Jane ♥ Beautiful

16. prosince 2012

Vánoce. To už?

Já vám nevím. Vůbec mi nepřijde, že už fakt za pár dní budou Vánoce. Naši odlétají na Štědrý den na dovču, takže to u nás vypadá spíš tak, jak když fakt žádný Vánoce nejsou. A to mě štvě. Máma nechce dát na stůl věnec ani nechce dělat  stromek, prej by ho Angelina strhla, ale spíš jí to přijde zbytečný..  Jako to, že oni si jedou někam do tramtárie neznamená, že Vánoce neexistujou, já je chci mít!
Jenže prostě mě mrzí, že už to neni jako dřív, kdy jsem se strašně na Vánoce těšila. Všude jsme to měli vyzdobený a bylo to krásný. Dneska je to prostě na nic, ale já to tak nenechám. Chci si koupit alespoň takovej ten malej stromeček do květináče a hezky si ho vyzdobit. Chci se o Štědrej den koukat na pohádky a cpát se cukrovím a čajem. A večer se jít projít vánoční Prahou. A prostě se chci mít fajn. Ale pořád na mě ta vánoční atmosféra nějak nejde..Nehonim se za nákupy dárků, ale chtěla bych našim udělat nějaký "jedlý" dárek, třeba domácí vaječňák nebo paštiku.. Ale pořád na to ještě nemám tu správnou náladu a nevím, jak ji přivolat. V úterý jedu opět do Drážďan, koupit nějaké drobnosti kamarádkám a taky si koupit vosky Yankee candle, tak doufám, že tam na mě trochu té vánoční atmosféry dejchne. Uvidíme. :)
Víte co, já si jdu teď napustit vanu plnou pěny (koupila jsem si novou, ostružinovou-vanilkovou, mňam), zapálim si svíčku a pustim si k tomu nějakou uklidňující hudbu.. A vy mi mezitím můžete napsat, jak vnímate Vánoce vy a jak si děláte tu správnou vánoční atmosfréru.


Pac a pusu J.

37 komentářů:

  1. U nás je taky ta vánoční atmosféra veškerá žádná :-( mamka Vánoce ráda nemá, ségru teď pustili z nemocnice, takže musí odpočívat, táta má hromadu věcí do práce a já se furt jen učím. Furt bylo do Vánoc času dost a najednou už to bude za chvíli. Nemáme ani výzdobu, protože na to nikdo nemá čas, cukroví budu péct až příští víkend, protože do tý doby mám samý zápočty. Myslím, že až bude 24. ráno, tak si pořádně oddechnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, u nás taky bylo času dost a najednou už jsou skoro za dveřmi a mi to tak ani nepřijde.. Já už mám tendle týden volnej, tak jsem si právě řikala, jak si něco upeču, vyzdobím a tak, ale vůbec na to nějak nemám naladu :(

      Vymazat
    2. to se nedivím, na tvým místě bych taky náladu neměla. Kdyby mi rodiče odjeli na Štědrý den pryč, docela by mě to našvalo

      Vymazat
    3. Jo, mně taky. Nejlepší je, když to řeknou někomu znamýmu, tak vždycky něco jako, no ale NÁM to nevadí, Vánoce budou i příště, ale přijde mi, že vůbec nemyslí na mě. Mně to třeba docela vadí.

      Vymazat
  2. Ty jsi jedináček? Mě kdyby naši odjeli na Štědrý den pryč, tak s nima ani nepromluvím :D :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, jak se to veme:D Jedináček nejsem, mám dokonce 4 sourozence (ale tak různě, z tátovo bejvalýho manželství, z máminýho:D), ale už jsou dospělí a bydlí sami. Na Vánoce budu s přítelem, takže mi to jako nevadí, ale to že si jedou pryč (a mě nevezmou!!!:DD) a Vánoce ingorujou, přiom tady jsem ještě já, tak to mě štve.

      Vymazat
  3. JÁ radši sprchu.. :D
    Snad ta vánoční nálada přijde:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé a to já zas úplně miluju vanu:)) Mi pak vždycky táta nadává, že vypustím celej kotel :D

      Vymazat
  4. Já už mám cukroví a na Vánoce se moc těším, bohužel u nás jsem asi jediná a tu správnou náladu mi kazí, ale já se nenechám :) Mmmm plná vana s pěnou ♥

    OdpovědětVymazat
  5. U nás už je hodně :) mamka má všude svíčky, vůně, betlémky, stromeček, v kuchyni ozdobné větvy ze zahrady, na stole věnec .. aach :))
    vanu s pěnou závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase závidím tu atmosféru, musí to bejt krááásný:)

      Vymazat
  6. Rozhodně si vánoce nenech "vzít"...Budeš s přítelem a to je dobře,že nebudeš sama.Vyzdob si byt nebo pokoj,prostě si to začni užívat podle svého,nenech si to nikým zkazit.Jednou budeš vánoce dělat pro své děti,aby měly jednou na co vzpomínat a věřím,že jim nikam neodjedeš...Přeji ti krááááásné vánoce,uvidíš,že budou nakonec fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za komentář, budu se podle něj řídit:))
      Děkuji, já tobě také!

      Vymazat
  7. Neboj, nejako to prežiješ :) a odkiaľ máš tú novú penu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))
      Z Avonu, ale je úplně na houby, vůůbec ale fak vůůbec nepění..ale krásně voní, tojo o:)

      Vymazat
  8. Posílám kousek vánoční atmosféry, já už nevím, kam dárky schovávat, vaječňák jsem právě dodělala, ale už to taky není jako dřív, kvůli práci jsem s mamkou nepekla ani jedno cukroví a poslední týden před Vánoci bude snad ten nejhektičtější, tak ráda bych se vrátila do dětských let a užívala si atmosféru naplno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!:*
      Já budu dělat vaječ'nák někdy v týdnu, snad se povede, nikdy jsem ho nedelala:)

      Vymazat
    2. holky, napište recept jak ho děláte :-) Taky bych ho ráda zkusila!

      Vymazat
    3. jo, já taky prosím o recept, budu ho dělat poprvé:)

      Vymazat
  9. Jůůůů, taky jsem se teď čvachtala ve vaně s vanilkovo-ostružinovou pěnou :D Mě právě pění úplně hoooodně, ale já jí tam taky hodně vyliju :D Je úžasná, nejraději bych ji snědla :D

    Je pravda, že teď už je ta atmosféra není nic moc. Tak ti posílám po větříků vůni cukroví a vaječňáku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fáákt? Mně teda vůbec, ale tak zkusím jí dát příště víc :D
      Moc děkuju!!:)

      Vymazat
  10. Já letos slavím poprvé Vánoce bez rodiny, jen s přítelem a moc se na to těším. Vše si dělám podle svých představ. Už mám stromeček, nejaké to cukroví, připravené koledy, vánoční výzdobu a prostě se na to těším :-D Neboj, udělej si taky alespoň trochu té atmosféry a ono to bude dobrý. Zahrab se pod peřinu, zapal něco voňavého, ozdob větvičky a pusť si pohádky nebo koledy a bude fajn - uvidíš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ty se mááš:)
      Snad jo, já čekám, že to na mě tenhle týden přijde :)

      Vymazat
  11. asi by mě štvalo, kdyby si naši na Štědrý den odjeli. ale aspoň, že budeš s přítelem a ne sama :)
    Vánoce na mě taky moc nejdou, pořád si to neuvědomuju, že už za pár dní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tojo, aspoň, že tak. Já bych doma ani sama nebyla, bojím se tu.. Ikdyž, od té doby, co mám psa už je to lepší :D

      Vymazat
  12. Já sice na Vánoce jedu k rodičům, ale během adventu jsem měla pár pokusů o vánoční výzdobu i v našem bytě. Celý svět se ale spikl proti mně - dvoje jmelí mi do druhého dne uschlo, ve třech květinářstvích prý prodali adventní věnce těsně předtím, než jsem přišla a světýlka ve tvaru sněhových vloček z ikey byly taky vyprodaný. Takže mi prostě musí stačit vánoční hvězda... než zdechne, protože budu právě dva týdny u rodičů:D
    Užij si Vánoce s přítelem... závidím vašim, taky bych někam jela. Třeba za teplem.
    Bibi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak alespoň, že máš tu vánoční hvězdu!:DD
      Taky ti přeju, aby sis je krásně užila :)

      Vymazat
  13. Mě taky vůbec nepřijde, že budou Vánoce. Dárky už sice mám, ale to je tak všechno. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jani nic si z toho nedělej, Vánoce si určitě uděláš hezký i tak :-) Já taky vždycky řikám, že i kdyby na Vánoce zůstala sama, tak si je udělám hezký a hotovo :-) Tak ti přeju, ať ta vánoční nálada přijde a užiješ si to :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to by mě taky hodně mrzelo:( Vánoce miluju, všechny ty zvyky, tradice, takže za tohle bych s našima už asi nemluvila! :DD
    Ale užij si to i tak, s přítelem si určitě uděláte hezký den:)

    OdpovědětVymazat
  16. To se mi nelíbí, že rodiče odjíždějí. Mohli aspoň počkat na den po Vánocích...nebo abys jela taky...Je smutný, že se rodina nesejde na jeden den, kdy má člověk cítit tu pohodu, radost a blízkost své rodiny. Tohle nejde cítit (aspoň já to nedokážu) v normální den:/. Ale věřím, že si holka šikovná a nějak si to zařídíš:). Já ty Vánoce taky moc neprožívám. Je to sice všechno hezký, ale ten pocit, že je všechno (i když kamarádi to tak necítí a nejsou to debilové) akorát o penězích. Připadám si vždycky trapně, když nemám nějaký super, duper dárek:/. Trochu mě to mrzíí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně taky ně, ale nedá se nic dělat.
      Jinak moc děkuju za komentář u giveaway, hrozně mě to potěšilo!:*

      Vymazat
  17. jo, to už.. hrozný, co? taky mi nepřijde, že za pár dní budou Vánoce, nejradši bych stromek nedávala, ale dneska ho mamča už nazdobila :D
    už to není jako dřív, to ne.. letos se netěším ani kapku. taky jsem byla v Drážďanech a myslela si, že na mě vánoční nálada přijde - nepřišla, tak snad se tobě poštěstí!
    užij si vanu! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥