Jane ♥ Beautiful

27. prosince 2011

Péče o pleť

Ahoj, dnes bych vám ráda ukázala, jak se starám o svou pleť. Mám ji smíšenou,t-zonu dost mastnou, občas menší i větší pupínek, jizvičky a flíčky po akné..no prostě nic pěkného.
Začla bych asi odlíčením. K odlíčení make upu používám klasický olivový olej. Navlhčím tamponek, nakapu pár kapek a hotovo. Je to účinné, levné, nic mě nepálí  a odlíčí absolutně vše.
Ve sprše si ještě pleť dočistím nějakým gelem, teď používám Vichy Normaderm, nebo čistítkem od Lush ( aktuálně Herbalism)

Večer používám hydratační krém Cetaphil (v lékarně asi za 150,-). Neucpává pory a je vhodný pro dehydratovanou pleť s akné vlivem léčby akné. Používala jsem ho hlavně když jsem brala Roacuttane, ale používám ho večer doteď. Je docela hutný, takže na mastnější pleť se pod make up nehodí, ale na večer je skvělý. Střídám ho s Excilipal Hydrolotion. Taky skvělá a levná věc, sotjí okolo 130,-, strááášně dlouho vydrží a pokud vám ho napíše kožní, můžete ho mít za 30,- :)

Ráno používám na vyčištění opět Herbalism nebo Coalface od Lush, a potom  Biodermu sebium hydra. Je takový lehoučký, hezky hydratuje a zároven zmatňuje. Hodí se skvěle pod make up. Určitě můžu doporučit. :)
Dále 1x týdně používám MoM od Lush, masku od Freeman s avokádem a ovsem, a taky 1x týdně po důkladnějším čištění pleti (tj. napařování,mačkání,maska) používám Cicaplast od LRP. Díky němu mi do rána zmizí začervenalá kůže a pupínky se lépe hojí. Jinak MoM, o ní asi ani nemusím říkat jak je úžasná ,že a maska od Freeman je taky fajn. Pěkně čistí, ale neni to nic zázračného.

A ještě můžu doporučit Elicinu. Po Roacuttane mi zbyly nepěkný fialový až skoro černý fleky na tvářích. Po asi 4 měsících použivání Eliciny už je mám lehounce narůžovělé, skoro bílé. Takže pokaždý když mi po pupínku zůstane flíček, tak mažu Elicinou a on krásně zbělá!:) Je to krém z hlemýždího sekretu, což může znít docela nechutně(:DD), ale já jsem za něj byla moc ráda, protože mi mooc pomohl!:)
Tož to bude asi vše, byla bych ráda, kdybyste mi do komentářu napsali nějaké svoje tipy! :)


9 komentářů:

  1. no o tom cicaplaste som uz pocula:)..

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, koukám že máš taky problematickou pleť jako já :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, mám.. Už jsem si zvykla, že nikdy nebude normální, ale tyhle věci mi ji udržujou jakž takž v pohodě :)
    A ten cicaplast, vážně je fajn, když mám strup po pupínku, tak namažu a za chvíli je pryč :)

    OdpovědětVymazat
  4. ty jo, tu Elicinu bych docela potřebovala...nevíš kde a za kolik jí seženu? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já ji kupovala na oficiálních stránkách tady http://elicina.cz/?elicina-plus,6 , je docela drahá, ale vážně se to vyplatí a hlavně dlouho vydrží. Stačí malinko, mám jí ještě půlku.:)

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj:-) náhodou jsem právě narazila na tvůj blog a koukám, že péči o pleť máš docela zmáknutou, asi tě k tomu dovedly tvoje těžkosti s akné, co:(

    OdpovědětVymazat
  7. Color Beam: Ahoj, jojo měla jsem fakt dost akné a hlavně se mi nedělaly "normální" pupínky, ale podkožní boule,který se léčily třeba i 4 měsíce a měly tmavě fialovou barvu, takže ani moc zakrýt nešly. I teď, když jsi sáhnu na tvář, tak cítím, že tam trochu jsou, ale naštěstí už jsou krásně světle růžový, díky Elicině :) Nejvíc mi pomohl až Roaccutane, teď se snažím pleť udržovat jakš takš v normálu s vhodnou kosmetikou.:)

    OdpovědětVymazat
  8. Včera jsem vyzkoušela odlíčit si oči oliv.olejem a je to vážně super.Jde to krásně dolu.Děkuju za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Olíváč je super a hlavně je to levný odličovadlo:) Od tý doby, co ho používám, už vůbec nekupuju žádná odličovací mlíka, vody.. Vždycky mi je líto těch peněz, když vím, ze oliváč odličuje suprově a nic mě po něm nepálí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji! ♥