Jane ♥ Beautiful

22. března 2013

Roll-ony na akné

Krásný páteční večer,

dnešní článek bude zase pro ty z vás, které trápí akné. Ehm, všímáte si, že můj blog začíná bejt především zaměřenej na akné? To jsem teda původně vůbec nechtěla, ale protože je blog o mně a zrovna teď je na prvním místě tenhle problém, bude se to tu holt vyskytovat častěji. Ale nebojte, jen o akné psát nebudu, snad blog bude stále bavit i vás, kteří akné znáte jen z rychlíku. :)
V dnešním článku bych vám chtěla něco povědět o Roll-onech na akné. Doma mám momentálně dva a to od značky Nobilis Tilia a Dr. Popov .


 Pro začátek musím říct, jak na tom vlastně s těmi všemi Roll-ony jsem. Víte, mně to přijde trochu jako zbytečnost.. Prostě vymáčknutý pupínek jednoduše přetřu Alpou a hotovo šmitec, jenže zase nadruhou stranu po Alpě se mi většinou hnis objeví znova, což se mi u jednoho z Roll-onů nestává, ale k tomu se ještě dostanem.
Roll-ony jsou určené na ošetřování pupínků. Ten od N.T se navíc může použít i při únavě na spánky nebo zápěstí, to jsem ale nezkoušela, používám je vždy jen na dezinfekci, když si "operuju" obličej. Snažím se to teda dělat co nejméně, ale občas se prostě vytvoří pupínek s bílou čepičkou a tak je to jasný. U obou mně strašně vadí ta kulička, přijde mi to fakt jako blbost, když si vlastně potřu pupínek, pak si potřu jinej a ten hnis z toho minulýho pupínku se mi přenese na ten druhej. Takže jsem to prostě vyřešila tak, že jsem kuličku vyndala. Jenže to šlo bohužel jen u toho od N. T., u toho druhého mi to vyndat prostě nešlo, takže ho furt musím zdlouhavě otírat a to mě fakt nebaví. Z toho důvodu ten od Dr. Popova moc nepoužívám.



Ledový gel Nobilis Tilia

Jak už jsem říkala, vyndala jsem si u něj tu kuličku a normálně si ho vždy vyleju na prst a potřu jím pupínek. 
Konzistece je gelovitá a rychle zasychá, navíc je super to, že zastaví krvácení roznípaného pupínku a většinou (ne vždy, bohužel), zabrání tomu, aby se mi vytvořil další hnis. Voní docela intenzivně bylinkově, ale mně to nevadí, voní mi. Po nanesení místo chvilku pálí, ale není to nic tragického.
Díky tomu, že zabraňuje opětovnému vzniku hnisu ho můžu doporučit. 
Seženete ho na eshopu Síla doteku za 118 kč/10ml
PS: Pokud si budete chtít koupit jen ledový gel, lze ho objednat se sníženým poštovným jen za 35 kč! Více tady



Akneroll Dr. Popov

Omlouvám se za jetý obal, ale mám ho už docela dlouho a prostě se mi ošoupal no. :))
Tenhle roll-on je úplně jiný konzistencí, je to spíš olejíček, než gel.. No a to asi bude kámen úrazu, protože on ani nezastaví krvácení a ani nezabrání dalšímu vzniku hnisu.. A kvůli tomu já ty roll- ony používám, protože jak už jsem psala výše, na dezinfekci můžu použít obyč Alpu. Voní opět intenzivně, řekla bych po tea tree olejíčku, takže po nanesení docela pálí. 
Já nevím no, bohužel tady prostě nevidím důvod ho používat.
Seženete ho na eshopu Dr. Popov za 67kč/6ml 


Oba dva roll-ony vychází cenově zhruba stejně, ale bohužel ten od Dr. Popov vám doporučit nemůžu, ale jistě jsou mezi vámi tací, kteří právě ty roll-ony používají jen na dezinfekci a nic jiného je nezajímá, ale já toho chci  trošku víc a to splňuje jen ten od Nobilis Tilia. Ale zase abyste si nemysleli, tohle vás fakt nespasí! Já ty roll-ony používám jen na malé pupínky, protože s těmi obřími mi to teda fakt nehne.

Používáte? Nebo vám to přijde jako zbytečnost? :)

( děkuji oboum eshopům za postkytnutí výrobků  zdarma k recenzi)

16 komentářů:

  1. Na ty moje ruce- "paže" bych vypotřebovala všecken obsah jednoho za týden :D :D To mi ale připomíná, že bych ti ty moje slavné paže měla vyfotit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak takhle ty roll-ony určitě nepomůžou, spíš prostě jen když si vymáčkneš pupínek :)

      Vymazat
  2. Jani, díky za recenzi. Kdyby se mi někdy dostal pod ruku ten N.T., tak ho nejspíš vezmu. Máš pravdu, taky chci od takového produktu něco víc než jen dezinfekci. Pokud to nic jiného neumí, je to pro mě zbytečné, protože jinak ťupnu na vymáčknutej pupínek trochu líhu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co :)
      Přesně tak no, taky potřebuju něco "víc" :)

      Vymazat
  3. Já je moc nepoužívám, na pupínky dávám hlavně Sudocrem, ale ještě jsem nenarazila na nic, co by na pupínky 100% fungovalo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasně no, ony po tom ty pupínky nezmizej, ale alespoň se neutvoří nový hnis, což se mi stávalo snad vždycky :)

      Vymazat
  4. Gel od NT si nemůžu vynachválit, přesně jak říkáš, zastaví krvácení a zabrání dalšímu vzniku hnisu, to fakt oceňuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tojo, já taky :) mile mě překvapil

      Vymazat
    2. Byla jsem nalomená a teď jsem zlomená. Musí být můj! ;-)

      Vymazat
  5. Tyhle články jsou fajn.. bojuji s akné už také nějaký ten rok, ale po tom co jsem začala brát antikoncepci, se mi pleť zlepšila, ne že bych neměla žádné akné, ale je ho méně a nemám již takové velké "boláčky" jako jsem mívala...
    Já používám různé tubičky, kde je gel, protože ty kuličky mi přijdou nehygienické i když je používám jen já sama... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, já ji zase vysadila a pleť mám takovou, jakou mám, bohužel :)
      Přesně tak, mně taky, nějak to nechápu, když to pak znova přenesu na další pupínek..

      Vymazat
  6. lieh je naj! ;) vysušiť ním nie takéto blbôstky

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám Roll-on z Oriflame. S tea tree. Trochu to pomáhá i na pupínky jako takový, zklidní je, ale nějak nedokážu odhadnout ten moment, kdy začne být kůže přesušená, tak ho skoro nepoužívám, protože to většinou pak vypadá ještě hůř. Pravda, že využití coby desinfekce po operaci pupínku mě napadla taky a používám to tak občas. :-D Používám Pityol (zklidní, zmenší pupínek a tolik nevysušuje) a potom na hojení jizev (červené flíčky, ono to mizí samo, ale není na škodu to urychlit) Infadolan. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. měla jsem Roll-on od Ryoru a byl fantastickej naprosto mi vyhovoval :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Slovo "zbytečnost" v kosmetice není v mém slovníku ;-), takže určitě chci oba vyzkoušet. ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥