Jane ♥ Beautiful

4. listopadu 2012

Přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Krásnou neděli všem přeju,
dnešní článek bych ráda věnovala přírodní, české kosmetice Nobilis Tilia. Protože poslední dobou dávám spíš přednost kosmetice přírodní, tak mi udělalo ohromnou radost, když mě paní Radka oslovila a nabídla mi spolupráci s jejím eshopem .
Nobilis Tilia má značku CPK (certifikovaná přírodní kosmetika), takže nebojte, určitě to není kosmetika, která si na přírodní jen hraje. :)
K otestování mi byla zaslána levandulová pleťová voda a pár testerů.


Levandulová pleťová voda
Používala jsem ji vždy večer po odlíčení hydrofilním olejem nebo jiným čistítkem k dočištění. Musím říct, že voda něštípe a to ani v očích. Pleť je po ní  jemná, není stažená, naopak mi přijde taková vlačná. Těch pár nečistot, co mi ještě na obličeji zbydou, tak ty zvládne doodlíčit, ale s celkovým make upem si neporadí. Ale to od ní ani chtít nemůžu. Není určená k odličování. Výborně se mi osvědčila, když jsem si nípala obličej a měla ho celý zarudlý. Použila jsem vodu a zarudnutí bylo menší a pleť byla zklidněná.
Večer používám jen pleťovou vodu bez krému a pleť si nestěžuje. Nepne, nesvědí, nepálí, není vysušená. Jinak žádné jiné extra výsledky nevidím, ale to asi ani od pleťové vody nemůžu čekat.
Dá se použít i na vlasy, ale protože jsem lenoch a pokožku hlavy masírovala opravdu jen občas, tak opravdu žádné výsledky nevidím, ale můžu říct, že aspoň mi po použití vlasy nezmastila.

Levandulový hydrofilní olej
U olejíčku jsem si řikala, fajn, vyzkouším ho, ale určitě si nebudu kupovat plný balení, protože mi stejně dobře poslouží i můj oblíbený oliváč. No ale ejhle, tenhle levandulovej je přece jenom o chlup lepší. Sice ne v odličování, na tom jsou stejně, odlíčí absolutně VŠECHNO, ale on má u mě jiný velký plus. A tím je to, jak psala i Lady  , že nědělá v očích mlhu a to je  pro mě sakra velký důvod k nákupu.
 Používá se úplně jednoduše, navlhčím obličej, naleju olej do dlaní a čistím jak s obyčejným gelem. Pak vezmu tamponek, navlhčím ho a všechno to z obličeje setřu.
Vůně mi nevadí, ale že bych z ní byla unešená, to ne.

Přírodní éterický olej Eucalyptus
Tento osvěžující olej používám po náročném dni. Nakapu pár kapek do aromalampy a už si jen užívám. Úžasně dokáže pročistit vzduch, všechno krásně osvěžit. 
Dobře mi posloužil i když jsem měla rýmu. Při inhalaci nakapu pár kapek a už jen dýchám. Krásně uvolní nos a pomáhá i při kašli a nachlazení. 

nerozlučná dvojka:)

Tantra masážní a tělový olej
Tělové oleje, ty já můžu. Dokonce víc, jak všechny voňavá maslíčka a mlíčka na světě. Ale tenhle mě zprvu moc nepotěšil. A to svou vůní, protože já v něm prostě cítím petržel a to fakt neni pro můj nos nic příjemnýho. Naštěstí se po masáži vůně petržele ztratila a já jsem začala cítit příjemnou jenmou cïtrusovou vůni.
Při používání olejů je důležítá voda. Hodně vody, takže ho musíte nanášet na mokrou kůži. Po použití není pokožka mastná, ale je taková vláčná,  jemňoučká, olej se úplně nevsákne, ale je to prostě takový příjemný. Ne jak když se namažete a krém se vám sice vsákne, ale ve výsledku to je, jak když jste se vůbec ničím nenamazali.

Kokosový peeling
U peelingu jsem měla něco podobného jako u hydrofilního oleje. Jako zase si to ráda vyzkouším, ale kupovat to nee, protože si doma přeci můžu udělat svůj vlastní a levnější. Nojo, to by ale nemohl tak ukrutně úžasně nejúžasnějc vonět. To je fakt něco..Jestli znáte péřovou buchtu, tak pochopíte, že bych ho nejradši sežrala. 
Jinak je to peeling jako každý jiný, opeelinguje, krystalky má tak akorát, takže za mě jo.

Koupelový olej borovice
Tady mě vůně naopak moc nezaujala. Ale je fajn napustit si po sportu horkou vanu, nalít tam olej a uvolnit se. Vůně mi přijde, že se ale moc dlouho neudrží. 

Neroli tělový balzám
Ten na obrázku není, protože jsem ho bohužel vyhodila a nestihla ho předtím vyfotit. Balzám je příjemný, docela rychle se vstřebává. Má osvěžující citrusovou vůni, ale moc mě nezaujal, jsem teď holt trochu rozmazlená olejíčky, no.

Arganový krém
Krém obsahuje arganový, rakytníkový a makadamiový olej a bambucké máslo. Samé prospěšné věci. Má regenerační a hojivé účinky. Krásně svěže voní, já z něho cítím lesní ovoce a pak na konci vanilku, kokos. Je velmi lehký, podle mě se hodí na mastnější pleť. Já sama ji mastnou mám a vsakuje se rychle a nemám pocit ulepenosti. Líbí se mi balení s pumpičkou a myslím si, že pokud bych teď zrovna neměla nový krém, tak po něm sáhnu.

Všechny tyto výrobky můžete zakoupit na eshopou Síla doteku , kterému tímto ještě jednou moc děkuji!
Jsem ráda, že jsem si výrobky mohla vyzkoušet, velmi mile mě překvapily, některé hlavně svou krásnou vůní, ale taky i účinky.

A co vy a přirodní kosmetika? Dávate jí přednost před chemickou?
 

14 komentářů:

  1. Teda, máme to s těmi vůnemi úplně jinak :) Z tělového krému Neroli cítím skořici (takové ty skořicové žvýkačky v červeném obalu, už se nedělají) a arganový krém mi hrozně smrdí. Eukalyptus jsem si do aromalampy taky oblíbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt?? Tak tady je teda pekně vidět, že každej nos má rád něco jinýho :) Mně ten arganový krém hrozně připomíná les- borůvky, lesní ovoce a tak :D

      Vymazat
    2. Zajímavý :D

      Vymazat
    3. Jé, já to zblbla, po skořici mi voní tělový olej Tantra :)

      Vymazat
  2. zajímavé! tuhle kosmetiku bych chtěla taky vyzkoušet :) dost se mi zamlouvá ten hydrofilní olej, nikdy jsem nic takového nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hydrofilní olej je na odličování fakt parádní, kam se hrabou nějaký mlíka a micerálka :)

      Vymazat
  3. Levandulová pleťová voda musí být super.. miluji vůni levandule a když říkáš, že pomáhá zklidňovat pokožku po nípání pupínků.. to by byl můj velký pomocník a zachránce :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu vůni moc nemusím teda, ale to zklidnění, to joo :)

      Vymazat
  4. Já teda pokud můžu, tak mám ráda přírodní, ale používám i klasickou. Hlavně tedy dekorativní.

    NT má ale pokaždé moc fakt výrobky!

    Nominovala jsem tě na TAG, který není povinný, ale kdybys chtěla, tak je tady:

    http://kejtyna.blogspot.cz/2012/11/tag-11-zajimavosti-o-me-osobe.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si teď zase oblíbila minerální MU, přirodní :)
      Děkuji! Snad se někkdy zapojím. :)

      Vymazat
  5. Přírodní kosmetiku mám moc ráda a pokud si můžu vybrat, sáhnu po ní. Ale "chemická" mě také neuráží, tedy samozřejmě záleží na tom, jak moc je chemická. Moje kůže moc té chemie totiž nesnese, takže to mám jako takovou pojistku :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vůbec tuhle značku neznám, ale přírodní kosmetiku mám moc ráda:) Moc hezký článek, zase jsem se dozvěděla něco nového:) Zaujal mě ten arganový krém, ten musí být super:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥