Jane ♥ Beautiful

28. října 2012

Proč se těším na pondělí


Před chvilkou jsem se vrátila vymrzlá domů z procházky. Napustila jsem si horkou vanu, zapálila aromalampu, udělala dobrou véču a relaxovala. Pak jsem si udělala kotel kakaa a koukala na Gossip Girl. A pak jsem se trochu zamyslela a uvědomila jsem si, jak strašně nemám ráda pondělí. Ale proč? Jo, otravuje mě ranní vstávání a všechno co s sebou pondělí nese, ale nebylo by příjemnější si najít něco, proč se na pondělí těšit? Byť to jsou jen úplné maličkosti, ale právě to je ono, musíme hledat něco pěkného i v těch nejobyčejnějších věcech.
Jasně, je spousta věcí, kvůli kterým mě pondělí netěší, ale snažím se hledat i ty, které mě těší. Jako například se strašně těším na zítřejší snídani. Udělám si vafle s bílým jogurtem a marmeládou. A k tomu kakao.
Do své nové termosky si udělám oblíbený čaj a budu ho tak moct usrkávat celý den ve škole. Taky se těším na to, až si zítra vezmu svou novou parku a svetr. Až se projdu parkem plnýho krásně zabarvenýho listí. Až s holkama ve škole probereme všechno, co jsme dělali o prázdninách. Až se pomazlím se svou fenkou. Až si po cestě domů koupím nový Instyle, domá si uvařím čaj a budu relaxovat. Až půjdu s holkama cvičit. A pak si uvařím nějakou dobrou večeři. 
Když to teď tak po sobě čtu, je toho tolik, na co se těším a přece jsou to věci, které skoro nic nestojí. Všichni se musíme naučit vnímat i ty každoenní radosti, které nám připadají úplně samozřejmé, ale ono to tak vždy být nemusí.

Přeji vám všem úspěšné pondělí a s ním i celý tenhle týden! :*

34 komentářů:

  1. Já se těším na to, až si zítra vezmu nové šaty, na dobrý oběd s přítelem, na pokec s kamarádkou po práci a na čokoládku, kterou si koupím a celou ji splácnu! :)
    Krásný post.

    OdpovědětVymazat
  2. já nemám ráda všeobecně školní rána, protože mě ničí to ranní vstávání v 6 hodin :D i když teď budu vlastně vstávat jakoby v 7, tak to zní trochu líp, ale stejně :D :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to ráno právě zpříjemním těma vaflema, to se mi hned bude vstávat líp:DD

      Vymazat
  3. Moc hezky jsi to napsala :) Nemám ráda pondělky a všechna rána, kdy musím vstávat, ale když si připomenu ty klady, které mě čekají, hned je to o něco lepší :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se těším, až přežiju tradiční pondělní masakr v hudebce :) Až si na sebe vezmu nové šaty a punčochy, až si zajdeme s kamarádkou na oběd a Bubble Tea a až se zajdu objednat na plazmu (budou penízky, hurá :D) a hlavně na to, že budu blíže úterý, kdy se uvidím s milovaným člověkem :)
    Opravdu krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Máš, koukám, taky pár moc hezkých věcí, na které se můžeš těšit:)

      Vymazat
  5. Krásný příspěvek! Já se na to zítřejší pondělí těším kvůli jednomu BB krému, co mi má přijít a po kterém toužím už někdy od jara, tak snad mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Nojoo, to bych zapomněla, mně má vlastně ještě přijít pár věcí od Plum z eshopu:))

      Vymazat
  6. Je to všechno jenom o postoji, pokud si k pondělí člověk vytvoří takovýhle odpor a svým způsobem (kromě školy) bezdůvodně, tak se to s nim pak může táhnout dlouhou dobu - vím o čem mluvím :D Ale oceňuju tvůj přístup, je důležitý si uvědomit, že je proč se na další den, ať už je jakýkoliv, těšit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já měla k pondělí odpor vždycky kvůli fyzice, ale nějak jsem si ho odstranila a vlastně už mi ani takovej problém nedělá:)

      Vymazat
  7. Já mám v pondělí "blbý" předměty :/ prostě ty, před kterýma má člověk nervy, že bude zkoušený nebo že zase bude test atd. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to já mám taky, ale jak píšu u komentáře nad tebou, nějak jsem si ten odpor odstranila. Řikám si, že prostě na co z toho budu mít nervy, bud to dám a nebo ne. Svět se nezboří. A tím, že se budu stresovat si nijak nepomůže, naopak, vždycky to je horší. Zkus to :)

      Vymazat
  8. Krásný článek, asi si ho nalepím do diáře, nebo alespoň ten obrázek, protože občas na tyhle věci zapomínám a zbytečně se jen stresuji. Hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, od tebe mě to obzvlášť moc těší:))

      Vymazat
  9. Krásný článek, Jani :) i když teď na vysoké nemám důvod nemít ráda jakýkoliv den kvůli škole, protže mám jen pár přednášek, na gymplu jsem si vždycky taky zpříjemňovala rána dobrou snídaní a obklopovala se věcmi, co mám ráda:) důležité je radovat se z maličkostí, a svět je hned hezčí:)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásně napsané a se vším souhlasím. Na všem se dá najít něco krásného. V dnešní době je více než nezbytné myslet pozitivně :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám pondělí nejraději z celého týdne těšm se co mě nového v týdnu čeká!
    http://www.lifebyclaudiaa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. já teda musím říct, že od té doby co jsem pryč ze střední, tak tahle nenávist k pondělku nějak opadla - většinou bývaly v pondělí ty nejodpornější předměty, tak to bylo asi tím...na vejšce to je jiné a svoji práci mám ráda, takže to není tak hrozný!:)
    theoriginofpridecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Nikdy jsem si to neuvědomila, ale naprosto souhlasím!:) Skvělý článek!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Mooc hezký povzbuzující článek do těchto mrazivých dnů. Je skvělé si život zpříjemnit byť i jen maličkostmi jak jsi to krásně napsala. ;) A taky jsem si vzpomněla,že se snažím si tak zpříjemnit dny v práci kor když musím jít v neděli a štve mě to když vím,že většina lidí má víkendy volné, ale dobré kafíčko či čajíky a časopisy to ve většině případech vylepší náladu a udělám si nedělní relax v práci :) Kde prosímtě sleduješ Gossip Girl? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, ale hlavní je, že si je umíš nějak zpříjemnit:)
      GG sleduju na eserialech http://www.eserial.cz/superdrbna/index.php?serie=3

      Vymazat
    2. JJ tom máš pravdu ;) Děkuji.

      Vymazat
  15. Já mám ráda pondělí právě proto, že si vžidcky dojdu do číny na Kung Pao. Kung pao miluju a o to se do školy víc těším, až bude konec. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkný článek, asi si taky na pondělí přidělím nějakou příjemnou věc, abych se na něj těšila :-)
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek, úplně mě donutil se zamyslet. :) Nemám ráda pondělí, ale většinou jen proto, že už skončil víkend. Každopádně je fajn najít si na každém dni něco příjemného na co se můžeme těšit. Život je pak hned o něco příjemnější. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥