Jane ♥ Beautiful

1. srpna 2012

Moje letní výbava


Dobré poledne,
dneska bych vám ráda představila moji výbavu na léto. Většinu přípravků jsem ještě neměla možnost pořádně otestovat, proto tohle bude spíš povídání a ukazovačka, než recenze. Tu udělám až se vrátím z dovči, kam jedu v pátek. :) Věřím, že každý z vás se chrání proti sluníčku. Když jsem byla nedávno na koupálku a jedna slečna vynadala svýmu manželovi/přítelovi, že ať ji tou 6 nemaže, protože by se vůbec neopálila, no tak jsem se trochu zarazila. A to bylo ještě ke všemu v poledne! Jasně, každá máme jinou kůži, jiný fototyp, ale panebože, tohle je trochu moc.
Já se mažu docela dost a často vysokými faktory, nenávidím spálenou kůži a vyrážku. Je pravda, že mám takhle docela velkou spotřebu, ale zdraví je přednější.



Daylong ultragel fluid spf 25 Používám  ho v létě pod make up už nějakej pátek.  I přesto že je dobrý na mastnější, problematickou pleť,  trochu mi pleť mastí, ale naštěstí mi po něm nevyskakují pupínky.

Vichy capital soleil  spf 30 Jsem celkem světlá, a tak mi stačí opravdu trochu a jsem hned spálená, proto raději používám vyšší faktory.  Nakonec čím vyšší faktor používáme a tím se pomaleji opalujeme, tím dýl nám opálení vydrží.

Sun Dance spf 20 Koupila jsem si ho hlavně proto, že byl vítězem Dtestu. Díky rostlinným účinným látkám stimuluje produkci melanimu, a tak má urychlovat opálení  přirozeným způsobem, no jsem na něj zvědavá :)

Garnier Ambe Solaire spf 20 Toto mléko  nemám poprvé a řekla bych, že je to jedno z nejlepších opálováků, co můžeme v drogérkách najít. Celkem dobře hydratuje a je voděodolné. Nemusím se s ním mazat po úplně každém koupaní a nespáím se.

Nivea spf 10 Používám ji většinou ty poslední dny, kdy už jsem opálená. Nivea je taková klasika, neurazí, nenadchne :)

Astrid olej s azulenem spf 6 Ten používám většinou někdy pozdě odpoledne, kdy už sluníčko nepálí. Olejíčky mám ráda, hrozně se mi líbí, jak jsem lesklá :D

Sun Dance balzám na rty spf 20 Na ten jsem úplně zapomněla, ale pro mě je to nutnost. Jakmile nechám rty bez ochrany, už mi vyskáčou opary.

A v neposlední řadě s sebou musím mít prášky Aerius a emulzi Locoid Crelo na alergii. Nikdy jsem na alergii netrpěla , ale na začátku prázdnin, když jsem byla na pár dní v Chorvatsku, mi vyskákala po celém těle a fakt to bylo nepříjemný, takže teď na dovču jsem se pořádně vyzbrojila a doufám, že to aspoň trochu alergii zmírní.

Máte nějaké svoje tipy, jak zmírnit alergii?


Samozřejmě nesmím zapomenout na poopalovací péči. Mažu se po každém opalování a letos jsem si koupila mléko od Dermacolu s betakaroten. Co můžu říct už teď je to, že mi nevoní, což je škoda, ale zase se rychle vsakuje a nejsem ulepená, což v létě oceňuji. Pak tu mám ještě Swiss panthenol premium, který obsahuje 10% D-panthenolu, ten narozdíl od Dermacolu příjemně svěže voní.

Asi si možná říkáte, že tu chybí nějaká ochrana na vlasy, ale já si vlasy nijak nechráním, Mám ráda, když mi je sluníčko "vyplajchuje". Místo toho pak používám různě hydratační a regenerační masky. Stejně si myslím, že nějakej sprej od Baley by mi vlasy moc neochráníl, spíš je to jen placebo:)

A co vy a opálování? Chráníte se dostatečně nebo na to kašlete a chcete být za každou cenu opálené(spálené)?

20 komentářů:

  1. chráním se, ale ne nijak vysokými faktory - na obličej a hrudník 15, jinak 10 a 6...nemám totiž žádné problémy s kůží a opálím se rychle do hněda, tak mi to takhle stačí :) mám ráda opalováky z DM Sundance, a taky poopalovací krém s vůní kokosu a se třpytkama, taky z DM:) a ještě jsem si oblíbila olejíček Nubian, po tom jsem jak černoch:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se dřív taky opalovala úplně bezproblémově, stačila mi 10, na ramena a hrudník 15, jenže pak se to nějak zvrtlo a už to nejde jako dřív.
      Nubian mám taky ráda, ale tak max. poslední den a vždycky si do něj hodím pár tabletek betakarotenu se "šťávou":D, ono to pak udělá kráásnou barvu :)

      Vymazat
  2. Ja jsem taky hodne svetly typ a taky mi obcas vyskoci vyrazka, skoro vzdy v dekoltu a kdyz je toho Slunka fakt hodne tak i na vnitrnich stehnech. Ja to resim vysokymi faktory, dekolt aspon 30, a taky nestrikat se parfemem, to se mi zda, ze to misto na krku a ve vystrihu mam na Slunku pak uplne rude.

    No a jak jsi mluvila o te pani, ze se s 6kou ani neopali, neni to moc let zpatky, kdy jsem razila stejnou myslenkou :D ted bych si nafackovala, jeste ze mame ty samoopalovaky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já ji měla fakt snad všude..Dekolt, vnitřni stehna, paže, břicho, záda, pod kolenem v tom ohybu.no hrůza..

      Vymazat
  3. To mléko od Vichy jsem si koupila taky, ale neměla jsem zatím možnost ho testnout (práce). Prodávají ho i v sadě s dětskou padesátkou, tak jsem neodolala :) Jsem sice brunetka, ale opaluju se docela špatně, mám to po tátovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už ho zkoušela a je super v tom, že je fakt voděodolný, ale zase jsem na sobe měla takový ten hnusný bílý povlak

      Vymazat
    2. ach jo..tak to mi zase paní lékárnice poradila věc :) tak musím hodně rozmazávat :) díky za info.

      Vymazat
  4. Po tom Daylongu jsem se docela leskla, moc mi neseděl.

    Olej Atrid mám teď nově (10tku, ani jsem nevěděla, že dělají i 6tku) a jsem s ním moc spokojená.

    Na Garniery jsem četla všude samou chválu, ale zatím jsem nezkoušela.

    Pěkný článek, užij si dovču :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je takový lesklejší, což jsem čekala opak, ale zase pro mě bylo plus, že mi pleť neucpával :)

      Děkuji:)

      Vymazat
  5. To já to mám trošku obráceně, jakmile se namažu něčím vyšším než dvacítkou (nejradši mám taky tu Garnier), tak se spálím a to tak, že se pak loupu až skoro do krve. Ale asi to bude spíš tím, že mojí kůži v těch krémech s vysokým faktorem něco vadí. Vyzkoušela jsem už skoro všechny, jestli to není jen pár vadnými kusy a není...Takže vždycky prvních pár dní dvackou od Garnier, pak desítkou a na poslední dny šestka olejíček Nubian :-)
    A užij si dovču, taky bych ještě vyrazila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nezkoušela si třeba přírodní opálováky? :)
      Děkuju, určitě užiju .

      Vymazat
  6. Chránit se musí každý z nás, nebo alespoň ten co o tom trochu ví a vyzná se :-) kdo se nechrání tak mu přeji příjemné stárnutí kůže a rakovinotvorných buněk :-) není to sranda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se musím chránit vysokými faktory, protože se skoro vždy spálím a pak se odlupuju. Vlastně jsem nikdy nebyla opálená. Ani Chorvatsko, ani Španělsko nepomohlo. Je to dost otravný:(a fakt mě to štve. A samoopalovák? Jenom fleky, ať se snažím jakkoliv:/
    http://some-thing-and-no-thing.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. používám také ten daylong a koukám, že sun dance má už snad každý, asi ho budu muset taky vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě jo, myslím, že se vyrovná s klidem i těm dražším :)

      Vymazat
  9. tak to jsi vážně dobře vybavená! :)

    OdpovědětVymazat
  10. na tvar skus si kupit od La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 50+ XL extreme fluid emulzia 50ml mam tiez mastnu plet a toto je najlepsie co som vyskusala.Staci trochu a nezmasti...
    Petra

    OdpovědětVymazat
  11. Já používám značku nivea olej na opalování ve spreji a je úžasný, pokud se nevyválí na chlapeté dece, všechno bys měla na sobě) a když už se spálím tak mi máma vždycky natře záda pěnovým panthenolem, který parádně schladí)

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥