Jane ♥ Beautiful

18. prosince 2012

8 tipů na vánoční dárky k sežrání, doslova

Krásný večer mí skvělí čtenáři,
dneska bych vám ráda ukázala pár tipů na jedlé dárky, které mám v plánu ukuchtit. :) Popravdě totiž vůbec nevím, co bych našim koupila, tak si myslím, že tohle by je potěšit mohlo. Ikdyž ehm ehm, moje karamelky, který jsem dělala včera, jsou prej fakt ošklivý (nó, to maj pravdu, ale snažila jsme se!), ale jsou prej dokonce i HNUSNÝ, no chápete to? To mám fakt velkou chuť dělat další věci, ale tak jako nevadí... A navíc, mně teda fakt hnusný nepřijdou. Do  těch z obchodu maj sice daleko, ale chápete, vlastní výroba, už to se musí ocenit. Ale u nás asi ne. Ale co, třeba vám chutnat budou.

1. TIP: DOMÁCÍ KARAMELKY
Dělala jsem je podle tohoto receptu. Trvalo mi to asi hodinu, ale nakonec se povedly. Podle mě teda. Myslim si, že ale za vyzkoušení stojí, maximálně je vyhodíte do koše, jako jsem to měla chuť udělat včera já.
Jo pak jsem je ještě máčela do čokolády, bez ní totiž vypadaly ještě hůř:DD.
 

2. TIP: LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Určitě každý znáte tradiční vaječňák, mně se ale zalíbila tahle jeho čokoládová verze.  Ten bych ráda udělala, jen ještě sehnat nějakou pěknou láhev.
3. TIP: NÁKLÁDANÝ HERMELÍN
Protože můj Drahouš miluje hermelín na milion způsobů, rozhodla jsem se mu ho dát, mimo jiné, pod stromeček. Myslím, že to ale ocení snad každý, kdo ho má rád a navíc je to úplně jednoduchý. Stačí přidat oblíbené koření, u nás vede česnek, hoodně česneku a cibule, hoodně cibule a další mňamky, které máte rádi. :)
Například tady je spoustu možností, jak s hermelínem naložit.
(obrázek je taky odtud)

 
4. TIP: NAKLÁDANÉ OŘECHY V MEDU
Tohle zase miluje mamča. Opět absolutně jednoduchý, stačí mít jen ořechy, jakékoliv a med, kapka rumu taky neuškodí. :) Pak už jen dát do nějaké pěkné sklenice, ozdobit ji a hotovo.
Recept zde .

zdroj
5. TIP: PEČENÝ ČAJ
Pečený čaj jsem loni dostala od synovců a byl fakt dobrej. Taky úplně jednoduchý na přípravu, když to zvládli i mý synovci (5 a 13 let) :D. Recept třeba zde 

Pak už stačí na skleničky dát lístečky se jménem a pěkný a chutný dárek je na světě. :) 

zdroj

6. TIP: "UPEČ SI SÁM"
Tenhle nápad se mi moc líbí! Jednodušše vezmete nějakou pěknou dózu, do ní dáte všechny suché ingredience například na muffiny, k ní přiložíte lísteček s dalšími "mokrými" ingrediencemi, které je nutné přidat, návod + třeba formu na muffiny/ bábovku, prostě na to, co z toho má vzniknout :)

zdroj
 7. TIP: DOMÁCÍ PAŠTIKA
Pro masožravce bude určitě super dárkem domácí paštika . Podle mě to mezi úplně  jednoduché recepty nepatří, ale protože vy jste holky šikovný, určitě to zvládnete. :D 
Recept třeba tu 
zdroj


 8. TIP: ZÁZVOROVÝ ČAJ
Obzvlášť v tomhle chladném období přijde zázvorový čaj vhod. Já ho dělám tak, že si do skleničky nastrouhám zázvor, přidám kolečka citronu a  med a mám čaj hotovej. Pak už jen vždycky odeberete 1, 2 lžičky do hrníčku a zelejete vodou. Pro neustále nemocné kamarády je to fajn dárek.

zdroj
 Tak co, líbí se vám nějaký můj tip ná dárek? Já doufám že jo a že nějaký využijete! Já určitě udělám zázvorový čaj, likér z kaštanů, hermelín a ořechy. Pak už jen stačí dát to všechno do nějakých dóz/ skleniček, hezky vyzdobit a hotovo. :)
Pokud ale ještě na netu zapátráte, určitě najdete i spoustu dalších dobrot, které někomu můžete darovat. Kdybyste něco zajímavýho našli, klidně mi to napište do komentářů, budu moc ráda. :)
Mějte se krásně, přežijte tenhle týden, protože pak už vás čeká jen odpočinek a pohoda, já mizím spát, zejtra fakt stráášně brzo vstávám ( něco málo po čtvrté, fuuj), ale budu dělat kamarádce modelku na soutěž, tak se těšim:D
Pusuuuuuuuuuu:-*
PS: Ty karamely jsem nakonec vyhodila. Už me štvaly ty kecy řeči mámy. 

28 komentářů:

  1. Karamelky mi přijdou úplně super!!:) Nejsou nijak hnusný nebo něco podobnýho, naopak by se měla domácí výroba ocenit a né tě takhle odrazovat :)) Já bych si teda s chutí nejednu karamelku dala :)
    Jinak bych tebe i holky ráda pozvala na mojí první giveaway ve které se hraje o balíček krásy :) Odkaz níže

    Oficiálně první Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, holky, vy jste takové utěšovatelky! Ale je to od vás moc hezký, že aspoň vy to takhlee na dálku oceníte :D

      Vymazat
  2. Ty jo, ten likér z kaštanů! Mamka miluje kaštany, tak je hned zítra koupím a budu mít další dárek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať chutná :) Já bych chtěla zkusit i bílou verzi- ta by byla pro mě :D

      Vymazat
  3. Skvělý článek! Díky za tipy:) Já často někoho obdarovávám sypaným čajem, ale nic jiného z toho jsem ještě nedávala..ale ty karamelky mě dost zaujaly! To je super nápad!:)

    OdpovědětVymazat
  4. výborný článok, podľa mňa sú také vyrobené darčeky naj...a je mrzí ma, že ťa teda doma fakt "podporili" až si tie karamelky vyhodila, pretože by si nimi určite niekoho potešila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju, fakt jste všechny moc milé! :)
      No já je možná zkusím znova a tentokrát tam nedám salko, aby byl tvrdý, né měkký :) Líbí se mi tenhle recept http://hafjentak.blog.cz/1103/babicciny-mlecne-medove-karamelky

      Vymazat
  5. super článek, díky z tipy:) já budu dělat pro babičku a dědu vaječný nebo karamelový likér:)
    a mám jeden úplně hloupej dotaz...ale...myslíš, že ten nakládanej hermelín se musí skladovat v ledničce? :D chtěla bych ho udělat pro taťku, ale tam by ho hned našel...:D

    jinak to s těma karamelkama je od rodičů dost hnusný:( měli by ocenit tvoji snahu, a ne urážet...a navíc věřím, že hnusný vůbec nebyly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, s tim sýrem si mě normálně dostala:D:D ale Terezka( můj blond blog) zrovna dneska dělala článek o nakládaným hermelínu a tam píše, že ho nechává týden, někdo i dýl, na studeném místě, takže sklep to jistí.. Hm, to abych už začla, aby se požádně rozležel :D
      Jinak děkuju, mě to taky mrzí no..

      Vymazat
  6. musím vyskúšať pečený čaj! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, pečené čáje jsou skvělé, ale jinak super tipy, děkuji!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Letos dělám oříšky v medu, chystala jsem se i na pečený čaj, ale neměla jsem dost ovoce a nechtělo se mi kupovat :D Ještě dělám ochucené octy a oleje, taky super dárek, třeba pro babičku nebo taťku :) Zázvorový čaj určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, nehodila bys sem recept na ten olej ? Ten mě zajímááá :)

      Vymazat
  9. Já jsem dělala s koriandrem a pomerančovou kůrou napíchanou do spirálek na špejli :) Hodí se na to za studena lisované oleje. Na internetu najdeš spoustu dalších receptů :) Já mám tenhle z takové zázračné vánoční knížky :D Dá se udělat na spoustu zůsobů, s česnekem, čili papričkama, citronem, bazalkou, atd..

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, moc ráda bych tě pozvala na svojí první giveaway!:)

    OdpovědětVymazat
  11. všechny tipy jsou super, moc se mi budou hodit! teda na tu paštiku si asi netroufnu, ale ostatní jsou skvělý nápady na dárky, určitě něco vyzkouším :)) a nebuď smutná z těch karamel, rodiče to hold neumí ocenit, což je škoda :( příště se určitě povedou na jedničku, tak krásné svátky a ještě hezčí Vánoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za komentář :-*
      Já tobě také přeji krásné svátky!:)

      Vymazat
  12. Jani, tak jsem teď dodělala čoko likér podle receptu co jsi dávala a je fakt výýýýbornej :-) Určitě taky vyzkoušej, stojí to za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že ti šmakuje! Já se na něj chystám dneska:))

      Vymazat
  13. Zvu tě ke mě na blog na VANOČNÍ GIVEAWAY :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Jak prosímtě děláš ten zázvorový čaj jako dárek? Dáš do skleničky normálně nastrouhaný zázvor a k němu už citron a med?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Pak už jen vemu hrníček, dám do něj lžičku dvě týhle směsi a zaleju vodou :)

      Vymazat

Děkuji! ♥