Jane ♥ Beautiful

23. září 2012

OCM - čištění pleti olejem

Přeju všem krásné dopoledne,
dneska bych vám chtěla říct pár slov o OCM, neboli o olejové čistící metodě. Už jsem to jednou zkoušela, ale skončila jsem s tím, pak mi to Jája připomněla, no a skončila jsem s tím také,  teď  vím proč.


 Tato čistící metoda je vhodná pro ty, kteří trpí na ucpané pory tzn. když si přejedete po pleti, cítíte, že je hrbolatá. Někdo má třeba krupičku na čele, někdo na tvářích.. Pomocí olejů se pory mají rozpustit. Zní to divně, ale zkuste to a uvidíte :) Není to nic složitého, většinu věcí máte doma, takže jdeme na to.

Potřebujeme ricinový olej, ten se dá koupit v lékárně do 50,-( výborně se hodí třeba i na růst řas), jakýkoliv jiný řidší olej, olivový, klidně i ten kuchyňský slunečnicový. Já používala jojobák. No a pak už jen houbičku, kterou to všechno smyjete.
Platí pravidlo, že čím mastnější pleť máte, tím víc ricinového oleje přidáte. Ale zase ne moc, pořád tam musí být více toho řidšího. Já jsem je teda používala v poměru 40:60(mastná), na normální pleť to je 20:80 a na suchou 10:90.

Postup:  Pleť jsem odlíčila a pak chvíli s žínkou a teplou vodou napařovala, osušila (kdyby byla mokrá, olej se k pleti nedostane), nalila jsem si do dlaně oleje a jednoduše kroužila po obličeji. Čím víc máte zanešenou pleť, tím déle masírujte. Já to vydržela cca 15 min. Pokud ucítíte pod prstama tvrdé kuličky, tak metoda funguje. A že já jich cejtila :D. Pak vezmu žínku namočenou do teplé vody a oleje ze sebe smyju. Tohle je důležité, musíte oleje smýt úplně! Ještě se bych po akci  doporučila nanést slupovací masku, protože pory jsou  pěkně otevřené, a tak maska vyndá ještě zbytky :).
Pleť se má masírovat minimálně 1x týdně (já masírovala 3x) a to tak dlouho, dokud neuvidíte zlepšení, pak už se masíruje jen občas.

Účinky:  Jak jsem psala, opravdu jsem cítila, že mi to pory uvolňuje, ale bohužel, jako každý olej mi na pleti dělá neplechu v podobě malých zanícených pupínků na bradě, které když se zahojily, tak vylezly další 3.
Nevýhodou je, že je to prostě moc pracný. Masírovat si 15 minut obličej, hmm, no ale věřím, že pokud by někdo viděl výsledek, určitě by líný nebyl :)

Tak to je pro dnešek vše, zaujalo vás to? Zkusíte to? :)

29 komentářů:

  1. Už jsem tuhle metodu někde četla a pořád jsem se nedokopala k tomu, ji vyzkoušet. Ale koupím riciňák a jdu do toho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto metodu dělám 1x týdně, účinky zatím vidím ale počkám si na zimu, to mi vždycky ty pupínky vylezou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jsi psala...je to hlavně na komedony...asi ti riciňák v něčem vadí..nebo ho špatně smýváš..má se smývat pozvolna vlažnou vodou...já ho smývám třeba 5 minut, když mám pocit, že nejde dolů... ale obecně by měl zlepšit mazotok a naopak vznik hnisavých pupínků omezit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no..to tím možná bude, dám mu ještě šanci :)

      Vymazat
  4. O to jsem ještě neslyšela, ale něco takového bych potřebovala.. protože na ucpané póry docela trpím.. Používám různé masky, gely a peelingy na černé tečky a na vyčištění pleti a moc velkou změnu nevidím.

    OdpovědětVymazat
  5. No celkom zaujímavé ale neverím, že by som sa k tomu dokopala.

    Pozývame vás na našu GIVEAWAY!

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/2012/09/giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  6. Ten název metody znám, už jsem to někde zahlídla, ale nevěděla jsem přesný postup...ty jo, zní to dobře, cítit kuličky, to bych potřebovala, všechny ty hnusný ucpaný póry vyčistit. To zkusím. Akorát mě zaujalo - to opravdu voda olej smyje? mně se zdá, že když se dá voda na naolejovanou kůži, že to udělá takové kapičky,ale olej je na kůži pořád. No vyzkouším, zní to pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí se to smývat hodně dlouho a teplou vodou, ale pokud budeš pořád ten olej cítit, tak klidně obličej vyčisti ještě gelem. Mně se možná ty pupence tvořily kvůli tomu, že jsem to špatně smývala, tak tomu dám ještě šanci a uvidím :))

      Vymazat
  7. tak o tom čtu poprvé a určitě to vyzkouším! s pletí tedy až takové problémy nemám, ale vždycky to může být lepší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Čtu o tom poprvé ... :)
    JSem tvá nová členka ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Velice zajímavé :) určitě někdy zkusím

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem o tom slyšela, ale dopodrobna nezkoumala. Někdy to vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  11. Já to určitě vyzkouším.. slyším o tom poprvé! Mám problém ani né tak s tím povrchovým akné, ale s takovými těmi zanícenými bouličkami, které se nedají podle mě nijak ošetřit. Aspoň jsem nenašla zatím nic, co by mě jich zbavilo... Jediný čeho se bojím, že ten olej pak nebudu umět správně smít, no i když tou houbičkou, to by jít mohlo... Ale jestli se dá použít i ten čistící gel, tak to je jistota.. Slupovací masku mám od Ryoru, tak tu pak taky na sebe plácnu. A je nějaký předepsaný návod na tu masáž.. nebo prostě jen kroužit a masírovat? Ale určitě vyzkouším, super.. díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jen prostě kroužit, jak se ti bude chtít :)

      Vymazat
  12. Já čistím pleť oleji jedině. Ale o téhle metodě slyším poprvé. Já jednoduše navlhčím tamponek vodou a olejem a smejvám make-up. Nejlépe to stahuje líčení když tamponek nechám přiloženej pár vteřinek, pak s tím není práce vůbec:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já se taky odličuju zásadně jen oliváčem:) Je to levný a odlíčí to úplně všechno.. Pak teda ale dočišťuju ještě nejakým gelem :)

      Vymazat
  13. Zajímavý článek, děkuji za radu..určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  14. Odpovědi
    1. počula som o tejto metode, ale akosi som to vypustila z hlavy, takže vdaka za pripomenutie :)

      Vymazat
  15. Ten jojobový olej tak ty máš ten za studena?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej to nevim, prostě mám ten od Saloosu, oni jich vyrábí víc??:)

      Vymazat
  16. :) to já právě nevím já četla něco na netu ale asi jsem to jen špatně pochopila:D Jančo psala jsem ti email nevím jestli ti došel:)

    OdpovědětVymazat
  17. Pochopila jsem dobře že potřebujeme jojobový olej a ještě ricinový olej?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ricinový olej určitě, ten druhý může být jakýkoliv, ale řidší

      Vymazat
  18. Janičko mohla bych použíš jako řidší olej od značky Johnsons Baby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noo, já ti nevím, ale to se mi nezdá úplně nejvhodnější, olivovej nemáš? Můžes ještě použít obyč slunečnicovej, zní to docela fuj, ale ničemu by to vadit nemělo, kdežto ten od Johnsons není "čistý", vždycky tam je ještě něco ne moc dobrýho. :)

      Vymazat
  19. Dobře Jani radši si koupím jiný :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥