Jane ♥ Beautiful

13. března 2013

Můj nejoblíbenější čistící gel - Bioderma Sébium

Krásné středeční odpoledne,


dneska pro vás mám zase něco z oblasti péče o pleť a akné. Nevím, jak je to možný, ale ještě jsem se vám nezmínila o mém nejoblíbenějším čistícím gelu, který je z řady Sébium od Biodermy. Víte, já jinak Biodermu moc nemusím, ne že by nebyla dobrá, ale znám i plno levnějších a stejně dobrých variant, avšak tomuto gelu se, jak už jsem se mnohokrát přesvědčila, nic nevyrovná.


Bioderma Sébium čistící gel


Tento čistící gel je určen pro mastnou, smíšenou, problematickou ale i citlivou pleť. Používám ho  opravdu dlouuho, mám už několikáté balení (možná 4 ?), tak si myslím, že je víc než optimální doba na jeho zrecenzování.
Začla bych asi jeho balením, já mám momentálně 500ml balení, ale mám doma schované i to malé, protože tohle je fakt obří, a tak je na cesty dost nepraktické. Obsahuje pumpičku, to já ráda.. Nejdřív mi teda trvalo dost dlouho, než jsem přišla na to, jak ji "odemknout", ale nakonec se zadařilo.


 Gel neobsahuje mýdlo a konzistence je klasická gelovitá. Po smíchání s vodou se změní v bílou pěnivou emulzi.




Co se týče účinků, tak paráda. U čistícího gelu mi jde hlavně o to, aby dokonale odlíčil, nezhoršoval akné, nevysušoval, nepálil, no prostě, aby byl příjemný. A to tenhle miláček splňuje na 1*. Víte, já jsem v ruce měla nespočet čistících gelů, které mě pořádně neodllíčily a to myslím bez předešlého "předodlíčení". Prostě rovnou nánest na pleť s make upem, umýt a je to. Konec, žádný další dočišťování, předčišťování, nic podobnýho. Po použítí pleť nepne, nepálí, není vysušená ani podrážděná, no prostě ji svědčí. :)
Další výhodou, pro mě obrovskou je, že nezhoršuje akné. No bohužel ani nezlepšuje, ale k tomu mám určené jiné věci, takže za to mu já bod neubírám. Myslím si, že stejně tak jako tak, čistící gely nemají za úkol léčit akné. Mají pleť jenom čistit, čímž vlastně mají předcházet akné jako takovému, ale pokud už nějakou neplechu na obličeji máte a myslíte si, že gel ji vyřeší, tak na to rovnou zapomeňte.
Gel je sice o něco dražší, ale zároveň vydrží dlouho. Mně na celý obličej stačí jedno pumpnutí a při takové spotřebě mi vydrží ten malý půl - 3/4 roku. (myju 2x denně). Taky se mi na něm moc líbí, že pění tak akorát. Nemám ráda, když gely nepění vůbec nebo naopak hodně - pak mi trvá půl dne, než ho celý smyju.
Parfemace je jemná, příjemná.

nikdy se mi nepodaří na kulatém obale vyfotit složení celé


+ je jemný a šetrný k pleti
+ nevysušuje
+ nezhoršuje akné
+ dokonale odličuje
+ příjemně voní
+ nedráždí pleť
+ cena/ výdrž

 Hm, jak na to tak koukám, tak tenhle gel si vážně nezaslouží žádné mínus,  přísahám! :D Mám ho opravdu nejraději, divili byste se, kolik špatných gelů, které pálily a dráždily mou pleť už jsem vyzkoušela. Tohle je moje zaručená jednička. No vlastně ještě jeden je fajn a šlape mu na paty, ten od Vichy, Normaderm. :) ( A že Vichy jinak nesnáším!:D)

PS: Zrovna teď na něho na parfums.cz probíhá akce! Ten 500ml stojí stejně jako 200ml, být vámi, tak dlouho neváhám. :))

Máte s tímto gelem zkušenosti? Nebo případně s jiným, ale stejně dobrým?

( ps. tento článek vznikl ve spolupráci s eshopem parfums.cz)

23 komentářů:

  1. Vypadá moc dobře :), kolik asi tak stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle 500ml bez akce kolem 400,- , s akcí 300,- :)

      Vymazat
  2. brala by som keby boli peniažteky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ho používám, a je fakt dobrý, všechny ty plusy, které jsi uvedla, souhlasí do puntíku.

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla jsem se zeptat k jinému článku, jak ti zabírá glyco a? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... zjistila jsem, že je úplně super na ucpané pory, nemám snad ani jeden a to jsem jich měla plno u kořene nosu, na tvářích.. ale zase naopak mi přijde, že mi zhoršuje ty zánetlivé velké pupínky..no ještě ho testuju, uvidím po čase, ale zatím pozoruju tohle :)

      Vymazat
    2. No já práve mám pocit, že jak mizej ty všechny ucpaný věci na obličeji, že se tvoří mnohem méně zánětlivých pupínků :)

      Vymazat
    3. no já to mám opačně, bohužel :( navíc mi to dnes potvrdila kožní, že na takové zanícené pupence, jako mám já, glyco a fakt nepatří, že je ještě víc "rozežírá".

      Vymazat
  5. přesně s tímto výrobkem zkušenosti nemám, ale od Bioderma mám spoustu věcí a nemohu si stěžovat!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky zkusila plno věcí, ale u většiny jsem našla levnější náhradu nu :)

      Vymazat
  6. Používám ho už přes rok a půl a jsem s ním naprosto spokojená. Doporučila mi ho kožařka, ještě když jsem měla velké problémy s akné (zánět ve tvářích). Dnes už je vše v pořádku, ale zůstanu u něj i nadále :) myslím, že i za tu vyšší cenu se vyplatí si ho pořídit ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá super, mě by sice trošku vadila ta gelová konzistence, ale tu bych možná i snesla:D A máš pravdu, že já taky Biodermu moc nemusím, taky si myslím, že je spousta jiných kvalitních značek, které jsou i cenově přívětivější:)

    Luxy Lady...blog

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám podobné zkušenosti s mycím gelem Avene Cleanance, nemůžu si ho vynachválit, zatím nejlepší ze všech (včetně Vichy). Ale tenhle od Biodermy zní lákavě, určitě ho vyzkouším. Kdyby vyšel levněji nežli ten od Avene (cca 350 za 200ml), bylo by to velké plus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ju, na ten jsem taky slyšela dost chvály, ale nezkoušela jsem ho :) No pokud ho chytneš v akci, jako já, tak tě vyjde 500ml na necelé 300,- :)

      Vymazat
  9. Já mám právě ten Normaderm, pak pěnu Amia, nespočet pleťových vod a několik odličovacích olejů, micelárku od Biodermy atd... Až budu hledat něco nového, kouknu po tomto gelu. Neštípe do očí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neštípe. Občas si s ním odličuju i oči :) (ikdyž vím, že bych neměla..)

      Vymazat
  10. Aaaa, skoda, ze nebydlis blíz.. bych ti ten muj, parkrát pouzity, darovala;)
    nevim, mne nevyhovuje..ani mi nejak nevoni,nemam z nej dobry pocit..
    pouzivam mydla Salisul a Suflact:)
    tak doufam, ze se mi oblicej bude porad zlepsovat:) tuk, tuk,tuk
    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, ty mýdla vůbec neznám, jdu se na ně mrknout :))
      To ti přeju, aby se ti jen a jen zlepšoval!

      Vymazat
  11. Od Biodermy mám Sensibio DS+ gel a vůbec mi nesednul, asi ho vypotřebuju jako sprcháč, i když je to za ty peníze hrozná škoda...ale na obličej už ho vážně nechci...jinak ale nedám dopustit na Hauschův čisticí krém a nebo hydrofilní olej od Hadka, tyhle dva používám na střídačku :)
    Na druhou stranu mám od Biodermy už asi čtvrté balení Pore Refineru, kterýmu se nic nevyrovná :)

    OdpovědětVymazat
  12. Asi ho zkusím :)) Vypadá dobře :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥