Jane ♥ Beautiful

13. září 2012

Jak narovnat vlasy bez použití žehličky


Hezký večer,
protože článek na vytvoření vln bez kulmy měl celkem velký úspěch, rozhodla jsem se vám dnes ukázat, jak si můžete trochu jinak narovnat vlasy. Možná to pro někoho nebude žádná novinka, ale snad se tu najdu i tací, pro které to novinkou bude.:)
Já si vlasy rovnám pomocí dvou metod a to fénováním pomocí plochého kartáče a nebo pomocí velkých natáček na suchý zip.


Začnu první, jednodušší metodou. Vlasy si klasicky umyju, do vlhkých vlasů nanesu tužidlo a v předklonu vlasy foukám a u toho je úplně jednoduše pročesávám kartáčem. Ne úplně od kořínků, protože pak jsou vlasy splihlé, takže je lepší je česat od půlky. Občas  nějakej pramen podtočím nebo vytočím. Důležité je, foukat vlasy v předklonu, pokud je foukám normálně a rovnám vlasy od hlavy, jsou pak hrozně připláclé.
Velká výhoda je to, že už se potom nemusíte zdržovat žehličkou a samozřejmě zase dál vlasy neničit. Taky se mi zdají vlasy hezčí, objemnější a prostě víc vzdušné než od žehličky.


Druhá metoda, a docela dost zdlouhává, je rovnání pomocí velkých natáček na suchý zip. Opět vlasy umyju, prosuším, dám tužidlo a jednotlivý, tlustší prameny natočím na natáčky a pinetkama je připnu k hlavě, aby natáčky držely u hlavy. Pak můžete vlasy buď nechat přirozeně uschnout, což trvá fakt dlouho a spát v nich není nic extra nebo je opět prosušit fénem. Než natáčky sundáte, musí být vlasy absolutně suché
Výhodou této metody je to, že pokud nepoužíváte fén, tak je pro vlasy šetrnější. Natáčky na suchý zip sice vlasy taky trochu ničí, jenže to bychom si potom s vlasy nemohli dělat nic.  Navíc vám natáčky udělají opravdu krásný objem.:)
Nevýhodou je zas to, že to déle trvá.
Nejčastěji používám metodu první, vlastně skoro pokaždé, když chci mít vlasy rovné.

Zaujalo vás to nebo to znáte a není to pro vás žádná novinka? 
Mějte se krásně!:*

20 komentářů:

  1. no joo ale žehlička je žehlička!!

    OdpovědětVymazat
  2. vlasy mám rovný jak hřebíky, jen se mi někdy u obličeje trošičku zkroutí...ale někomu se tenhle tip určitě hodit bude:))

    OdpovědětVymazat
  3. noo jak píšu, mně se po tom zdají vlasy hezčí, ale je pravda, že možná na nějaký hodně silný a krepatý vlasy to nebude ono:)

    OdpovědětVymazat
  4. Natáčky používám, máš pravdu, že to je pracnější, ale ten objem je pak bezva. Ten plochý kartáč si hodlám už dlouho koupit, protože jsem slyšela, že na rovnání je dobrý, ale pořád jsem se k tomu nedostala. Já teď foukám přes tangle teezer a kupodivu to taky docela jde :D

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem věrná žehličce :)
    zvu tě na mojí giveaway! :)

    OdpovědětVymazat
  6. já můžu česat jak chci, ale když nepoužiju žehličku, je mi to k ničemu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já už jsem se se svými nerovnými-nekudrnatými vlasy smířila:-) Ale velké natáčky považuji za dobrou investici, skvěle dodají objem.

    PARIS-LONDON giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Jani, moc zajímavý článek. Já si sice vlasy nerovnám, jen vlasy u pěšinky (u čela) mi tak debilně hází vlny, že většinou fakt nevím, jak je zkrotit...

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj:)moc děkuju za tvůj článek, přesně tohle jsem potřebovala. Nad natáčkama jsem přemýšlela už delší dobu a s kartáčem to taky určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, jsem moc ráda, že je pro někoho užitečný!:)

      Vymazat
  10. ahoj, asi jsem uplně blbá nebo prostě nechápu jak natáčkama narovnam vlasy??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pokud si koupíš opravdu velké natáčky a nemáš vlasy až na zem, tak se neboj, vlasy ti to opravdu narovná.. Protože jak jsou ty natáčky velký, tak ty vlasy se neobmotají tolikrát, aby ti tam vytvořily vlny.. Budeš je mít bud maximálně podtočený nebo vytočený, podle toho, jakým směrem vlasy budeš natáčet. Snad to chápeš. :)

      Vymazat
  11. Musím trochu nesouhlasit, já když si vlasy vyfénuju tak je mám takové krapaté, takže stejně je musím pak aspoň trochu přežehlit :/

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji moc za typ :))

    OdpovědětVymazat
  13. Jupí konečně jsem našla blog na kterárym píšou jak narovnat vlasy bez žehličky!!! :D JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!! Mockrát ale opravdu mockrát děkujůůůů :D jsem tak nadšená až se mi pletou prsty :D

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, nemáš za co, já jsem ráda, že jsi ráda!:D

    OdpovědětVymazat
  15. No, mě se vlasy zkrouti nebo zkrepati i po vyžhlení, aby se nezkroutili, tak si je musím žehlit na hodne vysokoou teplotu a hodne nalakovat, to si nemohu dovolit dělat často, abych si je neničila, ale přála bych si mít rovne vlasky.. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥