej - vnitřní užití


Krásný nedělní večer :) , 

dneska bych vám ráda pověděla něco o olejích, tentokrát je ale nebudeme dávat ani na vlasy, a ani si s nima nebudeme čistit zuby, nýbrž je budeme jíst! A víte proč? No přece proto, abychom měli krásné zdravé vlasy a taky pleť. :)
 Myslím si, že loknout si každý den trochu oleje je velmi prospěšné, já jsem si pro to vybrala olej dýňový, který je bohatý na zinek a taky olej pupalkový, který je "pro krásu pleti".

DÝŇOVÝ OLEJ


Dýňový olej používám už s přestávkami asi půl roku a poradím vám, pokud máte cestu do Rakouska, tak si ho určitě kupte tam, 0,5 balení vás tam vyjde na cca 7-10 eur, u nás vyjde mnohem dráž.
Koupila jsem si ho primárně kvůli vlasům, protože jsem četla, že na ně má blahodárné účinky. A musím říct, že mimo to i dost pomohl pleti. Pokud znáte takové ty malé vřídečky, které jsou pořád zanícené a ne a ne se zahojit, stále jsou plné hnisu, tak přesně na tyhle mi pomohl! Po měsíci používání byly fuč. :)
Krom toho ale fakt dobře působí na vlasy, rychleji totiž rostou!  Zjistila jsem, že mi vlasy jakoby podrůstají a i kadeřnice si toho všimla. Navíc ho jednu chvíli jedl i táta a taky řikal, že má nějaký hustší vlasy a to na těch jeho pár chlupech je to sakra znát!:D Navíc když už jsme  u těch tatínků, je dobrý na prostatu.
Další pozitivum jsem našla v tom, že vlasy jsou méně suché. Když jsem ho přestala používat asi na měsíc, měla jsem strašně suché vlasy a furt jsem si říkala, čím to je, péči jsem nezměnila.no a pak mi to došlo, olej!..no teď ho používám znova a super.
Jím každé ráno 1 lžíci a je to...hnus. Je tam opravdu hodně, ale hodně cítit dýně, ale už jsem to vychytala a olej si dám jakoby pod jazyk a rychle to zapiju vodou, takže se to dá :D
Možná si někdo řekne, proč nejím normálně semínka.. No nevim jak pro vás, pro mě je ale prostě jednoduší tohle :)

 

PUPALKOVÝ OLEJ 

 

Pupalkový olej jím chvilku, asi 2 měsíce. Je celkem drahý, já ho kupuju v lékárně asi za 150,-/100ml.
Bohužel tady vám neřeknu, jestli mi nějak zázračně pomohl na pleť, protože krom něho používám ještě spoustu dalších věcí, takže fakt nevím.
Nicméně, myslím si, že je fajn ho užívat. Je super při menstruačních obtížích. Když jsem brala HA, nikdy jsem s tím problémy neměla, ale co jsem ji vysadila, mám celkem nepříjemný bolesti a když nad tím teď uvažuju, tak je mám za poslední dobu vážně mírnější! Taky je prospěšný pro těhotné ženy, pomáhá uvolňovat porodní cesty a připravit tělo na porod. Prostě je to olej přesně pro nás. :)
Užívám ho taky 1 lžíci denně a je mi o něco příjemnější, než dýňový, protože nemá žádnou chuť, jen je malilinko nahořklý.

 

SHRNUTÍ

 

Když to shrnu, tak bych vám opravdu doporučila do jídelníčku oleje zařadit, ať už to bude olej dýňový, lněný..nebo prostě jakýkoliv. Jsou pro nás velice prospěšné a některé, jak vidíte i skvělé na vlasy a pleť a taky nehty. Co používám tyto oleje, tak se mi méně třepí nehty a jsou pevnější, vlasy jsou méně suché a hlavně rostou rychleji. Pleť je taky o něco lepší, ale není to žadná hitparáda. :)
Chtěla jsem jíst ještě lněný olej , takže jsem si jednou koupila lněná semínka, rozdrtila je a každý den si je zalila vodou a vypila..ale to je teprv hnus! Ono to totiž vytvoří sliz, kterej je právě žádoucí, no a vypít to.. můžu vám říct, že než jsem vypila celou sklenici, chtělo se mi tak 5x zvracet. Většinou jsem ji ani celou nevypila, protože ten sliz..to se fakt nedalo:D. 
Chystám ještě článek o detoxikaci nebo prostě o vnitřní léčbě akné, tak snad budete pro. :)


Jíte nějaké oleje? 

Užívejte zbytek víkendu, pa J. ♥

36 komentářů:

  1. Teda, ten dýňový olej mě nalákal, hlavně na ty hnisavé boláky :/ kdysi jsem četla o pozitivních účincích dýňových semínek, takže tomu dost věřím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasný, jenže já jsem hrozná, je pro mě prostě jednoduší sníst ráno lžíci oleje, než hrst semínek:D
      Ale na ty pupínky to fakt pomohlo.. úplně jsem si taky řikala, že co je, jakto, používám to samý a pak mi to došlo :)

      Vymazat
    2. Mě se bohužel po dynaku zacly neuveritelne mastit vlasy..jím ho uz asi 3 tydny kazde rano 1 lzici na lačno, a opravdu sem temer okamzite rozpoznala castejsi mastnotu u hlavy. Mam totiz suché pouze konce vlasů, jelikoz se nebarvím a odrosty- zdravé, jsou logicky prirozene mastné, tudíž me ten dynovy udela asi neplechu nez ucinek. Dost me to mrzi protoze ono to tu kvalitu opravdu tem vlasum propujci, ale bohuzel to i brutalne masti ty vlasy-takze shrnula bych to tím že používat s přestávkami a rozhodne ne kazdy den.

      Vymazat
    3. Mě se bohužel po dynaku zacly neuveritelne mastit vlasy..jím ho uz asi 3 tydny kazde rano 1 lzici na lačno, a opravdu sem temer okamzite rozpoznala castejsi mastnotu u hlavy. Mam totiz suché pouze konce vlasů, jelikoz se nebarvím a odrosty- zdravé, jsou logicky prirozene mastné, tudíž me ten dynovy udela asi neplechu nez ucinek. Dost me to mrzi protoze ono to tu kvalitu opravdu tem vlasum propujci, ale bohuzel to i brutalne masti ty vlasy-takze shrnula bych to tím že používat s přestávkami a rozhodne ne kazdy den.

      Vymazat
  2. Dynovy olej piju kvuli vlaskum a pomaha!! Na detox momentalne piju mlady jecmen a jim chlorella tabletky a ten jecmen, to je teprve hnus fialovej, vlastne zelenej.. ale pomaha mi na astma, tak den davici reflex kazde rano pretrpim :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to jsem ráda! Hele, já chtěla taky začit pít i ječmen, ale mám teď toho dost(zelenej jíl, různý čaje, psyllium..), takže jsem to raději nechala.. Ale dávala mi ho chutnat kamarádka, která si ho namixovala s banánem, kokosovým mlíkem a skořicí..a normálně to bylo dobrý!:D

      Vymazat
    2. Mmm, dobry napad, dekuju :) ja ho micham s ananasovym dzusem a je to skoro pitelne, ale kokosove mleko vyzkousim.. a psyllium samotne je taky hnus slizkej, jeste stesti, ze se prodava i v kapslich..

      Vymazat
    3. Jo, psyllium taky neni nic dobrýho :D hlavně ho musim rozmichat v skleničce vody, pak to ještě jednou skleničkou zapít..no mám tam po ránu pěknej žabinec :D

      Vymazat
  3. Tak já raději slupnu nějaká semínka než spolknout olej, na to prostě nemám žaludek, ale jinak oleje miluju...Na vlasy, tělo, obličej i na saláty :D
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak řikám no, já už to vychytala, že je ani necítím :D

      Vymazat
  4. tak já znám jenom slunečnicový, olivový a bio kokosový :DDD
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jasně no, ty klasické na vaření jsem úplně nemyslela..:D

      Vymazat
  5. dýnový na vlasy je zázrak, ale na mastící se teda ne. přítel ho jí kvůli vypadávání, na to je to super, ale říkal, že mu jakoby z těch vlasů pak leze zpátky, mastí se mu od té doby šíleně. Kvalitu vlasů ale vážně dokáže vylepšit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jo? Ty brďo.. já mám vlasy mastný celkem dost, u kořínků, ale nějak jsem to přisuzovala vysazení HA a vlastně dýňák jsem začala jíst taky někdy v tomhle období..no vidíš to! Ale asi ho jíst nepřestanu, to si radši budu mejt vlasy každej den :D

      Vymazat
  6. Já jenom, že ti moc fandím, ne každý výjde takhle veřejně "s kůží na trh" (doslovně)... Taky mám problémy s akne, sice ne podkožní boláky, ale za to zanícené čelo a nos a to fest... HA mi pomohla, ale vysadila jsem, po měsíci a něco se to teď trochu zhoršilo, ale pořád to není tak zlé jak před braním, ale obávám se, že to do měsíce bude zpátky všechno, tak už se nechávám inspirovat radami co s tím, jelikož dostupná kosmetika (i třeba Bioderma) byla na to krátká. Takže se těším na každý další článek!
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Klárko!:)

      Vymazat
    2. Treba pit vela vody, ja mam teda uz dost rokov, ale plet stale cistu nemam. Ale spozorovala som, ze ked pijem vela vody,je to lepsie.Tiez som brala HA a ked som ju vysadila, mala som pocit, ze je to snad 100x horsie ako predtym ako som ju zacala brat, strasne sa mi mastila plet.Ale ked som ju vysadila druhykrat,bolo to ovela lepsie.Nejaky cas som pila zihlavovy caj, teraz sa snazim pit vela vody a vazne to pomaha.Treba sa cistit zvnutra.A Bioderma je naozaj super.
      Sona

      Vymazat
  7. Jani, já poslední týdny piju konopný olej a střídám ho s pupalkovým, ten mám v kapslích, ale dřív jsem ho měla klasický tekutý a byla jsem vždy moc spokojená s výsledky. Dýňový jsem zatím nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hm, konopný mám doma taky, pozoruješ po něm něco speciálního? :)

      Vymazat
  8. :D Prej na jeho pár chlupech. :D Si mě pobavila Jani. Moc sem nezkoumala oleje jako pro zdraví či jako kosmetiku,ale asi bych měla změnit přístup. :) Určitě se mrknu na ten dýňový olej. :) Jinak já beru normálně tablety se zinkem i když nemám pleť tak špatnou, ale vypadávají mi vlasy a slábnou nehty tak sem si řekla,že je zkusím jako doplněk stravy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To jsem ráda!:D
      jojo zinek beru taky..ale nějak nevidim rozdíl :D

      Vymazat
  9. Oleje určitě vyzkouším :) hodně jsem četla o blahodárných účincích všech možných semen, ale jsem líná je jíst - oleje z nich jsou tedy schůdným řešením! :) Co se lněných semínek týče, zkus je rozdrená nasypat na chleba s máslem (nebo čímkoliv), skoro je necítíš, ale všechny látky do sebe stejně dostaneš. Je totiž fakt, že slizovitá voda není narozdíl od oleje úplně lákavá. Já jsem se takhle snažila kvůli detoxu pít denně poránu vlákninu a taky jsem toho musela nechat, protože mi bylo blivno :-D ale třeba se ještě někdy hecnu, přeci jen to hodně pomáhalo na zažívání i celkový pocit. Na článek o detoxu se tedy velmi těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, pro mě taky:)
      No..já je občas zkusim dát do jogurtu, ale ne každý den no, takže je to trošku k ničemu..
      No hele, vlákninu piju taky (to psyllium) ale nepřijde mi to tak hrozný..jako je to nic moc, ale přežiju to:)
      Děkuji!!!:)

      Vymazat
  10. Vypadají skvěle ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Díky Tvému článku, půjdu po práci domů a hend do lednice, kde mám zašantročené zásoby dýňáku =) zkusím ho a uvidíme, na tu ple%t bych určitě něco potřebovala. A za článek o detoxu bych byla moc ráda. V době, kdy jsem vysadila HA, chtěla jsem nějaký detox a nic kromě různých harekrišnovských keců jsem nenašla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak to jsem ráda!:D
      No..ono to asi nebude úplně detox, spíš "detox", prostě jen piju různé čaje, zelený jíl a další věci.. uvidíme:)

      Vymazat
  12. Dýňový olej si musím zase koupit! Je skvělý, taky mi po něm začaly podrůstat vlasy a hlavně přestaly padat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zapomněla napsat, vlasy mi taky padají méně:)

      Vymazat
  13. Tak ten dýňový někde koupím)

    OdpovědětVymazat
  14. Kde se dá koupit ten dýňový a kolik cca stojí? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Dynovy olej konzumuju uz aspon dva roky. Vzdycky mi znami z Vidne privezou tri lahve oleje, cca 10 euro za 250ml...Davam si ho na zeleninovy salat nebo je i vyborny s rajcaty a mozzarelou ;) o jeho ucinkach jsem se dozvedela az pozdeji..jen pozor,kdyz se dostane na svetle obleceni, nejde vyprat! videla sem ze ho prodavaji v DM a prej mozna i v Bille a na webu vsude kde prodavaji kvalitnejsi oleje. Jen skoda ze je u nas tak predrazenej....

    OdpovědětVymazat
  16. Prodává ho firma Probi , http://www.probi.cz/cs/konvencni-produkty/dynovy-olej. Je to originání Štýrský dýňový olej, takže ten nejlepší jaký se dá sehnat. Ceny mají taky velmi příznivé , 250 ml láhev stojí 195 Kč, vč DPH.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nemůžou oleje nějak narušit hormony, nebo snížit účinnost HA. Vím že je to hloupost ale já jsem hrozný strašpytlík navíc jsem někde četla že se pupalkový olej snaží urovnat hormony tak jestli by to nemohlo nějak narušit..:( A jak rychle ti vlasy rostly? :) Oproti tomu, když si oleje neužívala..Jinak máš super blog určitě budu navštěvovat pravidelně..! :)
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narušit bych řekla rozhodně ne, spíš neopak, ten pupalkový se užívá i na ženské problémy, mně třeba hodně moc pomáhá před menstruací, o dost méně mě bolí bčicho (skoro vůbec) a mám ji i slabší :) Myslím, že na snížení činnosti HA to vliv mít nebude, neboj se :)
      No nejde spíš o to, jak rychle rostly, ale že mi spíš podrůstaly, tzn. že se zahušťují.. a hlavně nebyly tak suché :)
      Děkuju!:)

      Vymazat
  18. Elisa Sawyer2. 2. 2014 2:53:00

    Jsem tak vděčný Elisa Sawyer za poskytování mě konopný olej tady v České republice. Byl jsem diagnostikovat rakovinu prsu před 2 lety a od té doby jsem udělal hodně Chemo a radiační které mi pomohou, ale jen poškozený svůj imunitní systém a činí je slabá a bezmocná. Přišel jsem přes slzy Phoenix a já jsem četl o konopný olej hodně a viděl, že jsem mohl mi poskytnout Konopný olej je zde stát, kontaktoval jsem ho na: ericolivermedicalservice@hotmail.ca pro zadávání zakázek tohoto léku, k mému překvapit léky bylo pořízeno a dodáno do 48 hodin a já jsem byl na léčení za poslední 3 měsíce. Jsem teď tady, aby svědčil, že nejsem víc rakovinou, mám zkušenosti celkovou transformaci v mém zdravotnictví se Rick Simpson Konopí služby oleje. všech pacientů s karcinomem, kteří žijí v České republice a na jiné oblasti země, dostat své konopný olej z ericolivermedicalservice@hotmail.ca,
    Elisa Sawyer

    OdpovědětVymazat
  19. Ani jeden z olejů neznám, tak díky za tip. Určitě je vyzkouším. Ráda používám ochucené oleje :-) . Jídlo díky nim nemusím tolik dochucovat a je dobré :-) . Hlavně jak je tam ta chuť s olejem už od začátku vaření, tak je to úplně jiné, než když jídlo dochucuju až ke konci vaření :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥