Jane ♥ Beautiful

14. dubna 2013

Make up pro mastnou pleť Mary Kay

Krásnou slunečnou neděli :),

dneska pro vás mám tip na make up, který v poslední době hodně používám. Dostala jsem se k němu úplnou náhodou, protože sama od sebe bych o něj ani nezavadila..ale znáte to, teď ho mám docela dost ráda:)
Jedná se o make up značky Mary Kay (která mi je mimochodem hoodně nesympatická). Ale jednou jsme  byli na horách a kamarádka  je měla asi ve 3 v různých odstínech a řekla mi, že tenhle nejsvětlější stejně vůbec nepoužívá, že mi ho dá. Tak jako jasně, kdo by si ho nevzal :D.
Firma MK na mě působí jako takovej drahej Avon/Oriflame a "všechno je to děsně úžasný", takže jsem si od něho nic neslibovala... a přitom mě docela mile překvapil!


Mary Kay Matte-wear liquid foundation

 



ZMATNĚNÍ


Jak je z názvu jasné, tak make up je matující a je určen pro mastnou/smíšenou pleť. Tak ano, s tím vážně souhlasím, protože matuje  dobře a pleť vydrží zmatněná na mě poměrně dlouho, cca ty 4 hodiny, ale ani pak nejsem vyloženě olejovitá, spíš se tak decentně lesknu (a to je zázrak!). Ale je pravda, že tomu dopomáhá i nějaký ten heřmánek..

 

ODSTÍN 


Já ho mám v odstínu Beige 1. Je hodně do žluta, to můžete i vidět  na fotkách, ale sedí mi dobře, protože s ním nejsem mrtvolně bílá, ale pleť má spíš takovou zdravější barvu. Porovnala jsem vám ho s make upy, které by alespoň někdo z vás mohl mít  doma, abyste si mohli odstín lépe představit.
 Zleva Rimmel Match perfektion v odstínu 100 Ivory, MF Lasting Performance v odstínu 105 soft beige, Dermacol cover 213, za ním 208, bb Lioele beyond the solution a nakonec Mary Kay make up.

 

KRYTÍ

Kryje slušně, na bíbíčka ale bohužel nemá. U mě je potřeba vždy korektor.


 

 VZHLED

 

Ze začátku jsem s ním docela bojovala, protože on mi mrcha vytvářel mapky, jenže.. Vždycky když jsem si ho nanesla, tak jsem si řikala, že to je hrozný, že mi zalezl sem a sem, tu něco zvýraznil, tu mi udělal mapu..ale když jsem se po cca 10 minutách koukla, tak žádný mapy, žádný zalezání, nic. Jakoby si pořádně "sedl" a najednou vypadal fakt dobře.. Takže to prostě jen chce chvilku vyčkat a on pak s pletí krásně splyne.

PARFEMACE


Vůně je klasicky mejkapová, nevadí mi.

VÝDRŽ

Co se týče výdrže, tak je to takovej průměr. Výdrž se pohybuje okolo 8 hodin, pak už opravdu zalézá do porů, tentokrát  se to nikam neztratí, ale pořád je to přijatelný, vidím to jen já zblízka, ale víte jak.. i to by make up za skoro pětikilo dělat nemusel. 

KONZISTENCE

Konzistence je taková střední, ani tekutej ani hutnej, ale docela rychle zasychá a má matný finish. Já ho nanáším plochým štetcem, prsty jsem to nezkoušela. (tím se teda ale o něco i zesiluje i krytí, no)




+ krytí
+ pleť vydrží matná
+ odstín
+ neucpává pory/ nezhoršuje akné
+ konzistence
+ po chvilce s pletí krásně splyne a vypadá přirozeně
- po 8 hodinách zalézá do porů a nevypadá tak dobře jako ráno
- výdrž

SHRNUTÍ

 

Myslím si, že tento MU stojí za povšimnutí a moc se mu omlouvám, že jsem ho tak odsuzovala, protože mi momentálně, co jsem přestala používat bíbíčka dělá velikou službu. Trošku mě teda mrzí to zalézání do poru, to by si trochu vychytat mohl! Není to úplně hitparáda,  teď mi sice vyhovuje, ale pokud bych našla něco lepšího, bránit se nebudu.


24 komentářů:

  1. Jani, já jen četlas tenhle článek? Jako něco na něm asi bude... já jen jestli ti to akné nezhoršují právě BBčka?

    http://hellobeautyczech.blogspot.cz/2013/04/nazor-na-bb-kremy.html

    trocha reklama cizímu blogu, ale nevadí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo četla, právě proto píšu, že už je nepoužívám.. Díky tomuhle článku jsem s nimi na nějakou dobu přestala, pak je zas zkusila a ejhle zhoršilo se mi to.

      Vymazat
    2. Tak tenhle článek jsem si taky přečetla, a to zrovna v době, kdy jsem na poště měla vzorky BBček :D (poprvé jsem se dokopala je zkusit a ono tohle :D) no a protože mám taky akné tak jsem byla docela zklamaná, takže jsem je zkusila jen trošku a na chvilku, ale přestala jsem nadobro používat tekutý makeup (v tom mém silikony byly taky) a přešla na minerální, a pleť se vážně zlepšila, takže BBčko už použiju (abych to dopotřebovala :D) opravdu jen vyjímečně. Sice u toho minerálního mi vadí že tolik nekryje, ale co nadělám :). A taky když mám někde sušší místo tak to zvýrazní. No ale abych kecala taky trošku i o článku :D... Mary Kay jsem nezkusila vůbec nikdy nic, nějak mě to neláká, i když jsem četla poslední dobou chválu. Ale krytí je, koukám, vážně dobrý :)

      Vymazat
    3. Já bych to neviděla tak tragicky, všude se píše jak silikony ucpávají pleť přitom silikony jsou skoro v každé bázi (zajímavé, že báze nikomu nevadí) a navíc třeba dimethicone není komedonní (http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.htm). Ale samozřejmě určitě to někomu nemusí sednout, ale já jsem s BB nikdy problém neměla, že bych po nich měla akné.

      Vymazat
    4. Nooo, já to s těmi silikony taky nepřeháním, ale přece jenom v bb jich je fakt hodně a jak jsem psala, zkusila jsem je přestat používat, pak asi 3 dny jsem je zase používala a šup, 3 nový a dost velký pupínky na světě.
      Navíc báze nepoužívám, ta od Dermacolu mi ucpávala pory taky.
      A taky neříkám, že silikony ne, popravdě si myslím, že i v tomhle MU bude silikon, ale určitě jich tam nebude nahuštěnejch tolik,jako v bb.
      jgf: Jakej minerální MU používáš? Já mám od Every day minerals (někde tu mám i recenzi) a ten kryje parádně:)

      Vymazat
    5. No on silikon nebo něco na tom principu musí být snad v každém make-upu. Jinak by se prostě nedostavil takový ten hezký, vyhlazený efekt, kdy vám make-up perfektně přilne k pleti. Proto se ještě občas traduje pověra, že make-up pleti škodí, ucpává ji a na problematickou pleť nepatří. Není to pravidlo, musíte to na sobě zkusit, co vám vyhovuje. A prostě i BB můžou těmihle neduhy trpět. Majitelky problémové pleti si na sobě musejí vyzkoušet, co jim vyhovuje a bohužel nemohou vzít za vděk tím prvním, co pupínky hezky zakryje. Ale to je stará věc. Kolem BB se rozpoutalo nekrytické nadšení, ale jako všechno to má samozřejmě i svoje nevýhody.

      Vymazat
    6. Jo asi jo, právě proto píšu, že to tak nepřeháním..prostě když tam je tak ok, když ne, jsem ráda, ale zase prostě všeho s mírou.. U těch bb jsem bohužel zjistila, že mi fakt nevyhovujou, což mě mrzí, protože podle mě vypadaj daleko lépe na pleti než klasické MU..

      Vymazat
  2. Ted je ta prava chvile podekovat ti za ten napad s hermankovym ledem..pouzivam dle tve rady a zazrak!! fakt se mastim mnohem, ale jako ze fakt MNOHEM min! vydrzim cele dopoledne bez odsavacich papirku a prepudrovani, proste parada.. sice kazde rano pretrpet to zmrazovani obliceje neni moc prijemne, ale aspon me to probere.. :o) takze DIKY krasko!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem moc ráda! Hele, já mam naopak ten ranní chlad moc ráda :DD

      Vymazat
  3. Pááni, no tak ten kryje jak bláázen! Thumps up!

    OdpovědětVymazat
  4. kdyby chtěl někdo výrobky MK za nákupku, tak at se ozve ;) samozřejmě nové a nepoužité

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, já bych Ti doporučila vyzkoušet make up od Clinique, dělají přímo na akné, kryje celkem dobře i když bodově při nějakém fialovějším flíčku je potřeba si vypomoct ještě s korektorem. Ale make up vypadá hlavně přirozeně, já si ho nemůžu vynachválit, mám konkrétně Even better pro smíšenou/mastnou pleť. Vzoreček Ti dají na každé prodejně.
    A co je u Tebe nového? Pomáhá mastička od kožní?
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už ho mám napsaný na seznamu, až se dostanu do Prahy, tak si určitě o vzoreček požádám. Myslím, že už mi ho někdo doporučoval (možná ty? nevím:))
      Jinak, z fotky to asi není patrné, ale akné se lepší! Díky bohu, sice mam pusu pořád flekatou a červenou, ale podkožáci pomalu ale jistě ubývaj a nový se netvoří, juch :)))

      Vymazat
  6. Zalieza do pórov aj keď použiješ bázu pod MU ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s bází jsem to nezkoušela, bohužel žádnou doma ani nemám (zatím jsem nenašla žádnou, která by mi vyhovovala..:))

      Vymazat
  7. Poprvé jsem zavítala na tvůj blog a moc pěkně píšeš. Akné mě trápilo hroznou dobu, i když spíš klasický beďárky, než boláčky. Pomohla mi až antikoncepce, ale nedávno jsem objevila čisticí gel s pumpičkou od Biodermy (http://i.parfums.cz/view/1/bioderma/birsebw_kecl30__2.jpg), stojí asi 400,- a je to učiněnej zázrak! Pokud jsi nezkoušela, zkus ho, protože stačí používat to opravdu pravidelně každé ráno a večer a za týden se akné viditelně zredukuje ;)
    Hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Ten gel odBidoermy používám, je to můj miláček :) Už jsem o něm psala recenzi a fakt na něj nedám dopustit..ikdyž, akné mi vyloženě neléčí..

      Vymazat
  8. Moc mě mrzí, že máš takovéhle problémy s pletí :-( Vždycky je mi úplně líto holek, které jsou jinak krásné, ale mají s pletí velké trápení. Držím palce, ať se to brzo zlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo a to bys nevěřila, ale to to mám tady už lepší :) Nejde to moc rozeznat, ale ještě před měsícem jsem měla mega pupeny, teď už mám jen sem tam pár a spíš po nich ty ošklivý fleky :(

      Vymazat
  9. Já se po MK osypala, šílená alergická reakce, nedivím se, kosmetika nacpaná silikonama... nikdy vic :/

    OdpovědětVymazat
  10. Já právě také přes akné používám spíše lehké make-upy nebo BB a míchám je na hřbetu ruky s Dermacol Cover. Vydrží to celý den, žádné zanesené póry se nekonají :)

    OdpovědětVymazat
  11. já tenhle makeup taky mám, a přijde mi moc fajn. Hlavně mi ho kamarádka i barveně vybrala pro můj odstín. Hlavně se mi lbí, že je non-comedogenic, což se u makeupů hledá docela blbě, mi přijde... :) ale určitě existujou další dobré :) teď mi dochází, a nechce se mi do něj upřímně zas vrážet ty prachy :D

    OdpovědětVymazat
  12. tyhle pletové potíže způsobují velmi rezistentní a odolné bakterie v krvi..Lékaři ti nepomohou. Doporučuji očistu zevnitř pomocí MMS (mineral miracle solution) návod jak vodičku vyrobit najdeš na netu...užívej vnitřně 2-3 kapky - 2x denně mezi jídly ...nebude dlouho trvat a nebudeš vědět, co je to akné.

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥