Jane ♥ Beautiful

9. února 2013

Jak co nejlépe zakrýt akné

Krásnou sobotu!
v dnešním článku jsem se rozhodla vám ukázat, jak se snažím zakrýt ty moje mrchy, které mě tak trápí. Donedávna jsem to dělala úplně jinak, ale s touhle metodou to vypadá o dost lépe. Možná to znáte a vůbec vás to nepřekvapí, ale jak píšu, já to tak dělám cca měsíc, a tak se s vámi o to musím podělit. :)
Nejde tady vůbec o to, jaké výrobky používat, ale jde o to, jakým způsobem je nanášet. Já to vždycky dělala tak, že jsem klasicky nanesla MU pomocí nějakého vťupkávacího štětce a to samé jsem udělala s korektorem. Jenže, když jsem se snažila ten korektor do pleti vpracovat co nejlépe, aby s make upem pěkně splynul, ale zároveň, aby zakryl pupínky, tak ve výsledku jsem na pleti už žádnej korektor neměla. No a s touhle metodou korektor pěkně s make upem splyne a zároveň kryje.
BTW: Opět vám ukážu můj momentální stav akné, takže se prosím nelekejte, není to nic pěknýho a je to pro mě docela těžký to sem dávat, když na můj blog chodí i mí znamí z okolí. Ale co bych pro vás neudělala. :)


Na naši velkou krycí akci budeme potřebovat: Make up, já mám momentálně bb Lioele Beyond the solution, plochý "vťupkávací" štětec, já mám od Elf, který je původně určen na pudr, ale mně vyhovuje na obojí, korektor, nesmrtelný Dermacol Cover a to nejdůležitější Blending brush. Jo je to ten klasický, kterým se "blendí" stíny, jen by to chtělo mít spešl na stíny a spešl na korektor :).

Před

Postup:  
  • 1) Nejprve nanesem make up pomocí štětce, který do pleti vtiskáváme. Žádný roztírání po tváři, ale pěkně vtiskávat. Tak se docílí většího krytí a lepšího zapracování make upu do pleti. Na celou tvář mi konkrétně tohole bíbí stačí 1 a půl pumpnutí.




  •  2) Teď přichází na řadu korektor. Já používám Dermacol cover, který pomocí "blendícího" štětce nanesu na tvář a pak ho pěkně krouživými pohyby zapracuju. Fakt se mi hrozně líbí, že korektor s make upem splyne a přitom se nevytratí. Popravdě jsem si právě řikala, že si ho určitě rozmažu až moc a nebudu tam mít žádněj, ale opak je pravdou, vypadá to zatím nejlépe ze všech mých možných pokusů a způsobů. Jasně, když zakrývate akné, tak NIKDY nebude vaše pleť vypadat jako bez make upu, to je nemožný, ale furt to vypadá docela přirozeně.



  •  3) Nakonec pleť zafuxujeme pudrem. Mým oblíbeným je  od NYC, za málo peněz hoodně muziky. Opět ho používám tak, že ho štětcem do pleti vtiskávám.

 Tradá a konečný výsledek


Zrovna jsem se chystala na hory, ale o tom až jindy. :)

Budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete, co na tento způsbo říkáte a jestli ho třeba i sami používáte.


Mějte se moc krásně, papa ♥
Ps: Založila jsem si Ask.fm a díky mé oblíbené blondýně (:D) jsem si ho konečně dala na blog. Takže cokoliv vás bude zajímat, ptejte se tady

EDIT: Momentálně (a už nikdy více) bb krémy nepoužívám, zhoršuje mi to akné, teď na pleť používám MU Stay matte od Clinique, jinak se nic nemění.

A pokud používáte bb i vy a máte problémy s pletí, zkuste je vysadit.






















146 komentářů:

  1. Korektor od Dermacolu taky mám a taky ho miluju :)

    OdpovědětVymazat
  2. paráda, výsledek je super :)dermacol cover je zázrak.... pro holky, co mají problémy s pletí jediný pořádný korektor.

    Poslední fotka je pěkná, jsi krásná holka :)





    OdpovědětVymazat
  3. Wau! Zakryla si to úžasně!:) na akné taky trpím a používám stejné vychytávky jako ty akorát od jiných značek:) a ten štětec od Elf mám taky a je super:)

    OdpovědětVymazat
  4. Když tak jako korektor doporučuju Aknecolor z lékárny, stojí kolem stovky a i ty mrchy narozdíl od Dermacolu léčí:) Existujou ale jenom odstíny light a dark.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, ani nevím, proč ho nemám. Dřív jsem ho požívala tak, že jsem si míchala oba dva odstíny :)

      Vymazat
  5. krasne si zakamuflovala problemy.. ja nemam najlepsiu plet, takze pouzivam podobny sposob ako ty.. len najskor pouzivam korektor a az potom make-up a puder :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mně moc nevyhovuje, vždycky se mi ten korektor setře :)

      Vymazat
  6. Mě by moc zajímalo to vtiskávání makeupu štetcem, moc si to neumim představit :)..kdyby jsi měla odkaz na nějaké vtiskávací video budu vděčná :)).Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba tady je to pěkně vidět, sice je to stippling brush, ale myslím, že je to úplně jedno :) http://www.youtube.com/watch?v=DBHYvJd5YWQ

      Vymazat
  7. Ahoj měla jseem úpně stejně takhle akné.. vyzkoušela jsem tunu krémů a vodiček a by se to zlepšilo a nakonec jsem to vzdala a šla na kožní a tam sem dostala na předpis krém a vodičku.. a hodně to zabralo. no a jinak sem vyhodila všechnmo jako pletový vody.. - to jen vysušovala ráno a večer se natřu hydratačním krémema ty zatracený jebáky natru krém spešl od kožní a je to tak o 70 % lepší..navštěvu kožní určo doporučím. Jinak já se nemaluju každej den a měla jsem pocit, že to musí dýchat, ale měla jsem teda hodně snížený sebevědomí, co si budem povídat navíc v 21 mi to přijde pěkně trapný :-D. Jinak teda klobouk dolů jak si to nádherně zamaskovala - jsi krásná slečna :-) a můžu se zpetat máš moc krásný vlásky - to tam máš melírek? :-) měj se pěkně a at se to zhojí budu držet pěsti čtenářka Ivča :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ke kožní chodila, brala jsem dokonce roacutan, ale vždy mi napíše jeden a ten samej krém, kterej mi moc nepomáhá, tak jsem to vzdala. Teď používám úplně jinou kosmetiku a zdá se, že se to zlepšuje, no tak uvidim :)
      Děkuju moc, mám melír, ale nedávno jsem si na vlasy dala přeliv od Loreal casting, 1010 nebo 1021 teď nevím, ale vždy to je skoro stejné :)

      Vymazat
    2. Vidíš a ten Roacutamn mě nic neříká :-D ale stejně já to mám týden lepší pak se to zas zhorší a tak furt dokola...
      JInak uděláš nějaký článek o té kosmetice? nebo jesi už nějaký máš tak promin :-) a třy melírky si měla asi hodně hustý , že než si to nabarvila? já sem to taky chtěla zkusit, ale mám z toho obavu páč to nechci mít žlutý že :-D a má původní barva je taková hnedá...

      Vymazat
    3. Tak roacuttan se dává opravdu jen v těch těžkých případech :)
      No, jeden už jsem dělala možná před rokem, ale dávno už ty věci nepoužívám, někdy ho plánuju určitě udělat, jen nevím přesně kdy :)
      Ano, mám hustý melír, nosím ho už takovejch 5 let.. Jinak ten casting je jen přeliv, on ty vlasy jen natonuje a stáhne žlutej nádech, kterej se třeba po měsíci od melíru vytvoří, na tohle taky chci udělat článek nědky v tohmle týdnu :)
      Já myslím, že když půjdeš ke zkušené kadeřnici a tvoje barva je taková ta "myší", tak se to určitě povede :)

      Vymazat
    4. Teda musím říct, že na mě zapůsobilo, že mi takhle pěkně odpovídáš i když sem anonymní většinou mi ani neodpoví a nebo jen jednou :-/. No jinak já to akné na obličeji zas tak tragický nemám,ale ty záda! to je děs a někdy to i hrozně bolí, třeba i že je na tom tričko :-( a co se týče vlasů tak já mám prrávě obavu jak bych s se skoro úplně blond vypadala ted mám hustej melír jen na půlku hlavy jakože spodní prameny nic víš tak si nejsem tak jistá.. a jinak s těm článkamam mě určo moc potěšíš. ! Měj se krásně a at se daří Ivča

      Vymazat
    5. Pokud je anonymní komentář slušný, nemám důvod neodpovídat :))
      Hmm, tyjo, tak to fakt nevím co s těmi zády, s tím moc problémy nemám, ale já bych se o to snažila starat tak nějak podobně, jako kdybys měla akné na obličeji, takže normálně umýt nějakým gelem ( já mám třeba hrozně ráda od Biodermy sebium), případně si tám dát nějakou mastičku.. Zkus třeba sudocrem nebo zinkovou mastičku, jsou to skvělé věci za pár kaček. I když když to máš tak bolavý, to bych raději zašla na kožní..
      No, tak jestli máš hustej melír, tak to já mám taky, ale je to vlastně skoro jako kdybych byla úplná blondýna no, to já ti takhle neřeknu, ale kadeřnice určitě bude vědět :)

      Vymazat
    6. No zkusím ten sudocrem :-)jinak moc děkuji za rady. Psaní s tebou je fajn !

      Vymazat
    7. Slečně Ivče bych na akné na zádech doporučila nechat si napsat Eclaran. Je to dost dryák, někdo to používá teda i na obličej, to patrně v případě těžkého akné, já na to nikdy odvahu neměla, ale na záda to zabralo. Radši bych se v tomhle směru poradila s kožním, ale na akné na zádech si to lidi docela chválí. Měla jsem akné v pubertě na zádech a ramenou... Mám pocit, že před x lety to bylo v silnější a slabší verzi dokonce. Mně pomohl. :-)

      Vymazat
    8. No já bych taky s tím radši zašla na kožní, já znám ještě Eryfluid, to je prý taky driják..
      Ivčo, to jsem ráda! :)

      Vymazat
    9. Eryfluid jsem měla, to je i na obličej a teda, se mnou to ani nehnulo. Jako dryák mi to nepřišlo, jsou to prostě antibiotika, někdy zaberou, někdy ne, podle toho, co za bakterii v tom hraje roli a podle toho, jak rychle rezistentní se stane. Eclaran bych na obličej asi nedala, ale na záda zabral. Ale to jí stejně řekne kožní, protože mám pocit, že bez receptu to nevydávají.

      Vymazat
    10. Jo? já nevím, nikdy jsem ho neměla. Od kožní jsem měla akorát Duac gel a differine a obojí nic moc..

      Vymazat
    11. Po Eclaranu jsem výsledky viděla. Eryfluid, používaný na obličej, k ničemu nebyl. Ale u akné na obličeji zabrala až HA, takže to přičítám hormonální nerovnováze, měla jsem i šíleně nepravidelnou menstruaci a trpěla jsem na akné na tváři dlouho. Pokud to není hormonální, jakože u mě okolo těch patnácti akné na zádech určitě nebylo, protože to jsem teda měla zrovna období šíleně mastný pleti, tak bych to úplně nezatratila. Differinem jsem si mazala taky obličej. Výsledkem bylo leda to, že ze smíšený pleti se stala strašně přesušená. Já bych se toho nebála, klidně bych zkusila ten slabší Eclaran, kůže na zádech přece jen snese víc...

      Vymazat
  8. krásná, krásná, krásná! a skvělý způsob, asi by mně to samotnou nenapadlo, jelikož blendící štětec používám jen na oči :D jinak, jaký odstín Dermacolu coveru používáš? :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Lioele + Dermacol i pro mě nepřekonatelná dvojka. :-)

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, máš můj obdiv ;). Já teda s akné taky bojuji a nejvíce teď v zimě. Navíc mě štve že jsem ze svých kamarádu jediná kdo má takovýto problém. Tak mě moc nechápou a diví se mi, že furt na sebe něco ''patlu''.. Ale tvoje metoda se mi moc líbí. Pořád to vypadá relativně přirozeně :). Určitě jí zkusím :). Skvělý článek..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přesně, v zimě se mi to příšerně zhorší, je to až smutný, v létě jsem chodila v pohodě bez make upu a nikdo nic nepoznal a teď nemůžu vyjít ani s košem..
      Neboj, s kamarádama to mam stejně a nejlepší je, že mi vždycky třeba řikaj, no kdyby si nic nepoužívala, tak to budeš mít hned lepší, nojo, jenže kdo by s tíhmle chodil, žejo..
      Děkuju moc :)

      Vymazat
    2. :D To mi taky pořád říkají. Ale teď když jsem měla prázdniny, tak sem celý týden chodila bez makeupu (se psem do lesa atd.. pochopitelně :D) ale nic se nezlepšilo! Takže to že za to může makeup je taky pěkná hloupost a tvrdí to jen lidi co akné nemají :D.

      Vymazat
    3. Joo, ja taky jednu dobu nenosila make up a taky žádný zlepšení! :D

      Vymazat
  11. vypadá to super :) ..já naštěstí takové problémy s akné nemám. Mám spíše suchou pleť ale i tak se mi pravidelně nějaké akné objeví ,ale naštěstí jsem objevila jeden úžasný korektor ,který mi to zakryje tak ,že to (skoro) vůbec není poznat :))

    OdpovědětVymazat
  12. Aký je ten BB krém ? Neleskneš sa z neho ? Ja som si BB krémy obľúbila, ale vydržím bez lesku tak max. 2 hodiny a 4 hod ak si pomáham so Shine killer od NYX .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super krycí, ale s tím leskem mi to dělá každý bb. Je to ale lepší, pokud pudr do obličeje opět vtiskávám, to pak vydrží déle matná, ale o tom zas jindy. Jinak prostě jsem se smířila, že se mi pleť bude lesknout furt takže odsávám, odsávám a odsávám..
      Ale na ten NYX se mrknu, děkuji za tip!

      Vymazat
  13. No teda, jdi moc šikovná, jak to umíš krásně zakrýt, na poslední fotce vypadá tvá pleť dokonale:)
    já s akné naštěstí moc problémy nemám, jen jednou za čas nějaký pupínek, mám spíš kolem brady jizvičky a červené flíčky jako památka na pupínky:D ale na to mi naštěstí stačí jen make-up, jednou za čas přidám i ten Dermacol, ale to jen když chci být fakt kočka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :*
      Ono vlastně jak mám tu fotku, tak většina z toho jsou právě čerstvé skvrny po pupínkách, samotné pupínky tam mám jen minimálně, ale i tak je to hrozný no.

      Vymazat
  14. super tip to vťukávanie to sa mi zíde ;) myslela som si že moje akné je hrôza ale ty to máš fakt horšie ;)
    hádam ten boj vyhráš :)

    OdpovědětVymazat
  15. Páni! Tak to je vážně užasné. Musím říst, že se mi ani nechce věřit, jak senzační výsledek z toho vyšel, asi dělám něco špatně:) Díky za jeden z nejpřínosnějších článků, které jsem poslední dobou četla.

    Jen tak dál!

    http://the-honey-cloud.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělé!!!! Parádní výsledek, smekám!
    Já jsem jednu dobu měla atopický ekzém (takže naprostý opak akné, ale ve výsledku to vypadá hodně podobně) po celém obličeji, a nebyla jsem schopná se nikomu podívat do očí. Bohužel na atopický ekzém je makeup, korektory apod. krátký - to prostě zakrýt nelze.
    Díky za každý podobný článek ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)
      S ekzémem naštěstí problémy nemám, ale dokážu si představit, jak to musí být nepříjemné, kort ještě takhle na viditleném místě..

      Vymazat
  17. Zakryla jsi to opravdu moc krásně, jsi šikovná. Nic bych nepoznala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ono ve skutečnosti to nevypadá tak pěkně jako na fotkách, ale pořád jsem s tím celkem spokojená :)

      Vymazat
  18. Tak tohle je bomba! Zakryla jsi to nádherně, a ani to nevypadá, že máš velkou vrstvu makeupu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ve skutečnosti to úplně tak pěkně nevypadá, pořád je prostě vidět, že make up mám, bohužel když někdo potřebuje tak hodně krýt, tak to nikdy nevypadá úplne joo přirozeně no..

      Vymazat
  19. Jéj, moc mě mrzí, že máš s akné takové problémy :(. Snad jednou vymyslí opravdu něco, co bude účinné a všichni, co trpí na akné, budou mít po problémech :). Maskovací akce se opravdu povedla, jsi šikulka a moc Ti to sluší :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, v to já taky doufám, ale pořád testuju něco, pak zase něco... a tak pořád dokola:))

      Vymazat
  20. Ahoj, vůbec tě nechci nějak otravovat, nebo něco, protože vím jaké to je,ale nedá mi to.. měla jsem akné, horší než máš ty, a kožní mi nasadila takové léky, a ty mi to nádherně vyléčily, do posledního pupínku, a mám už jenom jizvy.:) Možná tě to nebude zajímat, ale kdyžtak se ten lék jmenuje Roaccutane. Ale jsi krásná i tak :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vůbec neotravuješ! Naopak jsem moc ráda, že mi chceš pomoct. :) Já už ale roaccutan brala, taky se mi po tom pleť zlepšila, ale teď už na té tváři ani tak nemám pupínky, jako právě skrvny po pupínkách, takže tam teď momentálně na léčení nic není, ikdyž se to tak může zdát :)
      A moc moc děkuju, jsi zlatá:*

      Vymazat
    2. koukám na to, nemáš to nijak do prostoru :)

      Vymazat
  21. Vypadá to úplně skvěle ten výsledek jsi šikovná! Taky používám Dermacol cover, spíš jako korektor teda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Já ho taky používám jako korektor no :)

      Vymazat
  22. Skvela metoda, moc se ti to povedlo! Ja uz na akne tolik netrpim (i kdyz obcas se vyroji nejaky zakerny podkozak a toho lze jen ignorovat, pac delat se s nim neda nic). Mam ale ruzove skvrnky po akne, taky nic moc. Pouzivam vice kryci make-upy (clinique je skvelej) a ruzove flicky zamaznu zelenou vodeodolnou tuzkou od Artdeco, ta to krasne vykompenzuje. Jinak me na cerstve flicky funguje Sudocrem na noc, muzu doporucit. Super clanek!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já mám právě taky plnou tvář těch fleků, pupínky ani moc ne, ale ty fleky no...
      Já na noc občas používám zinkovou mast, což je to samý jako sudocrem, ale můžu jen občas, jinak si pleť zvykne..

      Vymazat
  23. Ahoj,máš moc skvělé a zajímavé články:)
    Chtěla jsem se zeptat,jaky císlo barvy máš toho Dermacol cover?

    OdpovědětVymazat
  24. Janičko, to je zázrak!!! Takže já musím objednat zase nové štětce...:/
    Pereš je po každém líčení, aby se třeba dál neroznášel zánět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak ne, stačí když si koupíš nějakej huňatej blending brush:))
      Peru je 1x týdně, ale po každým použití je aspoń dezinfikuju alpou :)

      Vymazat
    2. Aha. Vidíš to. To zase neznám. Takže dám Alpu na vatičku a štětiny otřu, nebo štětiny vymáchám v Alpě rovnou?
      Jsem ti chtěla taky jako říct, že ti sem asi přestanu chodit, protože mě "stojíš" spoustu peněz. Dnes mám v plánu jít pro ten pudr od NYC a DC Cover.
      Napadá mě ještě k tomu BB (doufám, že to tu někde píšeš a já to nenašla), kde ho kupuješ? Na Ebay, nebo na nějakém našem e-shopu?

      Vymazat
    3. Nene, normálně nastříkám na štětec ( mám ji přelitou v lahvičce s rozprašovačem) a pak štětce utřu do ubrousku :)
      Ne, to nesmíš!:* Ale tyhle dvě věci jsou fakt super a ani né tak drahý, navíc ten Dermacol budeš mít snad na věky..
      BB kupuju na cosmetic-love.com. Ceny suprový, zdarma poštovný, většinou mi přišly do 10- 14 dnů, i když můj minulý ještě nedošel, ale za něj mi právě jako náhradu poslali tenhle Lioele, takže si nestěžuju :)

      Vymazat
    4. Hm, tak tedy díky. Už mám v košíku to Lioele:/
      Takže Alpa do rozprašovače:). Prudím, viď? Ale děkuju moc.*

      Vymazat
    5. Jéj, to jsem tomu dala :DD Doufám, že s ním budeš spokojená! On je na mě kapátko tmavší, takže ho trošku míchám se světlejším bíbíčkem, ale snesu ho i samotný..
      Jojo, určitě to zkus... a neprudíš!:*

      Vymazat
    6. Ještě koukám na http://janebeautiful.blogspot.cz/2012/05/bb-cream-super-skin79.html, ale nějak ho tam nevidím. Ještě mě láká http://cosmetic-love.com/skin79-lovely-girl-bb-cream-50g.html, ale podle popisu jsem na něj už jaksi stará,tak ti nevím. Jiné BB nemám, tak bych Lioele neměla s čím míchat. Jsem taky hodně světlá....

      Vymazat
    7. Ten hot pink je můj taky hodně oblíbený, ale není tak krycí jako Lioele. Ten lovely jsem nezkoušela, ale já bych asi být tebou šla do hot pink, máš taky mastnější pleť viď? :) Hot pink je tady http://cosmetic-love.com/skin79-hot-pink-super-plus-bb-cream-beblesh-balm-spf25-pa-tube.html a je dost světlý, takže by ti mohl sednout. :)

      Vymazat
    8. Já se bojím, že Lioele bude tmavý. Jasně, že jsem mastná:)Poslední dotaz. O tomto něco nevíš?
      http://cosmetic-love.com/missha-m-perfect-cover-bb-cream-20ml-spf42-pa.html
      Holky ho taky hodně chválí. Kdyžtak vezmu Hot pink i tenhle. Máš mou důvěru.

      Vymazat
    9. Jo, Misshu jsem taky zkoušela, kupovala jsem si je společně s Hot pink a hot pink mi přišel lepší a taky víc kryl, což mi nedávalo smysl když se missha jmenuje perfect cover..no ale tomu to moc neodpovídalo. Jinak jako špatný určitě nebyl ale HP je podle mě lepší. Doufám, že s ním budeš spokojená!:*

      Vymazat
    10. Objednán HP. Když je ta pošta zdarma,tak kdyžtak příště objednám další. Díky moc za pomoc:*

      Vymazat
  25. Tenhle štětec chci zkusit už nějaký čas a vypadá docela slibně. Má klasický stipple a ten mě teda moc nepřesvědčil. Jinak skvělý krytí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho zkus, je suprovej a ani neni drahej. :)

      Vymazat
  26. AHojki.. měla jsem úplně stejnou ple%t, začala jsem chodit na chemický peeling a vše se vytratilo! (kromě jízev za které děkuji paní kosmetičce které mi musela mačkat beďary hlava nehlava)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď používám krém Glyco A, což je v podstatě takovej lehkej chemickej peeling a přijde mi, že se to lepší :)

      Vymazat
  27. Wow! Jak jsi to dokázala?! Vůbec nic bych nepoznala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jak řikám, v reálu to tak přirozený není, ikdyž jako..maska to taky není :)

      Vymazat
  28. Na akné jsem naštěstí nikdy netrpěla. Moc hezky a přirzeně to vypadá jak jsi to zakryla. Asi si ten zázrak od Dermacolu budu muset pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  29. Podle mě by byl na to i dobrý malý stipple brush. Zoeva má nově v nabídce malinkatý stipple na oči : http://www.zoeva.cz/zoeva/eshop/8-1-KOSMETICKE-STETCE-A-POMUCKY/13-2-KOSMETICKE-STETCE/5/18-Kosmeticky-stetec-EYE-STIPPLING-BRUSH-205

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, ale já jsem právě dřív byla zvyklá i ten korektor vťupkávat no a nikdy to nevypadalo tak dobře, jako když jsem ho rozblenidla huňatým štětcem.

      Vymazat
  30. Páááni, jsi vážně šikovná!
    Já už díkybohu na akné netrpím.. Dřív jsem s tím byla i u kožní a doporučila mi nějakou antibiotikovou "vodičku" nebo co to bylo a k tomu nějaký krém. Taky to moc nezabralo. :-( Opravdu mi s tím zamávala až antikoncepce (Diane 35) která je i na akné. Sice se občas něco objeví, ale zakrýt jeden pupínek je už úplná brnkačka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!
      Mně se po HA pleť nijak výrazně nezlepšila, za to po vysazení se mi výrazně zhoršila.. Ale HA už nechci, takže bohužel, budu čekat, co zabere jinýho :)

      Vymazat
  31. Ty brďo! Si fakt dobrá!! Je mi líto toho akné, já sem dřív měla obličej šílenej, ale razím teorii, že si radší zničím tělo a budu brát HA:D Mám teď pleť celkem v pohode. Ale si vazne dobra, jak to dokazes zakryt! ;-)Snad se ti to zlepsi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!
      Já právě už takhle mám problémy, takže jsem ji raději vysadila no.. s HA jsem pleť taky neměla dokonalou, ikdyž takhle strašný to taky nebylo..

      Vymazat
    2. Taky zastávám názor, že radši antikoncepce, než mít sebevědomí v troskách z akné. Jsem teda o něco starší než slečna Jana, trpěla jsem na akné skoro deset let (asi od dvanácti, třinácti) a ve dvaceti jsem začala brát antikoncepci. Zabrala, chvála Bohu.

      Vymazat
    3. No, já mám už tak docela velký problém s játry (cirhoza), takže ta HA prostě byla nutnost vysadit, ale já stejně brala jen nízkohormonální (nuvaring), která mi s akné nic neudělala. Pomohl mi jedině roacuttan.

      Vymazat
    4. Tak špatný jaterky jsou jednoznačně kontraindikace, kdy to nestojí za to. Já jsem nekuřačka, žádný zdravotní problémy nemám, nemám nadváhu, nemám žádnou dědičnou zátěž, ženy v mojí rodině berou antikoncepci bez problémů už léta. Ale zas na druhou stranu, v tom teda vidím odlišnou příčinu. Antikoncepce spraví hormony a když to nepomůže a pomůže Roa, ten má za cíl zničit spíš nějakou tu bakterii, ne? To funguje na jiným principu, takže ty dvě metody HA vs. Roa nemá smysl křížit, logicky bych řekla. HA by ti asi stejně nepomohla, když zabral Roaccutane, protože ty příčiny, který postihuje on, jsou prostě jiný.

      Vymazat
    5. Jojo, roa ničí ty bakterie, takže bych z toho soudila, že já mám akné bakt. původu, když mi HA nezabrala. Ikdyž nevím, protože Roa mi přijde, že pomůže snad každému, takže mi přijde divný, že by všichni měli akné bakt. původu..

      Vymazat
    6. Můj laický názor na problematiku akné a příčiny tohohle je tak: Dá se říct, že bakterie v tom hraje roli vždycky. Pupínek je zánět vlasového váčku. Ten klasický, s tou čepičkou, vevnitř je vlastně hnis a hnisá to, protože se v mazu, který se nedostal normálně na povrch, jak by měl, pomnožily bakterie. Proto podle mě ten Roaccutane pomůže vždycky. Řekla bych, že gynekolog prostě jen dělá znatelně menší drahoty, když si mu přijdeš říct o antikoncepci. Ten zodpovědný tě vyšetří a pak ti to napíše. Antikoncepce přece jen primárně neléčí akné, ale především brání otěhotnění, rovná bolestivou a nepravidelnou menstruaci. Když mu řekneš, že se chceš chránit před těhotenstvím a jako bonus srovnat cyklus, dá ti to, protože z hlediska jeho profese je pilule prostě míň riziková, než když mu za měsíc přijdeš do ordinace brečet, že jsi nechtěně těhotná. U dermatologa si těžko sama řekneš o Roa, to by tě asi hnal. A ono se dá v podstatě asi taky říct, že Roaccutane není zrovna bonbón, takže se tím léčí ty opravdu nejvážnější případy akné. Pokud ho máš o něco mírnější, tak pochybuju, že takhle silný lék máš šanci dostat. Tak ti řeknou, že sice ano, máš rozsypaný hormony, ale zkus ty bakterie pohybit mastičkama a antibiotickýma vodičkama. A na to většina holek, co už s akné nějaký ten pátek bojuje, pokrčí rameny, že nakašlat, protože to zabere na chvíli a pak aby hledaly něco dalšího a odejde na gyndu... Člověk s vážným akné bakteriálního původu má v podstatě naději, že ho z toho vysekají a Roa mu dají. Navíc to dobere a ono se mu to zlepší i potom. Na akné, který je původu hormonálního, zaberou podle mě mastičky na chviličku. Příčina je uvnitř těla, "porouchaný" hladiny hormonů a z tohohle důvodu se dělají pupínky dál a dál. Takže se člověk napatlá vodičkou, antibiotickou, bakterie v kůži to vzdají, ale protože jsme nevyřešili příčinu uvnitř těla, bakterie za chvíli zrezistnentní a pupínky se z hormonálních důvodů dělají dál. A Roaccutane, který jako každý antibiotika, likvidiuje například i ty dobrý bakterie ve střevech a má asi milion dalších nevýhod, nedostaneš. Protože pro dermatologa jsi v téhle chvíli ve škatulce, kdy nevýhody Roaccutanu jsou výraznější, než výhody, protože ty máš "jen pár pupínků a to není tak hrozný, na to používej ty vodičky". Pokud ti hrozí trvalý následky v podobě jizev, jsi u dermatologa už v té škatulce, že ti Roa dá (protože pak by tě pravděpodobně zase čekalo kolečko s chemickým peelingem, laserem a tak a stálo by to ranec peněz a v tomhle případě zase stojí za to podstoupit roaccutanovou kúru). Pokud máš pár pupínků, který mizí a zas se objevují (byť velmi urputně), nejsi z jeho hlediska ještě tak vážný pacient. Lékař to prostě vidí z titulu své profese, okamžitě si v hlavě srovná objektivně negativa a pozitiva (lékař musí umět jednat rychle a rozhodovat se okamžitě) a je s tebou poměrně rychle hotov. Dostaneš/nedostaneš ten preparát, sbohem. Což samozřejmě i ten, kdo nemá hned nejtěžší formu akné, má sebevědomí pochroumaný a vidí to daleko přecitlivěleji než ten lékař a byl by ochotný zkusit cokoli, jestli to má pomoct, ať to má nevýhod, kolik chce.
      A jo, s hormonální nerovnováhou jsi v podstatě na doživotí. (Traduje se, že by měl pomoci těhotenství, možná. Jenže hormonální soustava u žen je bohužel dost složitá a nevypočitatelná věc. Někdo zase říká, že v tomhle případě měl pleť dobrou jen během těhotenství a pak už ne. :-) Já jsem měla šíleně nepravidelnou menstruaci, akné, ještě dneska, pokud už se mi udělá pupínek, je to právě před menstruací. Vím, že HA je řešení ve smyslu, že dokud to beru, tak se to maskuje. Jenže ještě nikdo nenašel nic jinýho, co by tyhle příznaky umělo překrýt, natož vyléčit.

      Vymazat
  32. Obdivuji tě a určitě nejsem sama já taky nemám zrovna nádhernou pleť a snažím se to zakrývat co to jde.Pořád zkouším nové výrobky ať už jde o levnější a nebo dražší ale nic mě nepomáhá natolik abych se toho zbavila nedávno jsem si koupila zinkovou mast z lékárny a ta mi pomohla hodně ale příjde mi že už to nemá žádný efekt.Tak momentálně nevím co dělat teď mám obličej v hrozném stavu brada celá rozdělaná dělají se mi takové divné boule strašně to bolí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. To jsme na tom dost podobně :))) Zinková mast je skvělá, ale jen na občasné použití, protože právě jak píšeš, pokud ji používáš každý den, pleť si rychle zvykne a už to nemá takové účinky jako na začátku..
      Víš co, já bych raději zašla na kožní, protože pokud tě to bolí..tak nemá cenu si to léčit neléčit doma a raději zajít za odborníkem, ikdyž chápu, že většina kožařů se na to pořádně ani nepodívá a odbyjou vás nějakou sračkou..bohužel.

      Vymazat
  33. Tak tohle je neskutečný :) Jsi moc šikovná a vážně ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  34. Jančo já už tolikrát byla u kožní paní doktorka semnou vždycky vypeče a napíše mi zineryt nebo duac gel a to je pořád dokola vůbec to nepomáhá předepisují mi drahý sráče ale aby mi předepsala něco přírodního např. zinkovou mast tak to né.Prostě na nás chtějí jen vydělat mě už to rozčiluje tohle.Myslím si že v zahraničí by udělali jiný postup a šetrnější než tohle všechno kdyby jsi věděla co jsem zažila to mi ani nebudeš věřit.Každý den se bojím co se mi zase objeví na obličeji :( a říkám si že už takovou pleť budu mít navždy to mě nejvíc štve :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě je to podobný, akorát me pořád předepisuje differine, takže už tam ani nechodim a snažim se to léčit sama.. Úplně tě chápu, taky se děsim rána, když vím, že budu mít další obludy na obličeji.
      Víš co, já teď použivám krém Glyco A a musím zaťukat, ale akné se mi zlepšuje, nemám tolik těch velkých bolaků, spíš jen takový ty fleky po nich. Podívej se po něm, jsou na něj i kladné recenze třeba na omlazení :)

      Vymazat
  35. Differine jsem taky už měla několikrát strašně vysušuje pak jsem jak šupináč.Teď plánuji koupit micelárku od biodermy máš s ní Jančo něakou zkušenost? Děkuji za tip určitě se podívám na recenze a popř.koupím děkuji moc:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám s ní zkušenosti, ale micelárka ti na akné podle mě nepomůže, jako jo, dobře odlíčí, ale že by léčila akné, tak to určitě ne. Chce to nějakou léčivou mastičku, jako je třeba to Glyco A :)

      Vymazat
  36. Chtěla bych vyzkoušet tu micelárku na internetu si ji slečny vychvalují že odstraní přebytečnou mastnotu a mě se obličej celkem hodně mastí tak uvidíme. Valím se podívat na tu mastičku jak si jsem na to zapoměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím no, ale mastnotu ti odstraní každá vodička, i ta levnejší:) Nechci micerálku hanit, to určitě ne, ale za těch 500,- si myslím, že to nestojí. Odlíčí parádně, ale to mě odlíčí i obyč oliváč za 100 litr :)

      Vymazat
  37. Doporucujem znacku Alpha H, ktora obsahuje kyselinu glykolovu, ktora je aj v kreme Glyco A, ktory spominas. Ja som zatial vyskusala pripravok Liquid Gold od Alpha H a nielen, ze je to zatial pre mna najucinnejsi pripravok na zabranovanie tvorbe akne, ale aj pomaly vyhladzuje jazvicky. Btw, zakryla si tvar makeupom uzasne, ten blending stetec je super napad !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to vůbec neznám, mrknu na to, děkuju za tip!:)

      Vymazat
    2. Ja som na tu znacku nahodou natrafila na zahranicnych blogoch a dost som riskla, ked som to objednavala, lebo je to celkom drahe, ale nelutujem, stipe to, a to sa mi na tom paci, lebo vtedy viem, ze to ucinkuje :) tu je link na obrazky, ako to pomoze pri pravidelnom pouzivani: http://computergirl2007.blogspot.sk/2011/12/review-alpha-h-liquid-gold-and-night.html

      Vymazat
  38. Jani, už delší dobu čtu Tvoje stránky. Moc Ti to sluší a za to, že se tu před námi v podstatě svlečeš, máš můj velký obdiv. A nebudu lhát když napíšu, že x krát si na Tebe vzpomenu, když se trápím nad svými flíčky, které mi po akné a hlavně Roaccutanu zbyly a pak vidím Tebe, jak přese všechno, jsi stále optimista.
    Taky jsem začala používat Glyco A, ale hodně mě pálil, teď používám 10% Neostratu a flíčky jsou pomalu bledší. Nezkoušela jsi jí?
    Zajímalo by mě, jak se Ti bude pleť po Glycu zlepšovat a budu ráda, když sem zas přidáš nějakou "nahou" fotku :)
    Krásné dny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju za krásný komentář! Opravdu mě moc potěšil. :)
      Určitě sem pak fotku dám, ale bude to běh na dlouhou trať. Jinak na ty flíčky po akné je výborná Elicina, doteď nechápu, jakto že jsem o ní ještě nepsala..Určitě se po ní podívej, já ji používala po Roa, kdy jsem měla úplně tmavé fleky a krásně mi je zesvětlila.
      Mě glyco A pálí jen tak cca 5 min. po použití, takže se to dá, na tu Neostratu se ale kdyžtak mrknu :)))

      Vymazat
    2. Souhlasím, slečna autorka mi přijde taková roztomile bezprostřední, usměvavá, pozitivní, příjemná. :-)

      D.

      Vymazat
    3. Jani, pouzivala si Elicina krem alebo Elicina plus krem? Prosim napis o nej clanok :)

      Vymazat
    4. Nejsem si tím úplně jistá, ale myslím, že jsem měla tu plus :) Článek udělám, nejspíš někdy v příštím týdnu, ale spíš o víkendu, nevadí?

      Vymazat
    5. Jasne, ze nevadi, tesim sa, ze bude :) Nemas este niekde krabicku, ak by si sa mohla pozriet, ci to bol plus? Chcem si ho hned kupit, len neviem ci si zobrat ten Elicina krem alebo ten plus, chcela by som ten druh, co Ti pomohol. Inak diky za tip, presne ten typ kremu na flaky som hladala :)

      Vymazat
    6. Bohužel, je mi líto :(. Ale mám dojem, že ten plus je jen pro sušší pleť, aby nevytvářel šupinky, ale účinky to má stejné. Zkus se podívat na omlazeni.cz , tam o tom byla diskuze :)

      Vymazat
    7. Kočko, tak nakonec jsem se rozhodla, že ho zatím neudělám, nemám totiž ráda takové ty "poloviční články", kdy chybí vlastní fotka, vyfocená konzistence a tak, ale když mi dáš mail, můžu ti takovej kratší článek do něj shrnout :)

      Vymazat
    8. To by ma moc potesilo :) Si zlata, ak by si si nasla cas, tak mail je olosova24@gmail.com Dakujem:)

      Vymazat
    9. Jani, jsem ráda, že jsem Tě potěšila.
      O Elicině vím, i jsem jí zkoušela hned, jak jsem dobrala ROA, ale neměla jsem pocit, že by mi nějak extra pomohla, krém jsem vypotřebovala celý a žádný super výsledek se nekonal. Měla jsem Elicinu Plus, protože jsem měla přesušenou pleť. Teď momentálně mi vyhovuje ta Neostrata :)

      Vymazat
    10. Vážně? tyjo, to koukám, protože mě dostala z nejhoršího..
      Jej, děkuju, už se mi plní seznam všech výrobkků, co mi doporučujete. Jste zlaté! :* Děkuj.

      Vymazat
  39. http://janescolours.blogspot.cz/2013/02/sos-pupinky.html

    kdbys chtěla tak mrkni.. dala jsem tam mé nejúčinější pomocníky...:)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, jsem u tebe nováček, ale tímhle článkem jsi mě tedy ohromila (v dobrém)
    Nejdřív jsem to tu jen tak projela. Pěkná bohatší blondýnka byl můj první dojem - neber to hlavně zle. Pak jsem nevěřila svým očím, že tě trápí pleť, jelikož fakt to nejde z ostatních fotek poznat. Moc tě obdivuju, že jdeš doslova s kůží na trh, aby jsi ostatním pomohla! :-) Já mám s pletí trápení už od puberty. Jednou to vyřešila antikoncepce, ale pak se to vrátilo ještě horší. U kožaře mi nic nepomáhalo a já kvůli tomu ne jedno ráno brečela, jak jsem nechtěla vyjít z domu. Make-up jsem si takhle pěkně nikdy nanést nedokázala a nevěděla ani jak. Měla jsem pocit, že je to vidět akorát ještě víc. Teď jsem se k té hnusné HA zas vrátila, ale děsím se toho až budu chtít miminko a pleť bude zas peklo. Takhle alespoň vím, jak ze sebe udělat zase člověka a že v tom nejsem určitě sama!
    Děkuji za tvou otevřenost♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš, jak mě tvůj komentář potěšil! Opravdu, děkuju moc :)
      Mně se teď pleť opět zhoršuje, hlavně se mi dělaj podkožní pupínky, který mám třeba i 3 měsíce (v tom lepším případě) až skoro začínám zase uvažovat o Roacuttanu, ale na to je ještě brzy..
      Jojo, jako bych to psala já, taky jsem se dřív děsila každýho rána, co se mi zas novýho vyklubalo..
      Ještě jednou moc děkuji!

      Vymazat
  41. Moc tě obdivuji, jsi krásná a na jiných fotkách bych nepoznala, že akné ve větší míře máš. Klobou dolů.
    Mě také trápí, ale ne tak moc, nebo já teda na to v 15-ti dostala HA a od té doby ji používám, teď jsem ale začla přemýšlet o vysazení, ale nevím nevím. Mím hrozný strach, jak by to dopadlo, ale ty jedy do sebe neustále cpát nechci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc, moc děkuji! Zase další komentář, který mi udělal ohromnou radost :)
      Hm, tak takhle právě vypadá to vysazení HA..jenže já musela, nic jiného mi nezbývalo..

      Vymazat
  42. Klobouk dolů, že sem dáš reálnou fotku svojí pleti. A zakryla jsi to naprosto perfektně :) Jinak, já jsem akné nikdy neměla tak hrozné, i když na něj taky ještě pořád trošku trpím. Mě hodně pomáhá zinek vnitřně, mýdlo s ichtamolem - lokálně na pupínky, vůbec nejím pomeranče, což se mi potvrdilo teď nedávno - byla jsem nemocná a pár pomerančů jsem si dala - pleť byla potom katastrofální a to se mi ji daří udržovat v relativně dobrém stavu, a hlavně jsem vypozorovala, že se mi dělají pupínky po KAŽDÉM krému, takže jsem se přestala mazat, i pod make up. Sice se mi občas objeví (jen na čele) šupinky, ale raději šupinky než jebáky :) Musím to zaklepat, ale co se nemažu, neobjevil se mi ani jeden pupínek.
    Přeju hodně úspěchů s léčbou, je to svinstvo.

    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!!!:)
      Ja zinek jím, teda piju dýňovej olej, kterej je bohatej na zinek a díky němu s emi přestaly dělat takové ty malé zánělivé boláčky, ale na podkožáky je krátký..

      Vymazat
  43. Ahoj :) tak mi to neda a musim ti napisat, ze si strasne krasna, mas skvely styl a tvoj blog je velmi zaujimavy a dobre sa cita :) to sa nepodari kazdemu :) super!!!

    OdpovědětVymazat
  44. Ách, to je jak potěcha pro duši tenhle článek, vím, že v tom nejsem sama :) Akné mám hoodně podobný tomu tvýmu, vyzkoušela jsem všechno (přes drogerku, přes isotrexiny a akneroxidy až po roaccutane) ale furt je to děsný... všechny problémy co jsou s tim spjatý, to je děs. Člověk s jedním pupínkem NIKDY nepochopí, co se děje v hlavě člověka s akné... určitě to znáš: chození do bazénu, spaní u kamarádek, chození ven bez MU - vyloučeno, strach se podívat ráno do zrcadla, deprese z toho co se to zase vyrojilo, když du na ulici a vidim třeba hezkýho kluka (:D) jak se na mě kouká nemůžu se mu ani podívat do očí, dávání vlasů do običeje za účelem skrýt toho co nejvíc... bez MU se stydim i před vlastní mamkou :( lidi s hezkou pletí řikaj třeba jako: to přejde, nebo: na to nemysli... ale nemůžou to nikdy pochopit když to nezažívaj.. hlavně miluju třeba když mi někdo řekne ať zkusim tohle a tohle, že to úžasně zabírá, třeba něco z drogerky, mám chuť tomu dotyčnýmu dát pěstí :DD (chápu, že to myslej dobře, ale kdyby ostatní věděli, co si s tím vytrpíme, co všechno jsme zkusili, tak by asi koukali :D)... Možná znáš na youtube Cassandru Bankson - modelku s podkožním akné (pokud ne hnedka na YT a hledat :D) - ona mi pomáhá se cítím líp, dává mi pocit že na to nejsem sama zvyšuje mi sebevědomí - hlavně to, jak se s ní ztotožňuju :)
    Neboj se, nejsi sama (pro mě asi největší útěcha) a hlavní je netrápit se, moc dobře vim že to nejde, ale přeju nám všem s akné ať i s tímto problémem můžeme mít šťastný život :)♥
    pááá, Suzie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, vůbec se mi neukázal tvůj komentář v mejlech, tak proto odpovídám tak pozdě! Moc ti za komentář děkuju, musím jen a jen souhlasit..ale já už se prostě snažím s akné sžít, beru to už prostě tak, že ho mám no a co..že to ke mně prostě patří a už proti němu tak nebojuju, neberu ho jako protivníka, zkus to taky:)
      Cassandru znám, je skvělá! Taky desně ráda koukám na její videa:)
      Ještě jednou moc děkuji ♥

      Vymazat
  45. přesně :D vlasy do obličeje, na nikoho se nedívat a patlat, patlat, patlat :)) v prváku se to rozjelo na plný čáře, potom sem slyšela, že antikoncepce to zlepší, tak sem pro ni šla, dá se říct, že se to ztratilo :)) ale pořád mám v sobě ten strach, že se to vrátí, neříkám, že mám teď sametovou pleť (kterou všem dívkám závidím), pořád mám červený flíčky a černé tečky, samozřejmě se občas něco objeví...a ty jizvy - NIKDY neďoubat, nechat zahojit, já si to ďoubala:(( čehož do dneška lituju...ztratila jsem tím sebevědomí i před svými nejlepšími kamarády, kteří se klidně mohou v létě nechat polít vodou, ale já ne, protože by ze mě ztekl make-up, i když mám třeba zrovna "dobrý období" že nikde nic nemám, stejně si ten make-up dám - už ze zvyku a strachu...nikdo nechápe, co se nám honí hlavou, kolikrát sem se "modlila" za to, aby se to ztratilo a mohla jít v klidu za denního světla ven bez make-upu...dnes, když už je to o 1000% lepší, mi každej připomíná tu minulost, kdy jsem měla na sobě vrstvy make-upu a ptaj se proč ???? protože oni nevědí jaký to je, když se stydíte za svůj obličej :(( a před odchodem z domu musíte mít hodinu na nalíčení :(( hlavně že existuje botox, ale tohle nikdo vyléčit neumí. Určitě jsem díky tomuto problému o hodně přišla - spaní u kamarádek, stanování, koupaliště, projížďky na kole,(dnes si to vynahrazuji jak se dá) ...dá se říct, že jsem musela vše přizpůsobit tomu, aby akné nebylo vidět a aby mi neslezlo krytí. Snad už to bude jen lepší...držím nám všem palce, ať už se nemusíme stydět za "projev puberty" :/ :)) čau čau Kača

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně tě chápu! A absolutně vím, jak se cítíš při těch kecech, proč na sobě proboha máš tolik make upu... lidi bez pupínků to prostě nikdy nepochopí, museli by to zažít sami..

      Vymazat
  46. Ten lioele BB krem ma aj Lenka.Tu asi poznas a je neuveritelné ako si to zakrila waw. A máš krásne vlasy :DDD MissAda

    OdpovědětVymazat
  47. Super postup asi si ten korektor od dermacolu taky koupím :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj,chtela bych ti moc podekovat
    vis ja jsem pouze nahodou klikla na tve stranky,akne mam necely rok a jsem opravdu nestastna
    je mi 28 mam vlastni podnik se 120 lidma a jsem milionarka,nepisi jsem abych se vychloubala atd...s´pisi i anonymne,vyzkousela jsem snad vsechno a jen tak jsem vyzkousela ten dermacol....SUPER JSEM NADSENA!!a jsem rada ze jsou jeste takove lide jako ty ze se podely s temi ostatnimy
    omlouvam se za cestinu nejsem ceska
    MOC MOC DEKUJI A FANDIM TI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář! Jsem moc ráda, že můžu pomoct :)

      Vymazat
  49. Paráda! Mám akné na čele, zítra si přivstanu a tohle musím zaručeně vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zaco, já jsem naopak ráda, že je článek přínosný! :)

      Vymazat
  50. Whats up are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own.
    Do you need any coding expertise to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

    Also visit my page: Le derme luxe reviews

    OdpovědětVymazat
  51. Přečetla jsem celou diskusi a je mi tě líto, protože jsi fakt pěkná holka. Co se týče tvého akné, na dermacol a tyhle sračičky se vykašli, ještě se ti to zhoršuje. Být tebou kup si makeup od MAC nebo Clinique - ten ti plet nezhorší a je hypoalergenní.

    Já mám taky pár pupínků, sice ne tak jak ty ale nikdo mi nedokázal pomoci a to jsem byla u kožní, kupovala si fakt drahé krémy, chodila dost často na solárka. Ale pomohlo mi, si koupit horské sluníčko ( ale to starší třeba od Chirvany). Stojí asi 1500 ale plet mám o 90% lepší a krásně hladkou. Vlastně si make up už ani nedávám. Výsledky jsou vidět hned po opálení a ráno jsem měla plet fakt krásnou akorát tam musíš být tak 1 minutu, jinak se spálíš ale věř mi, že tohle ti fakt pomůže.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mám doma Saty matte od Clinique, bohužel nic, co by se vyrovnalo krycí schopnosti dermaoclu jsem zatím neobjevila..
      Děkuju za tip na to sluníčko, určitě se po tom podívám!

      Vymazat
  52. ahoj....mám to podobně jako ty :D pupínek skoro ani jeden jenom ty zatracený růžový skvrny. Nejvíc mě štve, že i když si dám makeup skoro nic se nezakryje. Prostě to neumím a teď když sem dočtla tenhle článek..řeknu ti normálně mě polila závist :D Je to vážně úžasné! Jenom bych se tě ráda zeptala co děláš s leskem pleti? Já se vždycky po dvou hodinách plus x mínus pár chvil začnu lesknout. A ono to nevypadá zrovna skvěle, když jsem jak vodní hladina v poledním slunci.. děkuju za případnou odpověď a ten tvůj make-up je fakt boží! :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) No s leskem pleti..lesknu se hodně hodně moc a není to jen lesk, ale jakoby mastnota, bohužel jsem zatím nepřišla na nic lepšího než prostě odsávat a odsávat..používám na to klasický toaleťák, protože mi přijde, že funguje nejlíp a taky je nejlevnější..no a semtam přepudruju, ale ne moc často, nelíbí se mi ten pudrový nános. Super na mastnotu je ale heřmánkový čaj, ten docela vysušuje, ale ne moc, prostě tak akorát a taky další věci, o kterých jsem psala tady. http://janebeautiful.blogspot.cz/2013/04/aby-plet-zustala-dele-matna.html

      Vymazat
  53. Ahoj,
    náhodou jsem narazila na tvůj blog a musím říct, že mě neskutečně potěšil. Když jsem sledovala jiné blogy, nabyla jsem pocitu, že všechny blogerky jsou krásně štíhlé, mají dlouhé a zdravé vlasy a hlavně ani jeden pupínek! Mně je 18 a akné mě trápí asi od 12 let. Po čtení tvého blogu jsem fakt ráda, že mezi blogerkama jsou taky normální holky (nebo alespoň jedna). Mám moc ráda, když si můžu pročítat o přípravcích, které pomáhají někomu jinému. Já pro svojí pleť dělám všechno možné, používám přípravky od kožní a z lékárny, antibakteriální kosmetiku a dokonce jsem se nechala přeléčit antibiotiky, ale žádnou zásadní změnu nevidím. Obdivuji tě, jak dokážeš na blog přidat fotky, na kterých jsi nenalíčená. Já si bez korektoru připadám fakt špatně. Mám pocit, že na mě všichni koukají. Moc tě obdivuju!
    Hodně štěstí :) Magda

    OdpovědětVymazat
  54. ahoj, jestli muzu pridat par tipu..
    s akne se potykam od 11.. takze mam presne dvacetiletou praxi. (bohuzel! :( ) vyzkousela jsem fakt vsechno, leky, kosmetiku z drogerky i z lekarny, ozarovani cervenym svetlem, detox tela, diety bez mleka, cukru, mouky, piti caju a ja nevim, co jeste. (pouze Roaccutane a HA jsem se vyhnula, kuzi vem cert, ale jatra si znicit nehodlam..) jedine, co mi fakt pomohlo a pomaha, je obycejny, prachsprosty Pityol, masticka za par korun. a hlavne: do pleti nijak nezasahovat, nemackat, nestourat, dotykat se co nejmin. vecer odlicit, hydratacni mleko, placnout na problematicka mista ten P. a bolistky se krasne hoji. ;)
    btw., na ty cervene flicky a rude pupinky staci dat pod make-up trosku zeleneho korektoru. zni to mozna silene, mazat se zelenou tycinkou, ovsem funguje to uplne bajecne..

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj holky, je mi 34 a bude to 15 let, co bojuju s akné a zdá se mi, že to jen tak neodejde. Dřív jsem měla akné takové to normální, pubertální, teď spíše bolestivé, svědivé boláky, co je těžké nechat být a nedotýkat se jich. Antikoncepci neberu kvůli migréně. Mám 2 děti a musím přiznat, že tak od půlky těhotenství se pleť zlepšila a nejlepší byla pár týdnů po porodu. Pak se vše postupně vracelo do starých kolejí. Nikdo nechápe mojí plachost vůči lidem, mohou si myslet, že se nechci družit atd....ale opak je pravdou a já nechci a nedělá mi dobře, když se mnou někdo mluví moc zblízka a prohlíží si mne moc dlouho. Vy víte, co myslím. Mám jizvy po akné, některé malinko hlubší a většina jen bílé fleky na obličeji, změny, které už asi nic nedokáže odstranit a udělala jsem si to sama svými zásahy. Make up tyto bílé fleky nedokáže zakrýt, jen zmírnit. Připadám si jak důchodce s těmi stařeckými skvrnami. Když se zhnědnu od sluníčka, ještě víc to vyleze.Používám od Clinique Anti-blemisch solutions MU, ale ten je drahý, tak zkouším stále jiné a nové a levnější.
    Teď mám např. make up od Ryoru ten light 8v1 a nemůžu si stěžovat. Docela dost kryje, barva super, textura malinko možná hustší, ale nevadí. Dále taky minerál MU True Match od Loreálu se mi zdá, že nezpůsobuje pupínky a možná má i prospěch na pleť. Je přirozený akorát tolik nekryje, ale dá se vrstvit, je dost tekutý.
    Dále jsem měla minerální 100% přírodní MU Lilly Lolo odstín Sugar cane a taky dobrý. Je toho spousta, ale kdo by chtěl na sebe stále něco patlat. Moje přání je vyjít na ulici jen tak bez MU, snad přijdě doba, kdy mi to nebude už tolik vadit, teď si ale netroufám mezi lidi bez make upu bohužel, kor když mám ve svém okolí lidi bez akné. Všem odvahu a je to celoživotní boj.....
    Ps: nevíte náhodou, zda existuje přípravek s vyšším obsahem kys.salicylové než jen 2%?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahojky! snad si to ještě přečteš ;o) jsem na tom ÚPLNĚ stejně! mám teda 26 ale moje akné je hormonální...mám problémy i jiné kvůli toho...a upřímně doufám že vůbec budu mít děti. ovšem co se akné týče tak je to horor. znám to a nikdo bez akné to nikdy nepochopí :,o(( co můžu doporučit je krém Glyco A - zdá se mi že funguje!! a Acneroxid krém! Hodně zdaru! Win

      Vymazat

Děkuji! ♥