Jane ♥ Beautiful

3. ledna 2013

Arganový olej - zázrak pro vaše vlasy

Ahoj, ahoj,
vítám vás v novém roce, do kterého jsem se rozhodla vstoupit s vlasočlánkem. :)
Dneska si něco povíme o bio arganovém oleji od značky Nobilis Tilia, který jsem dostala od eshopu Síla doteku , se kterým, jak víte, spolupracuji.
Jak si možná pamatujete , já a olej, co se týče vlasů, nejsme moc velcí kámoši. Teď myslím ty čisté oleje, jako oliváč, jojobák apod. Jenže ouha, to by mi nesměl přijít pod ruku tenhle arganový frajer, se kterým jsem se hoodně rychle skamarádila! Možná si taky ještě pamatujete, že moje pleť a oleje taky nejsou kámoši, a tak na pleť jsem ho raději ani nezkoušela, ale v plánu jsem to měla! Ten mě naštěstí rychle přešel, nechtěla jsem totiž mít ještě víc pupínků než mám teď ( což snad ani nejde..)


 Bio arganový olej od značky Nobilis Tilia je 100% čistý, přírodní olej za studena lisovaný. Arganový olej patří k nejvzácnějším olejům světa a přezdívá se mu tekuté zlato ( ha a ja vím proč!) Má mnoho využití,  např. na pleť (hydratuje, vyživuje, chrání před vysoušením, pomáhá i proti akné...) , na nehty, může se užívat i vnitřně a v neposlední řadě i na vlasy. Prostě je to takový univerzální pomocník. :)
Jak už jsem psala, arganový olej jsem používala cca měsíc jen a jen pouze na vlasy ( noo, možná ho někdy zkusím i na tu pleť, když jsem se teď dočetla, že je na akné..), kde se mi skvěle osvědčil. Kápla jsem si po každém mytí do vlasů 3-5 kapek oleje a hotovo. Nevím, jak je to možný, ale i když jsem si ho dala víc, vlasy nebyly umaštený . Ne a ne a ne, konečky byly krásně zacelený, jemný, hebký, lesklý, ale ne mastný. Což se mi prostě s žádným jiným olejem nestalo! Ať už to byl jojobák, riciňák nebo obyč oliváč..
A to jak se mi vlasy leskly. To teda bylo něco. A že mně se vlasy opravdu jen tak po něčem nelesknou..
Btw. teď používám Orofluido, ve kterém je taky arganový olej a ten lesk! Nechápu, asi za to ten argaňák vážně může.
A jak jsou hebký! Pořád si je musím ošmatlávat


Olej obsahuje praktické kapátko, kterým si naberete oleje tak akorát. 


Konzistence je řídká, olejovitá. Má nažloutlou barvu a příšerně smrdí. Což je jeho velké mínus... Po pravdě, než jsem si u Kejtys přečetla, že smrdí jako průjem, voněl mi po borůvkách..:D Ovšem pak jsem se "začichala" a opravdu nenene, borůvky tam nejsou, je to opravdu sra*ka..:D Takže pozor, opravdu to není líbivá vůně.
Jo a vlastně ještě jeden pro mě poměrně velkej nedostatek má a to je černá neprůhledná lahvička. Vážně mě irituje, když nevidím, kolik mi  ještě přípravku zbývá..

+ nemastí
+ zjemňuje
+ dodává lesk
+ nezatěžuje
+ brání třepení konečků
+ ošetřuje poškozené, suché vlasy
- smrdí
- není vidět obsah

A ano, ikdyž opravdu příšerně smrdí, má neprůhledné balení, odpouštím mu to, na moje vlasy má totiž blahodárný vliv. Dokonce se nebojím srovnat ho, co se týče účinků, s Biosilkem. Prostě tohle jsem fakt nečekala. Já nemůžu jinak, než vám ho všema 10 (dobře, kvůli vůni jen 9) doporučit.

Tenhle malý (jak se to vezme) zázrak o objemu 20ml můžete zakoupit tady za  138,- .  Určitě vyzkoušejte, tenhle krasavec za to opravdu stojí!

Zaujal vás? Nebo už máte svého olejového favorita? :)

42 komentářů:

  1. Hele... a ve vlasech pak taky smrdi? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Ja jen, aby mi pak muj chlap nerek ze vedle mne nebude spat :D)

      Vymazat
    2. Hele, tak teď jsi me zaskočila:D:D Tak jsem si ho teď dala na vlasy a dala čuchnout tomu mýmu a prej teda joo, ale bylo to těsně po nanesení, tak za hodku napíšu, jestli pořád ještě smrdí :))

      Vymazat
    3. Diky :) My treba bojujem i se samoopalovakama. Citlivej nosanek ma mno. :)

      Vymazat
    4. Moc se omlouvám, že píšu až teď, ale úplně jsem na to zapomněla:D Ale můžu říct, že cca do hoďky se jeho vůně ztratí, takže můžes bejt v klidu :))

      Vymazat
  2. tyjo! musim mit! jen se mi ale nechcekupovat prez internet:( doufam ze ho sezenu nebo nejaky jiny bio v kamenych obchodech, kdybys o necem vedela dej vedet!
    a zkousela jsi bio kokosovy olej? ten mam doma a za mne super tak bych to docela rada porovnala:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim, ze ho seženeš :)))
      Kokosák jsem zkoušela, je super, ale na tenhle nemá, bohužel mi konečky taky zmašťuje..

      Vymazat
  3. Můj favorit je kokosák, a vyhovuje mi, takže asi nebudu zkoušet jiný, ale kdybych někdy chtěla, zkusím tenhle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba někdy, kokosák je taky super, hlavně má oproti němu výhodu, že krásně voní , ale mně se bohužel ani u něj nikdy nepodařilo najít to správný množství..:)

      Vymazat
  4. ježíš.. doufám že by to pak nesmrdělo i v těch vlasech :D jinak se mi líbí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, jak píšu nahoře, cca ho hoďky se "vůně" vytratí :)

      Vymazat
  5. Vypadá to zajímavě, možná ho někdy zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
  6. nejaký takýto olej by som rada vyskúšala ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle jsem kupovala před cca měsícem kvůli pleti a je na ní moc příjemný, ale je problém ta jeho nevůně. Obzvlášť přítel ji nesnáší, takže se jím můžu matlat jen ve dny, kdy není doma. Na vlasech se mi zatím neprojevil jinak než kokosák, je prostě příjemný. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na obličej jsem ho nezkoušela, oleje mi totiž na ní dělaj neplechu, tak se bojím, ale na vlasy je fakt úžasný! Pokud ho ještě máš, zkus to a napiš, jak ti sedl :))

      Vymazat
  8. Já ho vyzkouším :) E-shop se mi velice zalíbil, už pomalu spřádám plány na objednávku, me gusta :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, snad ti všehcno krásně sedne:)

      Vymazat
  9. hezký tip, oleje na vlasy potřebuju jako sůl :-) trošku mě ale u tohoto odrazuje ta "vůně", jak píšeš...já používám tekuté krystaly a spokojená jsem i se vzorečky, co se objevily v posledních dvou senzaboxech (CHI Silk Infusion a BC Oil Miracle od Schwarzkopfu)
    hezký víkend, Jani :-)

    http://amomentoflifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, tý vůně je fakt škoda, ale když vidím, co mi dělá s vlasy, tak nad tím přimhouřím oko:))
      Jojo, Biosilk je super, dokonce bych fakt řekla, že maj hoodně podobné účinky.
      Děkuji, tobě také!:)

      Vymazat
  10. Vyzkousim.A nemas neco na mastne vlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě si myslím, že čím víc vlasy budeš odmašťovat šampony na mastné vlasy, tím víc se ti mastit budou.. Jasně, nemůžeš používat regenerační a hutné šampony na suché vlasy, ale nějaké lehčí hydratační určitě jo.. Takový máš prostě typ vlasů a to podle mě nezměníš :)
      Z těch levnejších zkus třeba kokosovou řadu od Baley, z těch dražších třeba Biosilk, který mi vasy nezatežuje a ani nezmašťuje. Recenze je tady http://janebeautiful.blogspot.cz/2012/07/hedvabna-pece-biosilk.html
      . Nebo se zkus poohlédnout po značce Herbavera (snad brzo bude recenze) Je to česká, přírodní a hoodně levná kosmetika, ale je dobrá. Horší je, že ji nikde mít nemusí, u nás ji mají v takovém zapadlém krámku. Pokud u vás máte Hrušku, tak to zkus tam :)

      Vymazat
  11. Taky mám tento olej moc ráda, na vlasy je skvělý, ale na problematickou pleť už moc ne :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? tak to ho radši zkoušet na pleť nebudu :)

      Vymazat
  12. Taky používám olejíček na vlasy s arganovým olejem, ale trochu jiný než tento:) ten můj ale vonní dobře:-D ale zase je mnohem dražší..takže jsem právě sháněla něco, co si koupím, až ho dopotřebuju, takže díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě to Orofluido a je v něm taky arganový olej a to táááááák voní!! :D

      Vymazat
  13. Oleje veľmi nepoužívam, mám mastné vlasy a z olejov sa mi mastia ešte viac..aj keď píšeš, že nemastí vlasy tak neviem či by sa mi hodil..každopádne vyyzerá zaujímavo.
    http://galaxy-with-bee.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělá recenze ! :)
    Jelikož já si musím mít hlavu každý den, protože bych jí měla mastnou, tak oleje nepoužívám..

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem si arganový olej na vlasy hrozně oblíbila, i když nepoužívám jeho čistou formu. Už jsem chtěla tento objednávat, ale díky tomu smrádku nevím nevím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že je někdo stejně spokojený jako já. :) No naštěstí smrdí jen tu chvíli, když si ho dávám do vlasů, pak už cítit není..

      Vymazat
  16. Holky, vy co máte mastné vlasy, ty oleje se dávají jen do konečků, takže by vám vlasy u kořínků vůbec zmastit neměly. Horší je, když ho dáte moc a máte mastné i délky no..ale ta míra se dá nějak vychytat :)

    OdpovědětVymazat
  17. Na moje extrémně suchý valasy beru každej pozitivní typ :D Určitě někdy vyzkouším :)
    Jája

    OdpovědětVymazat
  18. Arganový olej musím vyzkoušet už...

    OdpovědětVymazat
  19. Já už o tom příšerném smradu četla a mám z toho popravdě trochu strach. Snad po tom vlásky nezavání a ten smrad vyčichne třeba do druhého dne. Aha, už vidím, že píšeš, že vyčichne:), takže si píšu na seznam.

    OdpovědětVymazat
  20. Čo sa týka vône arganového oleja tá je veľmi špecifická, ale pokiaľ je arganový olej kvalitný tak by mal jemne voňať po orieškoch. Jeho vôňa by sa mala chvíľku po aplikácii rozplynúť. Takže vôbec nie je rušivá. Ale pokiaľ arganový olej nepríjemne zapácha to je iná vec. Takému oleju je lepšie sa vyhnúť, pretože je pravdepodobné, že arganové plody pred spracovaním prešli tráviacim traktom kozy a takýto olej si chce dať na tvár asi málokto. Odporúčam všetkým ktorí plánujú v budúcnosti nákup arganového oleja a nemajú s tým skúsenosti pozrieť si tento článok http://arganovy-olej-maroko.blogspot.sk/2013/07/kvalita-arganoveho-oleja.html
    je v ňom v niekoľkých bodoch zhrnuté ako má kvalitný arganový olej vyzerať.

    OdpovědětVymazat
  21. vyskúšajte priemeho dovozcu arganového oleja z Maroka a niekoho kto sa naozaj vyzná www.orienthouse.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Arganový olej voní jako oříšky. Pokud smrdí, tak ho vyhoďte. Je báječný na pleť i na vlasy.

    OdpovědětVymazat
  23. Ak olej vonia ako oriešok je z opraženych orechov, to znamená kulinatsky olej, výborné informácie o arganovom oleji a hlavne olej priamo z Maroka na www.pravyarganovyolej.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Můžu se zeptat, jestli si olej dáváš do mokrých vlasů nebo do suchých? A taky jestli si ho nanášíš až ke kořínkům, nebo jen třeba do dolní půlky vlasů? Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. umyju vlasy, nechám trochu proschnout a pak teprv do nich olej nanáším. Nejdříve do konečků a pak ještě ten zbyteček, co mi zůstal ve dlaních rozetřu do délek, ke kořínkům nikdy, byly by mastné :)

      Vymazat
  25. Informácie o arganovom oleji priamo z Maroka na www.arganovyolej.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥