Jane ♥ Beautiful

20. června 2012

Jak na opary

Dnešní článek bych ráda věnovala této celkem bolestivé nemoci. Já sama jsem na opary dřív trpěla , pravidelně se mi dělal cca 1x za měsíc na rtech. Ale z čeho se mi opar udělá vždy zaručeně, tak to ze sluníčka a protože se blíží léto, tak jsem se rozhodla, že by nebylo úplně od věci  udělat článek o tom, co mi na ty mršky celkem pomáhá.


Pokud jednou opar dostanete, už ho budete dostávat pořád. Hned jak se vám objeví a začne vás to místo svědit, tak musíte ihned zakročit .Dobré je, když si v čaji nahřejete lžičku a opar spálíte. Já vím, zní to strašně, ale docela mi to pomáhá, opar se pak změnší. Nebo taky můžete zkusit přiložit kostku ledu, ale to ozkoušené nemám.

Mám dobrou zkušenost s mastičkou Herpclair, stačí malinko nanést na opar a ona vám   udělá takovou vrstvičku a opar méně svědí a bolí, a taky se rychleji hojí.  Má celkem příjemnou vůni, takovou bylinkovo-citrusovou. Používám ji cca 3 dny, dokud  mi nezmizí zánět. Koupíte ji v lékarně nebo na netu a to kolem 150,-/5ml.


Když už je opar zahojen  a zbyly mi už "jen" popraskané a vysušené rty, tak přejdu na regeneraci. Tato fáze trvá o dost déle. Používám Kosmín. Je to bylinná regenerační mast, která regenruje rty po oparech. Myslím si ale, že dobře poslouží i obyč jelení lůj, hlavně něco mastného. Ale bacha na tuhé lůje v tyčinkách, ty nerada po oparech používám, protože jak jsou moc tuhé, tak  pak docela dost bolí to přejíždení po oparu. Kosmín koupíte v lékarně kolem 50,-.


Jako prevenci proti oparům bych  vám radila jíst vitamin B12, ale já jsem asi divná,  mám po něm strašně rozpraskané koutky a to má být i prevencí proti nim:D.
A taky pokud jedete k moři/ na hory rozhodně si s sebou vemte jelenní lůj s SPF! Jak je známo, tak sluníčko opary vytahuje, takže já rozhodně s ochranou na rtech ven nevylézám.


Teď mám doma tenhle od Isany, není špatný, ale dělá takovou tu nehezkou bílou vrstvu, lepší je balzám od Sun Dance, stojí kolem 30-40,- a ten je super. Nebarví, hydratuje a chrání. Ten fakt můžu doporučit.

Další tipy
- dřív mi také na opary vyhovoval čistý Tea Tree olej, pěkně puchýřky s hnisem vysušil, ale co používám Herpclair, opary se mi hojí rychleji.
- na opar si nesahejte a když jo, hned si umyjte ruce. Může se stát, že si ho pak roznesete ještě jinde a to není fakt příjemné.
- nekousejte si rty! Už několikrát se mi stalo, že když jsem byla nervozní a kousala jsem si brutálně do rtů, měla jsem hned opar.

Také jste náchylní na opary? Pokud jo, co vám pomáhá? Máte nějaké osvědčené tipy? :)

17 komentářů:

  1. Kosmín také používám, ale jen v zimě, když mám rty suché..na opary netrpím, ale musim zaklepat :))

    OdpovědětVymazat
  2. Myslela jsem si, ze si to vsugerovavam, ale ted jsi mi to potvrdila - opar se mi udela vzdycky, kdyz si z nervozity okousu rty. Myslela jsem, ze je to nahoda nebo stres obecne, ale potvrdila jsi mi souvislost. Takze si za to muzu sama, grr :) Ja pouzivam ve fazi svedeni Acyclostad Galmed (masticka z lekarny), ve fazi pupinku tea tree olej z avonu, a kdyz neni po ruce, tak obyc Alpu, a ve fazi suche kuze nebo strupu mazu mazu a mazu vsim, co se najde po kapsach, kabelkach a koupelnach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No heleď já si taky řikala, že to neni pravda, máma mi pořád nadávala, že to z toho je, a pak jsem si teda uvědomila, že když po každym kousání mám opar, že to tak asi bude:D

      Vymazat
  3. jak se říká, že pokud jednou opar dostaneš, bude se vracet...tak jsem zatím měla štěstí a ještě nikdy ho neměla, ale nechci to zakřiknout, je to určitě dost nepříjemné:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bud fakt ráda no, jako já taky musím zaklepat, že už jsem ho dlouho neměla, ale v létě přijde:D

      Vymazat
  4. No musím říct že taky často trpím na opary, ale spíš v zimě:DPoužívám na to mast z lékárny ani nevím jak se jmenuje ale stála 35kč a vždycky zabere a používám jí celou dobu je totiž jako vazelína akorát má v sobě nějaké zrníčka:D

    OdpovědětVymazat
  5. Mně pomáhá Herpesin a na první fázi zmrazený zelený čaj v kostkách, to je fakt účinný. Jo a jelení lůj se nepíše se dvěma n :) Sorry za rýpání, ale tahá to za oko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, díky za upozornění.
      A ten zelený čaj vyzkouším :)

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, mně na opary zaručeně pomáhají přípravky s konopím - Cannaderm... Mají jak konopný olej, tak konopný balzám na rty - je celá řada... Cenově vyjdou podobně (5ml za cca 120-150 Kč), vydrží fakt dlouho a jsou skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  8. Někdo v těle vir nemá a někdo v těle vir na opary má,když se udělá jednou,už na ně trpí..bohužel je mívám taky.
    Žádná mastička se mi nikdy moc neosvědčila,ale když cítím že se mi opar vytváří každý večer na něj nanesu vrstvu normální zubní pasty a nechám si to přes noc,je to jediný co mi pomáhá,do rána pasta ztvrdne,krásně opar vysuší,pasta příjemně chladí,opar nesvědí a hojí se rychleji,doporučuji;)
    leilarosee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle znám ale bohužel mě se potom opar rozšiřuje ještě víc :(

      Vymazat
  9. S kosmínem mám také dobré zkušenosti, ale teď jej používám spíše na suché rty v zimě. Na opary mám dobrou zkušenost s Oparenem, je to konopný přípravek. Zatím jsem na něj narazila jen v lékárně.

    OdpovědětVymazat
  10. Zkuste Cannadent sérum, je přímo na opary, doporučila mi to kamarádka a nemůžu si to vynachválit. Je to konopná kosmetika, namažete 2x denně, do toho občas vezmete vitamín B a opary jsou pryč raz dva. Když už vidím, že se opar hojí, používám od stejné firmy balzám na rty, který jizvičku po oparu hydratuje a rychle zacelí, ale můžete samozřejmě použít jakýkoliv jiný balzám. Já tento konkrétní pro jistotu používám preventivně. Toť můj názor.

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥